Ja lubię niemieckie drogerie, gdzie czuję się swobodnie, żaden ochroniarz za mną nie chodzi, żadna ekspedientka nie patrzy podejrzliwie, co wkładam do koszyka. No i mają sporo produktów, o które trudno w Polsce, tanich i dobrych, często jeszcze do tego poprzecenianych.
apropo niemiec to mieszkam prawie przy granicy i ostatnio pojechalam do niemieckiego schleckera i jest tak jak mowisz:)
dodatkowo perfumy mozna kupic taniej :)
a ja co mam powiedziec? na ukraine po kosmetyki balabym sie jechac hehe
to chyba nie jest tak
w Niemczech czy w Holandii (gdzie ja kupuje) kosmetyki są nieporównmywalnie tańsze niż u nas, pamiętam, że w Amsterdamie kupowałam Armani Diamonds za 50 euro - 50 ml (i to jeszcze po kursie 3,80 więc było mega tanio, kupowane w Douglasie) a po powrocie do Polski za te same perfumy też w Douglasie w promocji!!! ponad 300 zł. Więc sorryy ale ja dziękuje za takie promocje
jeśli na ukrainie są takie sklepy jak Douglas i Sephopra może warto zajrzeć, skoro u nich jest salon Maserati a u nas nie ma - może cos w tym jest
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-08-30, 15:55
ja uwielbiam robić zakupy w dużych drogeriach, gdzie jest miła nastrojowa muzyczka, nikt mi nie wpycha na siłę jakiegoś kosmetyku i pani przy kasie nie tłumaczy mi, że ten krem przeciwzmarszczkowy jest dla ludzi 55+ a ja jestem chyba na taki za młoda hehe, krem był dla mojej Mamy oczywiście, ale przecież żaden klient nie ma obowiązku tłumaczyć się ze zrobionych kosmetyków dlatego lubię duże drogerie, czasem sama proszę o pomoc ekspedientki a co do tego pytania"czy mogę w czymś pomóc" to czasem faktycznie przesada ale tak trzeba robić żeby pokazać klientowi zainteresowanie nim i udowodnić, że dla nikogo nie szkoda poświęcać czasu
Ja zamawiam z katalogów albo Yves Rocher albo Oriflame i jestem zadowolona bo gdy cos jest nie tak z kosmetykiem zawsze moge reklamowac ( tylko 1 mialam taka sytuacje)
:)
Najwięcej kupuję w Avonie, czasem raz na parę miesięcy w Yves Rocher, często bywam w Rossmanie, ale nie tylko kosmetyki tam kupuję (dziś może zajrzę po herbatki)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum