Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: trwala

Trwała!
Autor Wiadomość
skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-05-26, 17:28 Trwała!

Macie włoski po trwałej?
Wymieńmy się radami jak je pielęgnujemy i czego definitywnie trzeba unikać! Pomóżmy sobie wzajemnie by nasze włoski zawsze były piękne!
Kobiety łączmy się! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mój sposób na włosy po trwałej to dobrze dobrany szampon i odżywka.
Po umytej główce czas przystąpić do działania... ;-) na początek jedwab w płynie(lśniące i zdrowo wyglądające włosy) i niezastąpiony biosilk(którego używam jedynie na końcówki).
Bez żadnego suszenia i broń boże czesania!
No i można lecieć na randkę ;-)

Kobietki łączmy się! Pomóżmy sobie wzajemnie, przez co same skorzystamy!

justyn-a 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-03, 09:20 

kurcze, czyli wychodzi na to, że nie dość trwała kosztuje kupę kasy, to jeszcze trzeba kupować specjalne kosmetyki, które chyba też są drogie :| chciałam zrobić stylizację, ale im więcej czytam, tym bardziej mi się odechciewa hehe

Justy$ka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-12-27, 21:57 

chciałabym troszkę odświeżyć temat .. : )
Ostatnio coraz częściej myślę o trwałej ..

Marzą mi się takie włoski jak ma np Shakira w teledysku She wolf .. Takie luuuźne loki .. ach i och .. :lol: http://www.youtube.com/watch?v=nVmgtnNVRJc [ w 18 sekundzie dobrzee je widac :) ]

Ale mimo wszystko troszkę się obawiam . Przede wszystkim tego, że zniszczę sobie włosy . Ale i niefajnego efektu .. oioi .. gdyby taki baranek sie zrobił -.-

Aa jakie są Wasze obserwacje po tym zabiegu ? :) Zdecydowałybyście się na niego raz jeszcze ? I czy mozna osiągnąć właśnie takie loki jak Shakira ? ;D

Pzdr

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-12-28, 21:00 

Trwałą na głowie miała moja siostra i włosy bardzo miała poniszczone, ale kiedyś inne płyny i kosmetyki były stosowane, czasy się szybko zmieniają.
Wszystko tez zależy od kompetencji fryzjerki :mrgreen:

Ale loki w stylu Shakiry uzyskasz robiąc styling, możesz wtedy dobrać czy chcesz loki czy fale czy jeszcze coś innego. ;-)

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-10, 12:51 

Moja siostra też miała trwałą i to dwa razy. Za pierwszym razem jej włosy przypominały siano a nie piękne loki, za drugim razem miała super piękne i sprężyste loki. Oczywiście trzeba dać o włosy po trwałej. One po takim zabiegu potrzebują specjalnej opieki troski. Ale faktycznie dużo zależy od fryzjera, bo wystarczy żeby on coś popsuł i cała radość z burzy loków zniknie. Ale teraz na rynku dostępnych jest mnóstwo kosmetyków, które pomagają w pielęgnacji włosów po trwałej. I każdy fryzjer powinien powiedzieć jakie kosmetyki będą najlepsze;)

[ Dodano: 2010-03-04, 16:11 ]
Wiesz co ciężko jest mi powiedzieć, czy trwała pielęgnuje włosy, ale coś w tym chyba jest, bo jak moja siostra miała trwałą to faktycznie jej włosy wyglądały bardzo ładnie, były lśniące i sprężyste. teraz już nie ma trwałej od kilku lat i powiem, że jak napisałaś o wyglądzie włosów po trwałej to faktycznie chyba miała włosy ładniejsze niż teraz.
Więc może warto jest sobie zrobić trwałą??:)

balalajka 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-25, 10:58 

ja ostatnio slyszalam, ze trwala nawet pielegnuje wlosy! teraz sie je robi zupelnie inaczej. moja kolezanka sobie robi juz ktorys raz i ma ladne wlosy:)

izi55 
Początkująca

Wysłany: 2010-07-06, 13:19 

hej witam wszystkie kobietki. tez sie zastanawiam nad zmiana wlosow,konkretnie chodzi mi o delikatne fale mam dlugie ladne i zdrowe wlosy iale jestem jak ulizany pies i chcialabym to zmienic macie jakies propozycje?

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-07-06, 13:26 

Możesz zawsze je zakręcić ;D

izi55 
Początkująca

Wysłany: 2010-07-06, 14:19 

tak nie mam ochoty na podkrecanie wlasnie zastanawiam sie czy fryzjer bylby w stanie zrobic takie fale na dluzszy czas nie wiem czy miala by byc to trwala czy cos onnego .ale dzieki za rade pozdrawiam

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-07-06, 17:09 

Ja bym trwałej nie robiła, piszesz, że masz zdrowe włosy to po je niszczyć. Zresztą najpierw zakręć włosy parę razy i zobacz jak się czujesz w innej fryzurze ;)

mammamia 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-18, 10:24 

Mi się marzą loczki na stałe, ale na trwałą bym się nie zdecydowała...mam za słabe włosy, a to jednak trochę je niszczy jakby nie patrzeć. Szkoda, że nie wymyślono jeszcze jakiegoś zdrowszego sposobu na stworzenie loków na stałe.....

Suzi@ 
Początkująca
;-)

Wysłany: 2010-09-17, 10:26 

po trwałej polecam Botea activator wave - odżywka bez spłukiwania do pielęgnacji włosów specjalnie po trwałej ;-)

Odpowiedz do tematu