ziwi Początkująca
Wysłany: 2011-02-06, 19:04
Whitestrips Blend-a-med - paski do wybielania zębów - uwaga!
Szczerze odradzam ich używania, ani tego typu produktów! Wybielają zęby na bardzo krótki czas, ale za to na stałe można narazić się na nadwrażliwość, a co więcej uszkodzenie dziąseł i odsłonięcie zębów, tak jak w moim przypadku. Nawet dentysta nie bardzo jest w stanie pomóc...
Jeśli wybielamy takimi paskami i czujemy, że zęby stają się nadwrażliwe, mamy możliwość przerwania kuracji, u dentysty nie ma tej możliwości. U dentysty jest drożej i efekt też nie będzie długotrwały jeśli będzie pić kawę, herbatę, albo palić papierosy.
Wysłany: 2011-03-15, 13:15
Nigdy nie używałam takich past do wybielania zębów,uważam ze jest to bardzo nienaturalne,oparte na samej chemii. Moim zdaniem nie warto.
Dokładnie Agusia77! Ja teraz właśnie jestem w trakcie powtarzania kuracji "paskowej" i jestem zadowolona. Zęby bielusieńkie :) Fakt jest taki, że trzeba to powtarzać co pół roku, ale wydanie co pół roku kwoty 50 zł jest lepsze niż wywalenie raz na rok od 300 - 1500 zł
4GreatHair Stała bywalczyni
Wysłany: 2011-03-24, 15:54
Jeżeli tak zachwalacie tą metodę paskową,to może faktycznie warto spróbować i jest ona lepsza,bardziej skuteczna niż te wszystkie pasty wybielające.
Pewnie, że paski są skuteczniejsze niż pasty. Pasta może jedynie podtrzymać efekt pasków.
zuzanka1985 Coś już napisała
Wysłany: 2011-03-25, 15:49
Też używałam tych pasków i byłam zadowolona z efektu kuracji ale jeśli wrócimy do częstego picia kawy, herbaty i czerwonego wina to bardzo szybka wrócimy do niepożądanego żóltawego koloru. A nadwrażliwość zostanie... Mi te plasterki mocno osłabiły zęby.
Ale jaki sposób Ci osłabiły zęby? Masz teraz nadwrażliwe czy co? Mi po nich nic nie jest. Moje zęby są ok.
Wella Początkująca
Wysłany: 2011-03-28, 14:49
Ja używam pasków Crest -ten sam producent co blendamend, ale większe stężenie substancji wybielającej. Efektem jestem zachwycona -zęby białe jak śnieg i efekt utrzymuje sie ponad rok. Zęby są wrażliwe tylko w trakcie stosowania pasków, z dziąsłami nic mi się nie dzieje...Pewnie wszystko zalezy od zębów
Wybielalam zeby u dentysty, uzywalam rowniez paskow (Crest Advanced) - polecam zarowno jedno i drugie. Wiadomo, ze wszystko nalezy robic z glowa i obserwowac reakcje organizmu ... ale ja problemow nigdy nie mialam. Ale kazdy jest przeciez inny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum