Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: piegi, piegow, usuwanie

Usuwanie piegów!!!!
Autor Wiadomość
ankaaaa 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-28, 12:19 Usuwanie piegów!!!!

witam...chcialabym usunac piegi za pomoca kremu...stosowalam juz roznego rodzaju kremy ale poszukalam na allegro krem ze slimaka (GEL DE CARACOL, BABA DE CARACOL) i chcialabym sie zapytac czy moze ktos go stosowal i czy pomogl...

prosze o szybka odpowiedz

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-12-28, 17:03 

Piegi dodają urody ;) Sama je mam i nie mam zamiaru ich usuwać... Wiem, że maseczka z truskawek rozjaśnia piegi. Pozdrawiam ;-)

ankaaaa 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-28, 18:25 

wybaczcie ale nie chce otrzymywac takich odpowiedz "ze dodaja urody itd" mi sie po prostu nie podobaja...i prosze o precyzyjne informacje czy pomoze czy nie...

albo dajcie swoje sposoby, jakies kremy...z gory dziekuje

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-12-28, 19:37 

Decydując się na domowe metody wybielania piegów, wiedz, że jednorazowe ich zastosowanie nie przynosi zauważalnej różnicy. Efekt widoczny jest dopiero po dwumiesięcznej kuracji, ale za to dłużej się utrzymuje.

Pamiętaj: zabiegi wykonujemy na oczyszczonej skórze, a każdy kończymy dokładnym opłukaniem letnią wodą.

*sokiem ze świeżych ogórków przemywaj twarz rano i wieczorem
*pokrojony ogórek nałóż na twarz, ramiona lub dekolt, plasterki trzymaj ok. 20 minut
*zetrzyj na tarce z małymi oczkami zielony ogórek, skrop cytryną, odsącz sok, a papkę nałóż na twarz lub inne miejsce na około 10 -15 minut
*sok z cytryny potraktuj jak tonik, nasączonym wacikiem przecieraj piegowate miejsca
*wykorzystaj maślankę, dodaj świeżo wyciśnięty sok z cytryny i kawałki kwaśnego miąższu, po 10 minutach mikstura nadaje się do zastosowania
*drobno pęczek natki pietruszki zalej szklanką gorącej wody, z ostudzonego płynu zrób okłady
*starty chrzan z octem nakładaj na miejsca, które chcesz wybielić i pozostaw na 5-7 minut
*korzeń pietruszki zetrzyj drobno na tarce, skrop octem, odstaw do lodówki na pół godziny, następnie
*papkę z rozgniecionych truskawek lub czarnych porzeczek nałóż na 10 minut, możesz dodać kilka kropel soku cytrynowego

źródło: www.fit.pl

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-12-28, 19:46 

A ja też kiedyś walczyłam ze swoimi piegami, taki mały tłusty krem (nazwy niestety nie pamiętam) dostępny bez recepty w aptece i sok z ogórków bądź całe plastry ogórka stopniowo wybielają i rozjaśniają piegi.
Ale teraz gdy jestem starsza, widzę, że większość facetów szaleje na punkcie piegów u dziewczyny i specjalnie wystawiam twarzyczkę na słonko :-P

falk87 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-01-13, 18:07 

moja dziewczyna ma piegi i nie wyobrazam sobie jej bez nich choc ona ich nienawidzi. Dla mnie to takie slodkie i sexy do tego ma dołeczki w policzkach gdy sie usmiecha i tez uwaza to za zmore jej zycia. powtarzam jej na kazdym kroku ze uwielbiam jej "pieguski" i dołeczki i wtedy sie usmiecha i juz tak czesto nie powtarza ze ich nie chce. Problem wystapic moze gdy masz prawdziwa wysypke piegow wtdy moze to byc wstydliwe i ja tu akurat nic nie poradze:)

Kosmetolog 
Początkująca
kosmetolog

Wysłany: 2010-01-14, 13:44 

napewno dużo pomogą zabiegi głębokiego złuszczania

valdi 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-01-14, 14:54 

falk87 napisał/a:
moja dziewczyna ma piegi i nie wyobrazam sobie jej bez nich choc ona ich nienawidzi. Dla mnie to takie slodkie i sexy do tego ma dołeczki w policzkach gdy sie usmiecha i tez uwaza to za zmore jej zycia. powtarzam jej na kazdym kroku ze uwielbiam jej "pieguski" i dołeczki i wtedy sie usmiecha i juz tak czesto nie powtarza ze ich nie chce. Problem wystapic moze gdy masz prawdziwa wysypke piegow wtdy moze to byc wstydliwe i ja tu akurat nic nie poradze:)

