hej, mam straszne owłosienie w okolicy bikini (w stoju kapielowym bez drastycznej depilacji nie mogła bym sie pokazać) Używałam żyletki, kremów, golarki - przez to teraz bardzo mi sie rozprzestrzeniło. Dlatego spróbowałam wosku, ale już od roku wrastaja mi włoski, co mnie strasznie denerwuje. Teraz chce spróbować cos skuteczniejszego w tych okolicach. Jeśli czego nie wymysle, znów bede musiałą iśc pod wosk, moze i troche boli ale do zniesienia
zgodnie z tematem postu "wosk" chce poruszyc watek ;)
wczoraj w nocy wymyslilam, ze skoro idac do kosmetyczki za depilacje woskiem musze zaplacic 110zl to czy nie lepiej byloby kupic sobie wosk taki jak uzywaja kosmetyczki i samemu zastosowac ;)
na allegro znalazlam takie kaplety ;) ok 130zl razem z podgrzewaczem a jeden wklad kosztuje 4-5zl ;)
tylko nie wiem czy sobie krzywdy nie zrobie hehe ;p ale chyba to nie jest az tak straszne do wykonania samemu;p co myslicie o mym niezwykle zadziwijacym pomysle:P ? heh :))
Agatek Coś już napisała
Wysłany: 2008-03-05, 15:13
Motylek:) napisał/a:
zgodnie z tematem postu "wosk" chce poruszyc watek ;)
wczoraj w nocy wymyslilam, ze skoro idac do kosmetyczki za depilacje woskiem musze zaplacic 110zl to czy nie lepiej byloby kupic sobie wosk taki jak uzywaja kosmetyczki i samemu zastosowac ;)
na allegro znalazlam takie kaplety ;) ok 130zl razem z podgrzewaczem a jeden wklad kosztuje 4-5zl ;)
tylko nie wiem czy sobie krzywdy nie zrobie hehe ;p ale chyba to nie jest az tak straszne do wykonania samemu;p co myslicie o mym niezwykle zadziwijacym pomysle:P ? heh :))
Może to być ryzykowne! Wbrew pozorom depilacja nie jest taka prosta szczególnie w intymnych miejscach!
Czy któraś z Pań kosmetyczek zamawia balsamy przygotowujące do depilacji woskiem i takie po depilacji?? Głównie chodzi mi o preparaty oczyszczające np. nogi z pozostałości balsamów itp., a także o te łagodzące.
Gdzie to kupujecie ?:)
Wydaje mi sie, ze do depilacji miejsc intynych - zwłaszcza, nalezy mieć pewną ręke.
Ostatnio byłam na depilacji bikini i jestem pozytywnie zaskoczona, wcale tak mocno nie bolało a i efekt widoczny
Kiedyś próbowałam sama z tym walczyć, ale przegrałam - wosk tylko sklejał i uniemożliwiał pozniej nawet golenie, grrrr
dronka.dronka, ja juz w szkole robilam depilacje cieplym woskiem i tez nie narzekam, efekt fajny i trzyma sie stosunkowo dlugo :) polecam:D
tylko musi pokazac jak to sie robi ktos kto sie na tym zna, wtedy wszystko pojdzie jak z platka:)
Czy któraś z Pań kosmetyczek zamawia balsamy przygotowujące do depilacji woskiem i takie po depilacji?? Głównie chodzi mi o preparaty oczyszczające np. nogi z pozostałości balsamów itp., a także o te łagodzące.
Gdzie to kupujecie ?:)
ja mam takie preparaty z firmy Depileve, kupiłam na targach kosmetycznych :)
są oznaczone numerkami, i tak nr 1.Pre Base - przygotowuje skóre do depilacji, odtłuszcza etc. a z kolei nr 3.Oil Cleanser usuwa resztki wosku i łagodzi :)
jeśli chodzi o mniej profesjonalne produkty - przed depilacją można użyć talku/zasypki dla niemowląt a po depilacji oliwki z rumiankiem, która również załagodzi i co najważniejsze usunie pozostałości wosku na skórze :)
dzieki dziewczyny:)
wlasnie jakos 2dni temu w Kosmetyce Profesjonalnej byla reklama ich strony i juz obczailam co tam maja:)
a na allegro sprzedaje te produkty centrum depilacji ;) i pewnie tam kupie bo jeszcze nie moge logowac sie w sklepach jako salon komsetyczny ;)
Darish:), w sklepach inetrnetowych firm kosmetycznych nie musisz logować się jako salon kosmetyczny, wtedy przy rejestracji w polu nazwa firmy piszesz - brak. Ja tak robie, bo swojego salonu nie mam tylko pracuje dla kogoś.
_________________ Czasem pakujemy stare rzeczy i chowamy je na strychu, nigdy nie zamierzając ich wyjmować, ale nie potrafimy się ich pozbyć - pewnie tak samo jak marzeń...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum