Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kosmetyki, ulubione

ulubione kosmetyki
Autor Wiadomość
Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-04-27, 08:46 

zdecydowanie fluid under twenty - nie jest nazywany fluidem hipoalergicznym a mimo to nie uczula (w przeciwienstwie do fliudow AA ...),
tusze rimmel ;]

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-27, 14:06 

tusze: revlon i dior extase
podkład: nie mam jeszcze faworyta, obecnie jestem w trakcie szukania nowego i pojęcia nie mam co kupić :( help me!
perfumy: Chanel chance, naomi campbell cat deluxe
do ciała: masło oliwkowe ziai
róże: tylko Bourjois
cienie: inglot

hmmmm

i w smie tyle z takich naj naj ulubieńców ;)

a na co zwracacm uwagę: tusz, mam mieć efekt wydłużonych pogrubionych i idealnie oddzielonych rzęs, czyli efekt teatralny wręcz;)
perfumy wiadomo, ma mi odpowiadać zapach.
fluid, dobrze by było, żeby wyrównywał koloryt, rozświetlał i zakrywał jednocześnie cienie pod oczami:(
do ciała, zapach, konsystencja i to jak się rozsmarowuje ;)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-04-27, 14:06 

Najpierw szukam w Ziaji, jesli zaden ich produkt mi sie spodoba kupuje innej firmy. Lubie ich bo sa polska tania i dobra firma.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-04-27, 14:10 

Dla mnie nabłyszczacz do włosów firmy Avon, balsam do ciała Dove rozświetlający, albo balsam do ciała oliwkowy Ziai, tusz do rzęs Deborah, podkład(tu jestem niezdecydowana bo kilka firm mam ulubionych heheh) Maybelline, Rimmel, Lirene, i wiele wiele innych kosmetyków, bez których nie mogę żyć heheh :lol:
Jeśli chodzi o to, co mną kieruje, gdy kupuję jakiś kosmetyk, to przede wszystkim to, czy ten kosmetyk do mnie pasuje, bo po co mam kupować np. ciemne pudry brązujące, gdy mam jasną karnację...
Biorę też pod uwagę jakość i cenę. Choć jakość jest dla mnie ważniejsza, bo lepiej jest kupić jeden kosmetyk, a droższy. Ale nie mam nic do tanich a skutecznych kosmetyków. Jednak podkładu do twarzy czy tuszu do rzęs nie kupiłabym w sklepie innym niż sklep czy hurtownia kosmetyczna/drogeria/apteka. W tej sieci sklepów są podkłady do twarzy po 3-4 zł i niektóre dziewczyny to kupują, czegos takiego nie wzięłabym do ręki nawet, szkoda mi mojej buzi :oops:
A gdy kupuje np balsam do ust to biorę pod uwagę nie tylko właściwości, ale także i zapach, bo to bardzo istotne :-P

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-04-27, 14:20 

Do wlosow biosilk a do mycia twarzy garnier 3w1 albo pianka matujaca avon:-D

isia_144 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-04-27, 15:11 

Heh, ja mam zawsze z tym problem, ponieważ ciągle zmieniają mi się upodobania i kupione kosmetyki mi się szybko nudzą. Oczywiście mam kilka moich ulubionych :) A więc:
(kolejność przypadkowa)

1. Baza pod cienie Artdeco - nie wyobrażam sobie nakładania cieni bez wcześniejszego użycia jej na powieki.

2. Podkład Clinique Superbalanced makeup odcień 03 - leciutki, delikatnie kryjący, wręcz idealny dla mnie. Jedyny podkład, który mu dorównuje to Estee Lauder Re-Nutriv, mogę nawet powiedzieć, że jest troszeczkę lepszy, ale niestety zbyt drogi.

3. Puder rozświetlający Georgia - Benefit. Używam go na podkład, jak dla mnie jest naprawdę wspaniały: matuje, nadaje cerze zdrowy wygląd, nie ma wnerwiających brokatowych drobinek, delikatnie kryje :)

4. Róż Coralista - Benefit - no poprostu moje cudo :) Śliczny egzotyczny zapach, piękny odcień aahhh! Uwielbiam!

kika75 
Początkująca

Wysłany: 2010-04-27, 18:24 

musze poszukać ten podkład pod cienie firmy ardeco bo też słyszałam że się bardzo dobrze sprawdza ...a gdzie najlepiej szukać internet czy w sklepie a może na allegro>>>>

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-06, 13:45 

Shiseido, La perla i Dior :P

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-05-07, 11:20 

Tusz to rzęs Loreal

Ogólnie lakiery Inglot

Odżywka Timotei (z avocado)

Ziaja krem do rąk kozie mleko

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-07, 13:57 

oj ja też mam kilka ulubionych kosmetyków, bardzo lubię mój ananasowy peeling do ciała, ale ostatnio też bardzo polubiłam moje masło czekoladowo - wiśniowe do ust Palmers. Jest naprawę super nie tylko mam gładkie usteczka ( wprost stworzone do całowania;) ) ale też bardzo ładnie pachnie i ma super konsystencję ;)
i jeszcze lubię mój tusz do rzęs loreal uwielbiam go, bo moje rzęsy dzięki niemu są mega długie.

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-05-07, 16:24 

uwielbiam tą ziaje kozie mleko, ten krem jest nieziemski :-D

ja od wczoraj polubiłam tonik ogórkowy

świetnie oczyszcza i lekko napina skórę :)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-05-07, 19:40 

Ja również uwielbiam ten tonik ogórkowy :)
W ogóle ogórkowa seria od Ziai jest super :mrgreen:

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-08, 09:29 

ja tam nie byłam z niej zbytnio zadowolona, wysypka mi się pojawiła zaraz po pierwszym zastosowaniu i trzeba było się odczulić. Fajne natomiast jest mleczko do rąk od Ziai na bazie mleka koziego.

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-08, 10:11 

Zastanawiałam się właśnie nad tym tonikiem,ale jeżeli piszecie że jest fajny to chyba spróbuję. A jeżeli chodzi o moje ulubione kosmetyki to chyba nie ma jednego czy nawet kilku. jest ich cały szereg,których używam podczas codziennej pielęgnacji oraz nakładania makijażu.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-05-08, 13:20 

Też mam pozytywne zdanie na temat tego toniku.
Jest super ;)))

Odpowiedz do tematu