Osobiście w piegach nie gustuję, ale mój kumpel ogląda się głównie za piegowatymi. Najlepiej rudymi :mrgreen:

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-01-14, 15:07 

Zawsze znajdzie się ktoś, kogo gusta odbiegają od innych. Osobiście cenię takie osoby. Fajnie, że dzisiaj ktoś umie zobaczyć jeszcze naturalne piękno...

falk87 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-01-14, 18:05 

pati napisał/a:
Zawsze znajdzie się ktoś, kogo gusta odbiegają od innych. Osobiście cenię takie osoby. Fajnie, że dzisiaj ktoś umie zobaczyć jeszcze naturalne piękno...

tylko i wylacznie naturalne piekno. nie chcial bym farbowanej dziewczyny. oczywiscie nie to jest najwazniejsze bo milosc zrobi swoje ale jak narazie trafiaja misie naturalne i to bardzo cenie. dziewczyny ktore sie "upiekszaja" nie sa do konca piekne...sa ale sztucznie czyli maja cos do ukrycia i ja za tym nie przepadam. faceci takie lubieja ale piekna kobieta to przygoda na krotko no chyba ze ma w sobie to cos a przewaznie naturalne kobiety to maja bo jak narazie takie sa moimi partnerkami i taki emnie interesuja i podniecają

pati 
pati

Wysłany: 2010-01-14, 18:56 

No wiesz, też nie do końca w pełni się zgodzę... Bo uważam, że np. lekki makijaż kobieta powinna mieć zawsze, jak gdzieś wychodzi i ma kontakt z ludźmi. No chyba, że trafiłeś na ideał - kobietę bez cieni pod oczami, bez wyprysków i bez rozszerzonych por :P W co wątpię... A to raczej każda kobieta chce lekko zatuszować. Mówię LEKKO... :P

falk87 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-01-14, 20:30 

pati napisał/a:
No wiesz, też nie do końca w pełni się zgodzę... Bo uważam, że np. lekki makijaż kobieta powinna mieć zawsze, jak gdzieś wychodzi i ma kontakt z ludźmi. No chyba, że trafiłeś na ideał - kobietę bez cieni pod oczami, bez wyprysków i bez rozszerzonych por :P W co wątpię... A to raczej każda kobieta chce lekko zatuszować. Mówię LEKKO... :P

no moja akurat nie uzywa jedynie kredke pod oczy a tez nie wiem po co to uzywa boja roznicy nie widze. mezczyzni tez maja niedociagniecia na twarzy i jakos nic z tym nie robia tzn nie maskuja. ja nie chce calowac dziewczyny w policzek czy czolo i czuc chocby troche jakiegos pudru albo kolektora. jesli sa jakies rozne "niedociagniecia" to ja juz wole je widziec niz wiedziec ze sa zakryte.

pati 
pati

Wysłany: 2010-01-14, 20:39 

Yh... To troszkę złe myślenie :P Jak nie miałeś problemów z cerą to nie zrozumiesz :P Wiesz, jako dziewczyna dam Ci radę, spojrzyj troszkę z dystansem na swoją dziewczynę i zrozum problemy innych, wtedy pojmiesz rzeczy, których może teraz nie widzisz ;) "Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" :)...

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-01-14, 21:10 

pati napisał/a:
Bo uważam, że np. lekki makijaż kobieta powinna mieć zawsze, jak gdzieś wychodzi i ma kontakt z ludźmi.

Lekki okej, tylko niestety sporo dziewczyn z twarzy robi sobie maskę :/ A piegi tj naturalne piękno :)

pati 
pati

Wysłany: 2010-01-14, 21:20 

No robią robią i to jest bezguście... Chociaż z drugiej strony, jak wiem, z jakimi ludzie borykają się problemami i co chcą tym makijażem zakryć, to po części to naprawdę rozumiem. Ludzie mają takie problemy, że nie jesteśmy sobie w stanie nawet wyobrazić.

Odpowiedz do tematu