bardziej chodziło o mi o to czy może któraś miała styczność?
[ Dodano: 2009-09-28, 04:59 ]
dziewczyny okazało się że muszę brać Vesicare , jeśli któraś będzie chciała coś wiedzieć i szukała odp.jak ja wcześniej to służę doświadczeniem
[ Dodano: 2009-10-02, 19:15 ]
takie info znalazłam w necie:
Wskazania: Leczenie objawowe naglącego nietrzymania moczu, częstomoczu oraz parcia naglącego, które mogą występować u chorych z zespołem pęcherza nadreaktywnego.
Dawkowanie: Doustnie. Dawkę i częstotliwość przyjmowania preparatu ustala lekarz. Tabletki połykać w całości i popijać płynem, przyjmować z posiłkiem lub niezależnie od posiłku.
Możliwe skutki uboczne: Często mogą wystąpić: suchość w jamie ustnej, zaparcie, nudności, niestrawność, bóle brzucha, niewyraźne widzenie. Niezbyt często mogą wystąpić: refluks żołądkowo-przełykowy, suchość w gardle i jamie nosowej, zapalenie pęcherza moczowego, senność, zaburzenia smaku, zespół suchego oka, zmęczenie, obrzęki kończyn dolnych, suchość skóry. Lek może wpływać na zdolność prowadzenia pojazdów mechanicznych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum