prosze o pomoc w jaki sprzet warto zainwestowac otwierajac gabinet nic jeszcze nie mam . nie mam zbyt duzo pieniedzy takze sprzet bardzo drogi mnie nie interesuje prosze o pomoc
_________________ kulik-kopka
Andrzej Początkująca
Wysłany: 2010-01-05, 23:29
Re: urzadzanie gabinetu
Magda -Kopka napisał/a:
prosze o pomoc w jaki sprzet warto zainwestowac otwierajac gabinet nic jeszcze nie mam . nie mam zbyt duzo pieniedzy takze sprzet bardzo drogi mnie nie interesuje prosze o pomoc
Polecam zestaw trzech urządzeń: 1. Ultradźwięki kawitacyjne, 2. Mikrodermabrazję, 3. Elektrostymulacja. Pierwsze urządzenie zrobi czyszczenie skóry, a sonoforeza da Ci nawilżanie, wtłaczanie ampułek, etc., najlepiej jakby sprzęt miał dodatkowo jonoforezę. Drugie urządzenie nie musi być drogie z użyciem kryształków korundu ale może być jedynie z użyciem głowic diamentowych lub węglanem krzemu. Trzecie urządzenie da możliwość modelwania sylwetki, drenażu limfatycznego i odchudzania.
Modne ostatnio są urządzenia do elektroporacji czy częstotliwość radiowa. Te pierwsze polecam pod warunkiem, że będą niedrogie a drugie odradzam bo nie dają wymiernych i widocznych efektów a ceny tych urządzeń są stanowczo zawyżone. Podciśnienie wydaje się być ciekawe na początek, klientki czują zabieg i myślą że będzie duży efekt. Nic tak mylącego. Dla kontrastu przytoczę zabieg na urządzeniu Beautytek gdzie nic nie czuć zabiegu a efekt przy dobrze wykonanym zabiegu może być spektakularny. Beautytek oczywiście to wydatek ponad 100 000 zł więc nie polecam początkującym. Podciśnienie to też conajmniej 20 000 zł.
Firmy, które mogą mieć taki sprzęt to Biosana, Nowa 2, Intersun.
Napisz, czy potrzebujesz jeszcze jakieś informacje albo bardzej wyczerpująco na jakiś temat.
Przy okazji chciałam się zapytać czy ten beautytek jest skuteczny. Nie znalazłam innych opinii na ten temat na forum.
I czy stosuje się go głownie to twarzy, czy też do ciała?
Kosmicznie stary temat, ale może komuś przyda się dodatkowy głos. Ze swojej strony polecam urządzenie do pola magnetycznego dobrej firmy z kilku powodów:
- jest rzadko używane w kosmetyce - dzięki temu uzyskujecie przewagę nad konkurencją
- wpływa na oddychanie komórkowe (także skóry)
- zwiększa ilość tlenu we krwii
- ma działanie oczyszczające i przeciwbólowe
- macie dodatkowo działanie regeneracyjne i relaksacyjne
- jest tanie w stosunku do innych urządzeń w waszej branży
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum