Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kosmetykow, miejsce, ulubione, zakup

ulubione miejsce na zakup kosmetyków
Autor Wiadomość
asiap65 
Początkująca

Wysłany: 2007-03-21, 13:02 ulubione miejsce na zakup kosmetyków

Witam, Pisze prace o kształtowaniu atmosfery w punktach sprzedaży. Potrzebuję informacji o podaży i popycie na kosmetyki, perfumy luksusowe i tu może ktoś posiada wiedzę, którą chciałby się ze mną podzielić?Od jakiej ceny możemy powiedzieć, że perfumy są luksusowe?
A osoby odwiedzające forum bardzo proszę o opinie na temat swoich ulubionych punktów, gdzie kupują kosmetyki. Dlaczego właśnie wybrały to miejsce?(Atmosfera, przemiła obsługa, odpowiedni zapach, muzyka?) Jeśli taka dyskusja byłaby niemożliwa na formu proszę o kontakt asiap65@wp.pl
Pozdrawiam gorąco :*

Darish:)

Wysłany: 2007-03-21, 13:49 

Miejscem gdzie najbardziej lubie kupowac kosmetyki, albo chociazby ogladac sa duze drogerie, znane ze swojej marki. Nie chodzi mi tutaj o Rossman czy Natura ale np. Sephora. Sa to Drogerie z elegancko wylozonymi kosmetykami, miejsca pachnace i z muzyka ;-)
Jezeli jestem np. w Galerii Dominikańskiej to lubie tam wchodzic, wedlug mnie takie miejsca bardzo przyciagaja ;-)

makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-03-21, 20:32 

Krępuje mnie jak sprzedawca patrzy mi na ręce i dlatego lubię duże drogerie samoobsługowe w których towar mogę sobie swobodnie dotknąć i obejrzeć. Bardzo cenię sobie swobodę i drażni mnie jak sprzedawca małej drogeri ciągle stara się wcisnąc mi coś na siłę. Kolejnym plusem dużych sklepów jest pięknie i w dużej ilości wyłożony towar- to bardzo cieszy oczy. Jeśli już muszę coś kupić w małej drogeri gdzie towar podaje sprzedawa to najczęściej nie mogę się na nic konkretnego zdecydować a jeśli już coś wybiorę to często jestem z zakupu niezadowolona.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-03-27, 17:28 

drogerie samoobsługowe sa lepsze bo mozna sie zastanawiac ile sie chce zas w tych malych drogeriach trzeba sie szybko decydowac bo ktos np stoi za toba w kolejce...i jest mniejszy wybór drozsza cena w samoobslugowych jest wiecej promocji i mozna z dluzszym zastanowieniem wybrac konkretny produkt :-)

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-07-12, 10:19 

aagnieszkaa1 napisał/a:
drogerie samoobsługowe sa lepsze bo mozna sie zastanawiac ile sie chce zas w tych malych drogeriach trzeba sie szybko decydowac bo ktos np stoi za toba w kolejce...i jest mniejszy wybór drozsza cena w samoobslugowych jest wiecej promocji i mozna z dluzszym zastanowieniem wybrac konkretny produkt :-)

Dokładnie :mrgreen:

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-08-12, 08:18 

też wolę samoobslugowe sklepy. Lubię kupowac w rossamnnie ale Sephora czy inna perfumeria jest dużo bardziej elegancka

be-beauty 
Użytkowniczka
woman-news

Wysłany: 2008-08-18, 10:50 Ja wole przez internet...

Ja lubie robić zakupy przez internet. Siedze sobie w ciepłych kapciach i popijam kawusie lub jakąś aromatyczną herbatke i przeglądam oferty sklepów internetowych...nikt mnie nie popędza - nie zamkną mi przed nosem sklepu - nie stoje w kolejce w kasie itp. itd. Jestem jak najbardziej za Internetem.

justi102jz 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-08-18, 11:15 

Ja lubie bardziej drogerie samoobsługowe . Internetowe tez sa fajne , ale nie wiadomo co nam z nich przyśla . :-D

kubeczek

Wysłany: 2008-09-08, 00:51 

Ja kupuję kosmetyki w drogeriach samoobsługowych. Nie lubię jak ekspedientka podchodzi i pyta czy w czyms może mi pomóc, jak bedę potrzebowała pomocy to sama się zgłoszę;)
------------------------------------------------------
http://pl.youtube.com/watch?v=tbbmjRU48os&e

Wysłany: 2008-09-08, 16:23 

kubeczek napisał/a:
Nie lubię jak ekspedientka podchodzi i pyta czy w czyms może mi pomóc, jak bedę potrzebowała pomocy to sama się zgłoszę;)

wlasnie ;)
wkurza mnie kiedy patrza sie na rece albo non stop pytaja czy pomoc...
jak im sie nudzi to niech ukladaja towar albo krzyzowke rozwiazuja..
tak samo ochroniarze.. stoi tylko i obserwuje czy czegos nie zwine.. ;p a ja boje sie czegokolwiek dotchnac bo czuje ciagle spojrzenie na sobie

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-09-20, 19:24 

to jest straszne.
mi ostatnio tak się ekspedientka przyglądała, że zauważyła, że w ręce trzymam tester :-?

suoneczko 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-09-21, 12:01 

Ale to też nie jest do końca tak.Często po prostu mają tak narzucone z góry,a nie dlatego,że im się nudzi np.w niektórych sklepach z ubraniami dziewczyny muszą podchodzić od razu do klienta,który wejdzie i muszą się spytać czy w czymś pomóc,ponieważ potem właściciel je rozlicza z tego,a to dokładnie widzi potem z filmiku,który był na kamerze.
Mnie to nie przeszkadza,bo w końcu to jest praca i czasem naprawdę nie jest to ich wina,tylko po prostu karze im tak szef:)

Wolę samoobsługowe tyle że mam 'swojego' rossmana i tam znajomych,więc nie czuję się obserwowana :mrgreen: A w sephorze to u mnie zlewają klienta:)A jeśli chodzi o ochroniarzy to jak to jakiś przystojniak to może się patrzeć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-09-22, 15:16 

zgadzam się z souneczko, tylko co do ochroniarzy to jednak mi przeszkadzają.

betty_boop 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-10-10, 17:49 

mam ulubioną grogerię w swojej miejscowości. a dlaczego ulubiona? ponieważ panuje tam przemiła atmosfera osobiście lubie jak Pani ekspedientka mi doradza ponieważ jest także wykfalifikowana kosmetyczka i makijażystką. Do zakupionych kosmetyków dostaję albo próbki drogich kremów albo nieużywane testery. Raz dostałam komplet pędzli! No i sklep oferuje darmowe makijaże w wyznaczone dni dla stałych klijentek. fullik wypas :P

Wysłany: 2008-10-10, 21:07 

oo kurczaki to niezly sklep faktyczne:DDDDD tez taki chce:D

Odpowiedz do tematu