Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: odbudowa, tabletki, vitapil, wlosow.

Vitapil (tabletki) odbudowa włosów.
Autor Wiadomość
pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-02-28, 21:21 Vitapil (tabletki) odbudowa włosów.

Chciałabym Was zapytać, czy któraś z Was stosowała tabletki VITAPIL? Ja właśnie jestem w trakcie... Kiedyś również je zażywałam, ale nie widziałam zbytnio rezultatów. Czy mogłaby któraś z Was się wypowiedzieć....? Jak w ogóle przyspieszyć wzrost włosów. Macie jakiś pomysł?

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-02-28, 21:25 

A czy po tych tabletkach mniej Ci wypadają włosy?

pati 
pati

Wysłany: 2010-02-28, 21:48 

Mnie nie wypadają, chodzi mi o wzmocnienie, w sensie, aby się nie kruszyły i aby wzmocniły się po ciągłym prostowaniu.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-03-01, 00:36 

Jeżeli uważasz że są słabe i się kruszą przez prostowanie to może przestań prostować? Nie słyszałam jeszcze, żeby tabletki widocznie wzmocniły komuś włosy.... :roll:

pati 
pati

Wysłany: 2010-03-01, 07:16 

Napisałam PO PROSTOWANIU - czyli nie prostuję... <LOL> Więc nihil novi...

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-03, 13:17 

Nie da się przyspieszyć wzrostu włosa jako tako. Niby są jakieś preparaty typu wax (do kupienia w aptece), które wzmacniają włosy i niby działają na ich szybszy porost, ale ani ja ani żadna z moich koleżanek nie zauważyłyśmy różnicy w tempie wzrostu naszych włosów.
A na zniszczone włosy możesz zrobić sobie u fryzjera zabieg głęboko nawilżający, i starać się o ich codzienną pielęgnację odpowiednim szamponem i odżywką (najlepiej by było gdyby były one z jednej linii, żeby uzupełniały się nawzajem) i raz w tygodniu nakładać mocno nawilżające i regenerujące maski albo serum. Ze swojej strony mogę Ci polecić taki olejek, tylko jest on trochę drogi, ale bardzo dobry i wydajny, albo coś tańszego: serum intensywnie nawilżające do stosowania raz w tygodniu.
Jeśli chodzi o tabletki to mi kiedyś pomagało jak brałam wyciąg ze skrzypu polnego.

pati 
pati

Wysłany: 2010-03-03, 15:40 

Dzięki lady m, ale ja na co dzień używam bardzo dobrych kosmetyków pielęgnacyjnych, chyba są nawet droższe od tych, które mi pokazałaś :) Chwalę je sobie... Ale chodzi mi o wewnętrzną "pielęgnację"... Jakieś witaminy, czy preparaty. Mam ten Vitapil, ale sama nie wiem...

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-03-03, 23:10 

pati napisał/a:
Napisałam PO PROSTOWANIU - czyli nie prostuję... <LOL> Więc nihil novi...

Więc po co prostowałaś, każdy wie że prostowanie niszczy, to najgorsze co mogłaś zrobić swoim włosom, nie rozumiem dlaczego teraz narzekasz na kondycję swoich włosów, skoro sama je doprowadziłaś do takiego stanu :lol: chciałaś, to masz....
Żadne tabletki Ci nie pomogą, przynajmniej nie na włosy. :-|

pati 
pati

Wysłany: 2010-03-04, 09:09 

O co Ci chodzi dziewczyno? Nie szukam tutaj wymówek, dotyczących prostowania, tylko pytam o tabletki. A prostowałam i prostować będę na pewno przy ważniejszych okazjach. I nie narzekam na kondycję włosów, bo są w porządku, chcę po prostu jeszcze je "ulepszyć", jeśli chodzi o przyspieszenie ich wzrostu. Włosy mi nie wypadają i wyglądają dobrze, więc nie rozumiem Twoich aluzji. Chodzi mi tylko o tabletki wspomagające budowę włosa. Temat jest o "LEKU" a nie o prostowaniu. Więc skończmy z OT i czekam na opinie innych...

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-09, 17:00 

ja osobiście nie używałam tych tabletek, ale moja koleżanka, której bardzo wypadały włosy stosowała te tabletki mówiła, że są bardzo skuteczne. Opakowanie wystarczy na jakiś miesiąc, a wcale nie jest drogie.
Więc myślę, że bardzo dobrze byłoby w coś zainwestować.

Iwonkav 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-01-26, 22:01 

Mi i tak włosy rosną szybko, co widać po odrostach, niestety ;( więc akurat z tego tematu nie jestem zbyt zadowolona. Nie wiem czy to ma coś wspólnego też z włosami na nogach... bo dla przykładu paznokcie bardzo mi się po nim poprawiły i rosną szybciej.
Na włosy ogólnie działa w ten sposób, że zaczęły mi rosnąc nowe, wypadają też dużo mniej niż przed, i chyba mniej się rozdwajają.
W sumie to jestem z niego zadowolona.
I zgadzam się z missbutterfly, cena jest do przełknięcia.

Odpowiedz do tematu