Dla mnie nabłyszczacz do włosów firmy Avon, balsam do ciała Dove rozświetlający, albo balsam do ciała oliwkowy Ziai, tusz do rzęs Deborah, podkład(tu jestem niezdecydowana bo kilka firm mam ulubionych heheh) Maybelline, Rimmel, Lirene, i wiele wiele innych kosmetyków, bez których nie mogę żyć heheh
Jeśli chodzi o to, co mną kieruje, gdy kupuję jakiś kosmetyk, to przede wszystkim to, czy ten kosmetyk do mnie pasuje, bo po co mam kupować np. ciemne pudry brązujące, gdy mam jasną karnację...
Biorę też pod uwagę jakość i cenę. Choć jakość jest dla mnie ważniejsza, bo lepiej jest kupić jeden kosmetyk, a droższy. Ale nie mam nic do tanich a skutecznych kosmetyków. Jednak podkładu do twarzy czy tuszu do rzęs nie kupiłabym w sklepie innym niż sklep czy hurtownia kosmetyczna/drogeria/apteka. W tej sieci sklepów są podkłady do twarzy po 3-4 zł i niektóre dziewczyny to kupują, czegos takiego nie wzięłabym do ręki nawet, szkoda mi mojej buzi
A gdy kupuje np balsam do ust to biorę pod uwagę nie tylko właściwości, ale także i zapach, bo to bardzo istotne