Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: word

WORD
Autor Wiadomość
leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-01-03, 02:50 WORD

wybaczcie, że tak ni z gruchy ni z pietruchy wyskakuję, ale chyba to dobre miejsce, a mam dylemat. błagam, popytajcie znajomych obcykanych z Wordem, może ktoś miał już taki problem i potrafił go rozwiązać bez konieczności przeinstalowania Offica'a.

zaznaczam, że nie wchodziłam do żadnych opcji, więc musiałam zadziałać jakimś cholernym klawiszem skrótu (nienawidzę klawiszy skrótu w Word, nie wiem jak to cholerstwo wyłączyć, np. ALT+D robi odnośniki a wpienia mnie dlatego, że pisząc nie patrzę na monitor i zwykle po długiej chwili kapnę się, że piszę w odnośniku).

więc: zrobiłam sobie coś takiego, że przy zaznaczaniu tekstu kursorem nie działa mi do wykasowania go klawisz Backspace ani zastępowanie zaznaczonego tekstu nowym.

np. mam jakieś zdanie i chcę je wykasować w całości. zaznaczam je więc kursorem i klikam Backspace albo Delete. Delete działa prawidłowo i wykasowuje zaznaczony tekst, ale Backspace jedynie odznacza tekst i ustawia mi kursor na początku zaznaczonego fragmentu. analogicznie: jeśli zaznaczę dany tekst kursorem i chcę go zastąpić pisząc coś innego (bez wczesniejszego kliknięcia Delete) to Word odznacza mi zaznaczony tekst, nie wyklasowuje go a to co piszę wrzuca tuż przed zaznaczonym tekstem.

pomocy, popytajcie bo doprowadza mnie to już do szału a nie chcę przeinstalowywać całego Office'a :!: :evil:

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-01-03, 10:41 

z wordem też miałam mnóstwo problemów, właśnie te klawisze skrótu są upiorne :lol:

też ich nie lubię, nawet nie tylko w wordzie można sobie nimi coś zepsuć.

Lepszy jest Open office. z tym prgramem nie mam żadnego problemu, jedyne co złe ż ezmienia mi kolory np z pomarańczowego na żółty.

hortensja 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-01-04, 13:35 

A nie przyczyna we wciśniętym Insercie? U mnie tak się robi jak zrobię konfigurację funkcyjny plus ins.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-01-04, 18:04 

nie, to nie Insert, ale dzięki hortensja :-)

i już się wyjaśniło - pisałam trochę przez weekend i doprowadzalo mnie to do szału tak bardzo, że nie wiele myśląc wrzyciłam w google "backspace not working ms word" i znalazłam rozwiązanie za pierwszym trafieniem :roll:

beata50 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-01-05, 09:17 

nie ma wyjścia człowiek musi zapanować nad wynalazkami techniki ;-) trochę wprawy i będzie dobrze

Odpowiedz do tematu