Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cellulit, wibracje

wibracje a cellulit
Autor Wiadomość
weronika1 
Początkująca

Wysłany: 2008-10-10, 12:34 wibracje a cellulit

czesc dziewczyny, jestem tu nowa wiec na poczatku witam Was serdecznie, mysle o kupnie platformy wibracyjnej i zastanawiam sie czy to wogole dziala, czy macie moze takie urzadzenie albo probowalyscie kiedys na tym cwiczyc?

kola123 
Początkująca

Wysłany: 2009-04-25, 15:00 

Podobno na cellulit najlepsze sa masaze.

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-04-27, 21:52 

Wiem, że to działa, ale trzeba dozować trening i uważać z częstotliwością. Ja bym sobie darowała kupno tego sprzętu, a bardziej pomyślała o rowerku czy bieżni, bo na nich można ćwiczyć codziennie.

monika12 
Początkująca

Wysłany: 2010-06-14, 13:15 

Duzo sie ostatnio slyszy o zabiegach laserowych na cellulit, podobno sa one zadziwiajaco skuteczne Lipo-shock ponoc naprawde wywoluje szok u pacjentek. Juz umowilam sie na spotkanie:)

Beatryce 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-16, 10:11 

monika12 napisał/a:
Duzo sie ostatnio slyszy o zabiegach laserowych na cellulit, podobno sa one zadziwiajaco skuteczne Lipo-shock ponoc naprawde wywoluje szok u pacjentek. Juz umowilam sie na spotkanie:)

A czy to ma jakieś powiązania z wibracjami? Ja słyszałam o tym urządzeniu Lipo-shock, moja przyjaciółka się na taki zabieg skusiła. Efekty są widoczne, na nie musiała jednak trochę poczekać i wydać niestety sporo kasy, ale jak sama twierdzi było warto.

Vega 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-04-29, 14:49 

Mnie brakowało więc nie czkałam i się zapisałam do konkursu i dzieki temu mam wsparcie ze strony innych odchudzających się dziewczyn

ancur 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-04-30, 18:42 

Nie próbowałam nigdy platformy wibracyjnej, ale słyszałam od wielu osób, które miały z nią do czywnienia, że daje widoczne rezultaty, przy czym jej używanie nie jest męczące fizycznie;) Sama się kiedyś za nimi rozglądałm i znalazłam je na hellhound.pl. Wydaje mi sie, że gdybyś zapytała o parę rzeczy obsługę, to sami poradziliby ci, czy rzeczywiście lepiej ćwiczyć na platformie czy na innym sprzęcie, jak sugerowany wyżej rowerek. na tyle, na ile miałam kontakt z obsługą, można liczyć na fachowe opinie.

milenka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-03-22, 13:29 

A po co wydawać kasę na platformę wibracyjną? Poskacz na skakance, pobiegaj i juz masz darmowe wibracje :)

Pilna 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-26, 18:10 

Ja dostałam tą platformę i to jedynie strata kasy nic nie daje niestety. Lepiej trochę pobiegać, a kasę wydać na dobre kosmetyki. Efekt o niebo lepszy. :)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-03-27, 11:21 

technika wibracji jesli wplywa na redukcje cellu;litu to nie zbyt znaczaco. bardziej bedzie wplywac technika ugniatania.
Cytat:
A po co wydawać kasę na platformę wibracyjną? Poskacz na skakance, pobiegaj i juz masz darmowe wibracje :)

tu kolezanka ma racje. wiecej zdziala ruch niz maszyna. cellulit powstaje m.in. przez brak ruchu a maszyna tego nie zastapi niestety.

linet 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-29, 15:35 

cellulit powstaje nie tylko w wyniku braku ruchu,ale również ma uwarunkowanie genetyczne. Zdecydowaną większość dotkniętych tą przypadłością stanowią kobiety, u mężczyzn występuje bardzo rzadko. Najlepszym sposobem jest `profesjonalny masaż i regularny trening kardio

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2010-03-30, 08:21 

pamietajmy, ze cellulit to problem ukladu limfatycznego.

warta_wdzieku 
Użytkowniczka
warta_wdzieku

Wysłany: 2010-05-02, 22:12 

tez sie z tym mecze... mysle jednk ze napewno wzany jest ruch , sport przy walce z cellulitem, ja chdze na areobik, tanszy od platformy , a wyniki rownie dobre, osobiscie szukam tez jakiegos dobrego kosmetyku ktory by wspomogl moja walke z cellulitem;]

czekoladowa 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-08, 16:03 

Dajcie spokój, takie rzeczy sa przereklamowane, pieniadze wyrzucone w błoto.. musisz ćwiczyć, zdrowo sie odzywiać i masowac sobie nogi rekawicą, gąbką, robić peelingi, wcierać kremy antycellulitowe... to pomaga na cellulit i nie wymaga duzych środków, a nie jakaś platforma wibracyjna ;-)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2010-06-15, 12:30 

czekoladowa napisał/a:
Dajcie spokój, takie rzeczy sa przereklamowane, pieniadze wyrzucone w błoto.. musisz ćwiczyć, zdrowo sie odzywiać i masowac sobie nogi rekawicą, gąbką, robić peelingi, wcierać kremy antycellulitowe... to pomaga na cellulit i nie wymaga duzych środków, a nie jakaś platforma wibracyjna ;-)

DOKŁADNIE !!!
każdy gabinet bedzie nam polecal rozne maszynerie, ktore sa kosztowne i gabinet musi na nich zarobic, a prawda jest taka ze mozna pozbyc sie cellulitu szybciej i w bardziej intensywnym stopniu ale wlasnorecznie :-)

ja osobiscie pracowalam nad zwalczaniem cellulitu.
wystarczy zmiana diety, a dokladnie wykluczenie chociaz w polowie tluszczu. przy zwalczaniu cellulitu potrzeba takze troche ruchu [najlepiej basen sie tu sprawdza]. przydaje sie tez masazer w drewnianymi kolcami do masazu, ktory mozemy wykonac same w domu, przydaja sie gruboziarniste peelingi, przydaje sie masaz drenujacy czyli limfomasaz, bo CELLULIT TO NIC INNEGO JAK CHOROBA UKŁADU LIMFATYCZNEGO !!! to wlasnie w naczyniach limfatycznych nieprawidlowo odklada sie tluszcz i to co widzimy to wlasnie tego efekt.

Odpowiedz do tematu