Vipera Cosmetics wprowadza na rynek nową kolekcję róży „City Fun”, opartą na dotychczasowych bestsellerach kolorystycznych firmy, uzupełnioną o 3 nowe odcienie.
Nowy zestaw to 10 kolorów o bardzo zróżnicowanych właściwościach. W kolekcji są zarówno odcienie matowe, jak i wysoce nasycone perłą, a także collage kolorystyczne w odcieniach brązu i różu.
Dzięki kulistym drobinom zawartym w pudrze, produkt gładko się rozprowadza i pozostawia efekt długotrwałej delikatności i aksamitności. Bardzo dobre nasycenie kolorem gwarantuje natychmiastowy i długotrwały efekt. Róż aplikowany do wykończenia makijażu nadaje twarzy niepowtarzalny charakter. Idealnie modeluje rysy, nadaje cerze świeżości, i otula ją subtelną mgiełką
Produkt zamknięty jest w eleganckiej i nowoczesnej kasetce, z aplikatorem wewnątrz opakowania. W kolekcji znajdują się zarówno kolory matowe jak i ze znaczną ilością perły, aby stosować wybrany odcień w zależności od potrzeby i upodobań.
Moja opinia:
Bardzo podoba mi się gama kolorystyczna różów i bronzerów :) Posiadam kolor w brązie i w lekkim brzoskwiniowym odcieniu. Róż wygląda na twarzy bardzo naturalnie, nie robi smug, nie rozmazuje się i nie schodzi :) A tego właśnie oczekujemy od takiego kosmetyku. Ja akurat dzięki Viperze, otrzymałam go w prezencie, jednak naprawdę cena jest stosunkowo niska i atrakcyjna, więc każdą z nas na pewno będzie na niego stać :).
Lakiery pękające Salamandra – nowy pomysł na paznokcie
Podążając za najnowszymi trendami w kosmetyce kolorowej, Vipera Cosmetics wprowadziła na rynek zupełnie nową serię lakierów – lakiery pękające. Do wyboru jest 6 odcieni, a połączeń kolorystycznych nieskończona ilość. Wystarczy pomysł, a uzyskanie oryginalnego efektu będzie niezwykle łatwe.
Doskonałej jakości lakiery pozwolą na wykreowanie zupełnie nowego wizerunku manicure. Pozwolą bawić się zestawieniami barw oraz pomysłem na dekorację. Lakier nakładać można na całą płytkę paznokcia lub tylko na jej część.
Sposób użycia:
1. Pokryj paznokcie rąk/stóp wybranym kolorem spośród szerokiej gamy lakierów Vipery
2. Odczekaj, aż dobrze wyschnie
3. Nałóż warstwę lakieru SALAMANDRA - cieńsza pozwoli uzyskać efekt delikatnej siateczki przypominający wężową skórę, grubsza zaś stworzy motyw a’la żyrafa; Lakier schnąc pęka, tworząc stopniowo pojawiające się na paznokciu niepowtarzalne wzory
4. Po kilku minutach utrwal i nabłyszcz efekt Top Coat’em
Moja opinia:
Lakier jest po prostu super :) Pierwszy raz się spotkałam z takim cudeńkiem. Świetnie wygląda zwłaszcza w kontrastowym połączeniu kolorów. W dodatku jest bardzo trwały. Manicure utrzymuje się cały tydzień, bez jakichkolwiek odprysków. Jestem zachwycona tym kosmetykiem. Używam go non stop, w połączeniu z innymi kolorami :) Jest doskonały na lato, dzięki niemu łatwo tworzy się fantazyjne wzorki, a paznokcie wyglądają bardzo efektownie.