Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: ile, jemy, kcal, wiecie

Wiecie ile kcal ma to co jemy?
Autor Wiadomość
malina_88 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-30, 17:53 Wiecie ile kcal ma to co jemy?

Hej dziewczyny :)
Staram sie schudnąć i tak się zastanawiałam ile kalorii może mieć to co jem...Z nudów zaczęłam zgadywać i poźniej spoglądać na pudełko :D (to był akt desperacji :D) Szybko zrezygnowałam bo za długo to trwało:P Ale siedząc na necie znów mnie coś tknęło i znalazłam stronke, na której jest quiz:http://www.pino.pl/sprawdz/ile-to-ma-kalorii Macie wyświetlony produkt i zaznaczacie, ile Waszym zdaniem może mieć kalorii:) Siedziałam prawie godzinę i zawzięcie celowałam:D Niektóre wyniki były zaskakujące...Ogólnie teraz dosyć często zaglądam tam z ciekawości :) Wam też polecam :) Może być tez przy Tym duzo zabawy :)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2009-11-30, 19:13 

Tutaj licznik kalorii

http://vitalia.pl/index.p...1/kalorie/diety

a tu ile musimy ćwiczyć aby spalić ;D

http://vitalia.pl/index.p...eta/act/wysilek

Może się przydać ;]

Ivvv 
Początkująca
;****

Wysłany: 2009-12-04, 23:24 

ja od czerwca licze kalorie :) korzystam z porad dietetyka od kad zaczelam liczyc kalorie zjadam znacznie mniej :P bo liczba kalori mnie przerazaaa.. xD :P

Wysłany: 2009-12-16, 09:50 

Tak,jest to dobry licznik,ja od kilku miesięcy liczę kalorie i kilogramy lecą.Mozę nie w szybkim tempie ale uciekają.

ewka22 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-16, 09:52 

Tak,jest to dobry licznik,ja od kilku miesięcy liczę kalorie i kilogramy lecą.Mozę nie w szybkim tempie ale uciekają. heh,bez logowania wysłałam...

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-01-03, 00:22 

nie liczcie kalorii - liczcie na kalkulatorku :!:

jak zapytałam moją dietetyczkę o kalorie to ona mi powiedziała, ile dziennie kalorii powinna spożywać kobieta o mniej więcej takim wysiłku, jaki ja miałam na siłowni, a ile taka, która nie ćwiczy wcale albo od przypadku - ale jak wszystkie liczby te też uciekły mi z głowy :-/

generalnie kazała mi nie patrzeć na kalorie, tylko na zdrowy rozum i logikę. powiedziała, że kalorie z jednej kostki czekolady raz na jakiś czas nie będą się liczyły w ogólnym bilansie chudnięcia :roll:

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-01-21, 21:19 

Warto się udać do dietetyka, on powinien każdemu pacjentowi dać tabele kalorii. Ale sprawdzanie kalorii to nie wszysko, trzeba też zwrócić uwagę na ilość i jakość jedzenia. Warto też zadbać o ćwiczenia - więcej ruchu jeszcze nikomu nie zaszkodziło.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-01-22, 20:19 

Andzik napisał/a:
więcej ruchu jeszcze nikomu nie zaszkodziło.

przepraszam za delikatny off-topic, ale wprost nie mogę się powstrzymać :lol: :lol: :lol: po przeczytaniu tego zdanka przypomniał mi się tekst z "Wiedźmikołaja" Terry'ego Pratchetta:

- To się bierze ze spędzania czasu w zamkniętych pomieszczeniach. Parę przebieżek po dwadzieścia mil i dziekan stałby się innym człowiekiem.
- To prawda - przyznał kwestor. - Martwym.
- Byłby zdrowszy.
- Owszem, ale jednak martwy.

ale masz oczywiście rację - przy nadwadze i otyłości żadna dieta bez odpowiednich ćwiczeń nie da rezultatu, a znów szczuplejsze dziewczyny chcące zgubić pół kilograma z jakiegoś miejsca nie idą na dietę, tylko ćwiczą :-)

Fleur 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-22, 18:06 

Ja jestem przeciwko liczeniu kalorii. Należy trzymać sensowną dietę dopasowana do swojego organizmu jak najoptymalniej. Nie przeginać ze słodyczami, tłuszczem i smażonymi potrawami. Dużo, wody, błonnika i ćwiczeń i da się schudnąć. Od liczenia kalorii można popaść w manię.

miluska 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-22, 23:18 

ja wiem ile ma kalorii to co jem ale ich nie licze... nie ma to dla nie sensu. wolę żeby posiłek być zróżnicowany niż przejmować się czy już przekroczyła czy może jeszcze nie ustaloną liczbę kalorii.. a dla waszej ciekawości poczytajcie sobie artykuły na tej stronie link usunięty przez moderatora Dowiecie się wiele na temat różnych sposobów odchudzania, dietach ćwiczeniach ich wadach i zaletach, zapewniam że po takiej lekturze odstawicie na bok niektóre metody... Strona widać że jest fachowo prowadzona, z tego co ją sledze to informacje pokrywają się z tym, co czytam na różnych forach medycznych o odchudzaniu:) więc raczej wiarygodne źródło:)

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-25, 11:28 

Ja też raczej nie jestem za liczeniem kalorii bo w praktyce wygląda to tak, że zjemy coś, policzymy kalorie i okaże się, że nie możemy zjeść już np. kolacji bo dzienna ilość kalorii została wyczerpana. To nie prowadzi do niczego innego jak tylko wyniszczenia naszego organizmu. Powinnyśmy jeść małe, ale regularne i częste posiłki, zrezygnować z podjadania w tzw międzyczasie no i przede wszystkim zacząć się ruszać!

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-05, 12:40 

Nigdy nie licze zjedzonych kalorii,wychodze z założenia ze lepiej sie nie stresowac,wszystko jest dla ludzi ale jedzone z umiarem.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-03-05, 20:10 

Ja również nigdy nie liczyłam kalorii i właściwie nie mam zamiaru tego robić, jakoś nie potrafię kierować się liczbami w życiu :-/

milenka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-10-11, 10:10 

Ja ostatnio ściągnęłam sobie tabele kaloryczne i zapisuje w zeszycie co jem a wieczorem podliczam ile kalorii wchłonęłam w siebie danego dnia

FajnaLidka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-10-12, 17:32 

liczenie kalorii daje świadomośc tego ile mozemy ich pochłonąć, tez tak robię, dla mnie to najlepsza dieta.

Odpowiedz do tematu