Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: sklepy, ulubione

ulubione sklepy?
Autor Wiadomość
Komisik 
Początkująca
sprawdź !

Wysłany: 2009-09-09, 16:43 ulubione sklepy?

Chodzi mi o to jakiego rodzaju rzeczy preferujecie.. Czy są to najczęsciej rzeczy firmowe, czy raczej nie dbacie o metki, czy kupujecie odziez uzywana, a co z butami?

Chodzi mi o prywatne opinie :) jak najbardziej subiektywne :)
Jeśli jesteś mieszkanką Krakowa lub okolic, uwielbiasz nietuzinkowe rozwiązania i szukasz dla siebie ubrań i dodatków których nigdzie indziej nie dostaniesz koniecznie odwiedź nasz sklep ! Kraków ul. Sarego 5, ul. Konopnickiej 7

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-09-09, 18:59 

w sumie jesli chodzi o ubrania to nie dabm o metki, z butami jest podobnie, ale jak ma byc torebka to przewaznie z house albo cropp ;]

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-09-09, 19:40 

też nie zwracam uwagi na metki ale na jakość. Używana odzież jak dla mnie odpada. to już wole coś tańszego byle było nowe a nie nie wiadomo po kim.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-09-10, 10:04 

Hmm... metka nie świadczy o tym jaki człowiek jest ;) Ja kupuje i rzeczy oryginalne i z normalnych sklepów czy na bazarkach. Jeżeli mam zamiar kupić sobie jakiś ciuszek najpierw idę do lepszych sklepów- może będzie jakaś okazja, a jeżeli nic nie znajduje lub ceny są przerażająco wysokie szukam w normalnych sklepach. Czasem rzeczy nieoryginalne mogą mieć lepszą jakość niż te z nie wiadomo jaką metką. Poza tym nie zawsze poznamy czy dana osoba ma np. sweterek z H&M czy z bazarku. Co innego z butami typu. Nike. Od razu widać znaczek... Często jak widzimy jakąś osobę w samych "znaczkach" to mamy różne odczucia. Każdy powinien się tak ubierać aby dobrze czuć się w danych ubraniach. Poza tym na pewno nie jedna osoba chciałaby mieć np. choć jedną rzecz z markowego sklepu ale po prostu jej na to nie stać. Więc to różnie bywa. Nie ocenia się ludzi po wyglądzie ;))))) Nie metka zdobi człowieka ;)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-09-10, 11:05 

aagnieszkaa1 napisał/a:
Jeżeli mam zamiar kupić sobie jakiś ciuszek najpierw idę do lepszych sklepów- może będzie jakaś okazja

ja mam to samo.
jesli nie mam znizki, albo nie trafie na wyprzedaz badz promocje to rzedko kiedy zafunduje sobie kolejna torebeczke za 100zl

z kolei moja siostra jest fanka markowych ciuchow. ja konkretnie nie mam nic do gadania w tej sprawie, ale moi rodzice kupuja 15latce buty w H&M, a kiedy po paru miesiacach sa rozwalone to mloda dostaje buty pumy za 300zl do tego plecak do szkoly z pumy no i bluzki tez musza byc markowe. dodam jeszcze ze mloda oczywiscie ma wszystko w tylku i szybko niszczy ciuchy i buty ;] mimo ze ogolnie przyjeto, ze jak markowe to na 100% lepsze i bardziej wytrzymale.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-09-10, 12:08 

Jeśli chodzi o buty sportowe to są wytrzymałe :)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-10, 12:27 

Co do butów sportowych stawiam na oryginalne:) Moje Nike mają rok i się trzymają :)))

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-10, 12:30 

Moje ponad rok i też się trzymają :)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-10, 12:33 

To też zależy bo znam osoby co im się po miesiącu rozleciały. Więc różnie może bywać w tych sprawach. Pamiętam jak mi się buty zimowe rozleciały- tzn. z flekami było coś nie tak, ale na szczęście miałam gwarancję i dostałam nowiutkie buty:)))) Miałam szczęście :)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-09-10, 13:22 

To też chyba zalezy od tego czy sie o buty dba czy nie.
Moje nike maja ponad rok i maja sie dobrze

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-09-10, 21:50 

a ja kupuję różne ubranka ;-) ostatnio często zaglądam do ciuchlandów i wcale się tego nie wstydzę :-) uwielbiam też polować na wyprzedaże w markowych sklepach gdzie wiem, że zawsze coś dla siebie znajdę :-> gdzieś juz pisałam że skoro w zwykłym sklepie bluzka kosztuje 25 zł a w np Trollu 30 zł to zdecydowanie wolę dołożyć 5 zł i kupić bluzkę Trolla:-)
jeżeli chodzi o buty to kupuję czasem z Croppa albo w zwykłych sklepach, nie chodzę w sportowych więc nie kupuję nike czy adidasa( nawiasem dodam, że moje jedyne sportowe buty to buciki sprandi na żółtym korku, które kupiłam jeszcze w liceum, a które do tej pory stoją na półce, założyłam je może 5 razy maksymalnie hehe) :-D

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-11, 09:50 

Najlepiej jest też np. w zimie kupować letnie ciuszki ja tak robię i dobrze na tym wychodzę ;) Np. w tym roku kupiłam mini w Trollu za 19.90 zł czy sweterek za 30 zł ;)))

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-09-11, 09:59 

U mnie Trolla w pobliżu nie ma :[ wrr

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-11, 10:35 

A u mnie w galeriach jest Troll, ale szczerze to naprawdę rzadko tam wchodzę, ponieważ nigdy nic nie wypatrzę ;D

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-09-11, 11:09 

Ja kiedyś kupiłam czerwone skarpetki z Trolla jakieś 8 lat temu chyba ;)

Odpowiedz do tematu