Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: etc, potliwoscia, rady, stop, sugestie, walka

Walka z potliwością stóp - rady, sugestie etc.
Autor Wiadomość
Doli 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-07-22, 22:02 Walka z potliwością stóp - rady, sugestie etc.

Ten kto nie ma tego problemu lub osoby przy której strach stać jak zdejmie buty nie wie jakie to może być... przykre doświadczenie, dlatego postanowiłam napisać na ten temat kilka słów. A wszystko, że tak powiem, na przykładzie mojego dobrego kumpla, którego zagoniłam do zrobienia z sobą porządku.

Ludzie czasem nie są świadomi, że z odorkiem można walczyć w dość banalny sposób. Przede wszystkim higiena. Nie zawsze trzeba biec do dermatologa. Wystarczy się troszkę za siebie zabrać. A jak już działać to działać kompleksowo, więc polecam zainwestować w całą serię (albo przynajmniej te część, która jest stricto na problem z poceniem) Nivelazione

Częste mycie stópek to podstawa. Można dodawać tą sól

Zawiera: minerały, wyciągi z szałwi lekarskiej i krwawnika oraz aktywne składniki przeciwgrzybicze. Skutecznie zapobiega grzybicy i poceniu się stóp. Chroni przed nieprzyjemnym zapachem. Zmiękcza zrogowaciały naskórek, chroni przed pękaniem skóry oraz powstawaniem nagniotków i odcisków.

Potem peeling (tu przykładowe jakie są na runku: parafinowy pumeks z Bielendy, Farmony i Ziaji

Dla podkreślenia efektu (a co!) wygładzająca maseczka do stóp

Gdy już stópki jako tako się nadają do użytku i paznokietki zadbane kolej na zrobienie porządku z butami. Zaczynamy od powyciągania sznurówek, wybebeszenia ich jak najbardziej i wystawienie na słońce. Niech się wietrzą. W miarę możliwości wyprać choć wkładki, a najlepiej całe! Potem bawimy się:
a) dezodorantem do butów

b) dezodorantem do stóp

Mało tego! Przed założeniem trampek, glanów i tym podobnych koniecznie trzeba użyć puderku!
Nie polecam raczej zasypki w aerozolu, bo łatwo rozprysnąć ją na pół mieszkania.

Lepiej klasyczną. Sypiemy wedle uznania, ale bez przesady. Puder ma wchłonąć pot, ale zbyt duża ilość sprawi, że będziemy się "ślizgać".

Całość kuracji można podkreślić kremem zwanym regulatorem. Działa bezpośrednio na gruczoły potowe, zmniejszając proces nadmiernego pocenia. Zawiera aktywny, chroniony patentami, składnik antyperspiracyjny Aloxicoll, który reguluje pracę gruczołów potowych, nie blokując jej.

To chyba najważniejsze sugestie. Jeszcze raz podkreślam - najważniejsza higiena.

I tak na koniec, jeśli ktoś jest ciekawy o to reszta kosmetyków z serii:
chłodzący żel-krem

krem delikatnie rozgrzewający

krem do rąk

krem do stóp na pszczelim wosku.

krem na piekące pięty

żel do zmęczonych nóg

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-07-22, 22:08 

Farmona jest naprawdę tak dobra?? W sumie dużo słyszałam, ale nigdy nie używałam...

Anelka 
Miłośniczka forum
Anelka

Wysłany: 2009-07-22, 22:29 

Ja do stóp używam serii z Avonu, ogólnie jest dobra, jak dla kogoś, kto nie ma z tym żadnych poważnych problemów. Ale o stopy trzeba dbać - koniecznie. To, że możemy ukryć je w bucikach nie zmienia faktu, że potrzebują pielęgnacji!

Doli 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-07-23, 11:41 

Dbanie o nie to jedno.. wiecie... pazurki, skórki etc, ale co innego potliwość. To już gorsza batalia, a wierzcie mi - nie ma chyba nic gorszego niż osoba, która ma problemy i ci ściąga buty np u cioci na imieninach i cała z siebie zadowolona... grr...

Akurat na moim kumplu przetestowaliśmy Farmone i źle na tym nie wyszliśmy.

Najbardziej do gustu przypadły mu:

a) dezodorantem do butów

b) dezodorantem do stóp

oraz zasypka

:) Trochę to trwało, ale teraz mogę uważać się prawie za specjalistkę jak zagonić faceta do zadbania o siebie xD Ale to była wojna...

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-07-24, 11:43 

pati napisał/a:
Farmona jest naprawdę tak dobra?? W sumie dużo słyszałam, ale nigdy nie używałam...

wg mnie jest świetna :D

Odpowiedz do tematu