UWAGA NA SILIKONY w szamponach i odżywkach do włosów
Silikony to oleiste substancje, które powlekają włosy, dając iluzje zdrowego błysku oraz odżywienia włosów.
Dla przesuszonych i zniszczonych włosów wydają się magicznym składnikiem, który sprawią że włosy stają się zdrowe.
Problem jest w tym, ze SILIKONY tworzą warstwę na włosach, która może być usunieta tylko za pomocś silnych detergentów. Warstwa jaką tworzy Silikon powoduję, że wartości odżywcze i nawilżające nie mogą zostać wchłonięte, przez co włosy nie są odżywione.
Silikon powoduje również problemy z farbowaniem włosów, zamiast oczekiwanego koloru otrzymujemy efekt zupełnie inny.
Jeżeli silikon nie zostanie usunięty z włosa, stają się one przyklapniete oraz trudne do ułożenia.
_________________ Kosmetyki Natury - najlepszy sklep z kosmetykami naturalnymi
www.kosmetyki-natury.eu
Po silikonach mas ie takie uczucie,że wlosy sa odżywione i blyszczące jednak wraz z upływem dni jest coraz gorzej,wiem coś o tym i odradzam.
_________________ Kosmetyki naturalne, Centrum zdrowia i urody - VitaLab.pl
Fleur Użytkowniczka
Wysłany: 2010-03-15, 15:39
A które szampony zawierają te silikony? Nie bardzo chce mi się sterczeć w drogerii i czytać skład;) Jeśli wiecie, które firmy robią kosmetyki z silikonem, to może jakaś przestroga? Chociaż wydaje mi się, że żaden producent by się nie podkładał.
A które szampony zawierają te silikony? Nie bardzo chce mi się sterczeć w drogerii i czytać skład;) Jeśli wiecie, które firmy robią kosmetyki z silikonem, to może jakaś przestroga? Chociaż wydaje mi się, że żaden producent by się nie podkładał.
Niestety większość drogeryjnych szamponów...
A skład nie jest aż taki długi :)
Polecam naturalne szampony Logony lub Lavery one nie mają silikonu.
Pozdrawiam
www.kosmetyki-natury.eu
Lusiek276 Coś już napisała Lusiek276
Wysłany: 2010-03-21, 02:06
Ja używam GlissKur i jestem zadowolna, ale pojęcia nie mam czy zawiera silikony :P
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Proszę o radę . Jakiego szamponu i jakiej odżywki do włosów mam używać jeżeli mam dużo siwych włosów, farbowanych (powiedzmy na wiśnię). Włosy mam rzadkie ze skłonnością do wypadania i przetłuszczania. Nie wiem czy mam suche, ale chyba nie bo się nie łamią, nie rozdwajają.
Już mnie ta Logona denerwuje, w każdym temacie tylko Logona i Logona!! Czemu sobie reklamy nie wykupisz;/ ? Z resztą jak są takie świetne to nie trzeba ich reklamować!
bo są naprawdę dobre...
a jeśli znasz inny kosmetyk do takich włosów to proszę pisz śmiało i polecaj.
www.kosmetyki-natury.eu
mnie zastanawia jedno, czy silikony wpływają takze na włosy FARBOWANE? bo gdzies mi swita, ze gdzies pisali, ze silikony niekoniecznie muszą żle dzialac na czupryne. zna sie ktos na tym? jakies konkrety?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum