Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: usuwanie, znamion/pieprzykow.

Usuwanie znamion/pieprzyków.
Autor Wiadomość
guarana 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-01-04, 14:56 

Irenel, a jakich znasz tych lekarzy? Ja znam jedna panią chirurg, która usuwa te znamiona, ale tez zajmuje się medycyna estetyczną. Może tez ja znasz? Właśnie w Krakowie pracuje, w sumie to nie wiem czy gdzie indziej też. Dość dobra jest. Napisz nazwiska, bo jestem aż ciekawa.

monizaczek 
Początkująca

Wysłany: 2011-01-05, 14:56 

dziewczyny byłam wczoraj u dermatologa (dzięki irenel za polecenie go) i powiem wam, że jestem zaskoczona, to bardzo dobra lekarka, wszystko mi wyjaśniła - zabieg będę mieć w za dwa tygodnie :D :D i nie będę mieć żadnych strupków. faktycznie, jak to tylko blizny to to jest wygładzanie, z tego powodu nie mają nawet jak się tworzyć jakieś powikłania. i podobno za półtora miesiąca zobaczę siebie odmienioną... :) może faktycznie będzie to totalnie niewidoczne i nikt już o moją bliznę z dzieciństwa nie zapyta... :)

irenel 
Początkująca

Wysłany: 2011-01-07, 11:14 

guarana znam tą panią z krakowskiego osteomedu :) Szlachcic się nazywa. monizaczek cieszę się, że udalo ci się umówić i idziesz na zabieg. napisz proszę jak wrażenia i czy widzisz efekty. ciekawa jestem jak u Ciebie będzie to wyglądało ;] i nie martw się - nie będzie boleć ;)

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-01-30, 09:53 

faktycznie nie ma się czego bać, pod warunkiem, że mamy zaufanego lekarza. Ja znam świetną lekarkę, która pracuje w Krakowie, ale nie jest to ta lekarka, o której pisze moja poprzedniczka. Jakby któraś chciała namiary to piszcie na priva podam.

gienka 
Początkująca

Wysłany: 2011-04-04, 22:10 

Pieprzyki i wszelkie znamiona trzeba badać bo to duże ryzyko. Bywa że robi się z nich potem czerniak...warto wiec wybrac się na dermatoskopie. Tez sobie takowa robilam w osteomedzie w krakowie

lesne-dziewcze 
Początkująca

Wysłany: 2011-04-24, 14:38 

Nie jest prawdą, że jak nic sie z pieprzykiem nie dzieje, to znaczy, ze nie jest grozny. W kazdej zmianie moze sie jakies paskudztwo przyplatac. Dlatego jak ktos masklonnosc do powstawania pierzy to powinien raz do roku zrobic dermatoskopie najlepszy okres jest wlasnie teraz przed wakacjami, bo potem mocna slonce moze wywolac czerniaka. I powinna to byc dermatoskopia komputerowa na dobrym sprzecie (z tego co wiem to osteomed takowy posiada) i dobrze jest takze chodzic do jednego lekaarza bo potem mozna te zmiany porownywac na przestrzeni lat.

kissami 
Początkująca

Wysłany: 2011-07-29, 21:14 

lesnedziewcze masz racje. Sama badam się w Osteomedzie regularnie, żeby mi żadne świnstwo się na skórze nie rozwineło.

ksoba 
Początkująca

Wysłany: 2012-02-05, 20:46 

Znajdź gabinet, który stosuje wymrażanie, czyli usuwa zmiany pigmentowe aparatem kriochirurgicznym. Zabieg trwa kilka sekund. Robi się strupek, który po tygodniu odpada. Praktycznie nie ma blizn.

Odpowiedz do tematu