Siema. Mam taki problem bo od dłuższego czasu powstają mi w przeciągu tygodnia takie zgrubienią na skórka na palcu wskazującym na boku tego palca oraz na opuszku kciuka. Na tyle są grube że później pękają i robi się taka skorupka. A przecież nie wykonuje pracy jakieś ciężkiej fizycznej. Co na to zaradzić? I jestem mężczyzna.
Używam kremu nawilzajacego dość często wciągu dnia. To przypomina taka twardą skórę jak jest na piętach
Próbowałem kiedyś to skrobać i ścinac żyletką ale nie dosyć że się pociałem tylko to jeszcze brzydko to wyglądało więc próbowałem pumeksu używać ale to znowu musiałem robić to co kilka dni a po za tym zauważyłem że coraz częściej muszę to robić bo szybciej skóra narasta. A jak nic nie robię to jest tak grubo skóry tego martwego naskórka że brud w to wrasta i moje ręce wyglądają jak jakiegoś robotnika albo mechanika który się cały dzień tapla w smarze. Nie mam pomysłów co na to zrobić
Hmm... Wiesz, u niektórych mężczyzn to to jest po prostu "uroda" takiego naskórka. I spotkałam wielu mężczyzn, którzy mają podobny wygląd dłoni do Twoich. Mogę Ci poradzić peeling, stosuj go nawet 2x dziennie (może być to peeling z Joanny - bardzo tani, poszukaj u nas w tematach o peelignu, na penwo coś znajdziesz), no i nawilżaj, przede wszystkim. Udaj się do apteki, a farmaceuta poleci Ci jakiś dobry kosmetyk. Ja polecam Ci coś z serii La Roche Posay! Nie są to tanie kosmetyki, ale niesamowicie skuteczne!
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-06, 21:11
Możesz też użyć oliwki, która zmiękczy naskórek. I powtórzę jeszcze raz nawilżaj.
maidi Coś już napisała
Wysłany: 2009-11-06, 21:58
zgadzam sie z dziewczynami Jak najbardziej mozesz uzywac scrubu tzn peeling moze byc nawet grubo ziarnisty z duza dawka oliwki Popytaj w sklepach kosmetycznych albo w aptece jaki moga ci polecic Wskazana jest tez parafina na dlonie To zabieg w salonach kosmetycznych Mozesz sie tez przejsc do kosmetyczki na manicure z zabigiem z parafina na dlonie z peelingiem i dobrze dobranym kremem na dlonie Wskazane jest tez czeste uzywanie kremow do dloni najlepiej po kazdym ich myciu Wiem ze to meczace ale jezeli chcesz miec jakies rezultaty to trzeba stosowac sie do tego Kremy z gliceryna sa dobre albo nawet same olejki Mozesz nawet na noc robic sobie taki zabieg na dlonie Nasmarowac sobie dosyc obficie dlonie olejkiem albo gliceryna zawinac folia i recznikiem Pozostaw to tak nawet od kilku minut nawet do godziny I nie wycinaj tych skor zyletka Wiadomo ze zadna kosmetyczka nie poleca usuwania nawet skorek bo odrastaja pozniej bardzo szybko Nalezy je zmiekszac podczas kapieli a pozniej odpychac mechaniecznie za pomoca szpatulki Mam nadzieje ze jakos ci pomoglam Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-11-06, 22:01 ]
i jeszcze jedno Jezeli to nie pomoze to polecam wizyte u lekarza bo wtedy mozesz miec nawet problem z ukladem krwionosnym bo wspominales ze nawet peka ci ta skora Ale mniejmy nadzieje ze tak nie jest
Chodzi mi o to że pęka to znaczy że po prostu się łamie ale krew nie leci. Stosuje kilka razy na dzień krem nivea soft. Ten nawilzajacy. Po za tym na górnej stronie dłoni na zgieciach palców też mam podobnie tylko że trochę mniej jest grubsza
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-07, 15:26
Chodzi Ci o te, że pęka na opuszkach? spróbuj dobrze nawilżać kremem, nasmaruj grubą warstwą kremu dłonie i załóż bawełniane rękawiczki (najlepiej na noc). Jeśli nie pomoże idź do lekarza po maść, albo po prostu do apteki.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
1. Stosuj peeling
2. Kąpiel z dodatkiem soli
3. Możemy również zmiękczyć stwardniały naskórek za pomocą otrębów i siemienia.Otręby należy zmieszać z siemieniem lnianym i zalewać powoli gorąca wodą w takiej ilości,by uzyskać konsystencję gęstej papki.Ciepłą papką posmarować palce,owinąć folią i grubym ręcznikiem - to wzmocni działanie mieszanki.Po 30 minutach papkę zmyć letnią wodą.
4. Zniszczony naskórek warto wymoczyć w krochmalu lub papce z obierków ziemniaczanych (czyste obierki gotuje się z dodatkiem 5 łyżek stołowych siemienia lnianego).Po 15-20 minutach stopy osuszamy,usuwamy zgrubiały naskórek wokół pęknięć i wmasowujemy tłustą maść np. z dodatkiem nagietka.
Chodzi mi o to że pęka to znaczy że po prostu się łamie ale krew nie leci. Stosuje kilka razy na dzień krem nivea soft. Ten nawilzajacy. Po za tym na górnej stronie dłoni na zgieciach palców też mam podobnie tylko że trochę mniej jest grubsza
Ja bym jednak skonsultowala z lekarzem, moze taka Twoja uroda, a moze to jakas grzybica (przewlekla?), ktora jeszcze masz szansa zarazic znajomych, choc nie musis wcale tak byc.
Zgadzam sie z marka La Roch Posay, choc sa w aptekach duzo tansze odpowiedniki podobnych nawilzaczy. Kremy typu eucerin, lipobase etc. Smaruj regularnie przez kilka dni (nawet tygodni) a skora powinna zrobic sie gladsza, no i przede wszystkim nie pekac. Ja uzywam do stop i sie sprawdza.
[ Dodano: 2009-11-09, 01:21 ]
Zapytaj w aptece o kosmetyki dla ludzi z atopowym zapaleniem skory albo luszczyca, albo cos takiego. A moze po prostu krem do stopek? Sa takie, kotrem maja wlasciwosci nawilzajace, a oprocz tego gojace i odzywiajace.
W kazdym razie domowe sposoby sa ok, ale polecam jednak apteki i lekarzy.
W tym wypadku to może byc racja. Jeśli stosujesz odpowiedni krem i to przez dłuższy okres czasu to powinien juz pomóc,powinny byc efekty. Natomiast tutaj nie ma.
Dla pewnosci wybierz się do dermatologa.
_________________ Kosmetyki naturalne, Centrum zdrowia i urody - VitaLab.pl
Kasiakk Coś już napisała profesjonalnie
Wysłany: 2010-01-05, 10:43
Ja proponuje porządny zabieg w gabinecie plus oliwka codziennie razy kilka i krem z mocznikiem np 15%, gwarantuje efekt:)
_________________ Zabiegi pedicure w domu klienta. Serdecznie Zapraszam pedicure4u@gmail.com
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum