Kindzia Początkująca
Wysłany: 2011-03-23, 16:18
Trwała depilacja w domu
Mam nadzieję, że teraz dobrze umieściłam temat, bo poprzedni został skasowany ;)
Chciałam się Was zapytać co sądzicie o depilacji trwałej w domu? Czytałam na ten temat artykuł i wywnioskowałam z treści, że wystarczy mieć odrobinę chęci i odpowiednie warunki, żeby w cenie urządzenia i zużycia prądu zafundować sobie depilację laserową w domu. Wtedy koszt takiej inwestycji wynosiłby tylko kilkaset złotych. Tzn. tylko, bo wtedy to koszt jednorazowy, wyłącznie zakupu urządzenia. Co sądzicie na ten temat?
Gdyby było mnie stać na taką depilację to zrobiłabym to w salonie i to takim który ma najlepszą opinię, sama w domu bym nie ryzykowała, nawet gdyby wyszlo taniej.
Laser to niestety nie zabawka do użytku domowego:/ Ja mam opory przed laserowym usunięciem pieprzyka u dermatologa, bo nasłuchałam się/naczytałam różnych rzeczy o takich zabiegach- o poparzeniach, bliznach, trudno gojących się rankach, trwałych uszkodzeniach skóry itd. itp., a manipulować tym samemu bez doświadczenia nie mieści mi się w głowie...
_________________ Chociaż raz warto umrzeć z miłości...
Agnieszka Osiecka
Fakt, można sobie krzywdę tylko zrobić. Lepiej iść do profesjonalisty.
micta Coś już napisała
Wysłany: 2011-06-13, 14:42
Żadna depilacja nie jest faktycznie tak do końca trwała- przynajmniej nie ma takiej możliwości po jednorazowym zabiegu zatem chyba lepiej pozostawić to specjalistom.
Żadna depilacja nie jest faktycznie tak do końca trwała- przynajmniej nie ma takiej możliwości po jednorazowym zabiegu zatem chyba lepiej pozostawić to specjalistom.
Zgadzam się ..mi do pelni efektu potrzebna była seria 5 zabiegów. Wykonywalam je w serii co 5 tygodni. I dopiero przy ostatnich zabiegach zauwazylam efekty. Zaplacilam za pakiet w promocji ok 500 zł w ktorym bylo właśnie 5 zabiegow depilacji na łydki . No i teraz mam spokoj z maszynkami i codziennym goleniem wlosków. Polecam Klinike Urody Laime...jestem ich stała bywalczynią ( bardzo korzystne ceny i profesjonalizm )
astarte Użytkowniczka
Wysłany: 2011-09-19, 15:33
Jednak wydaje mi się, że w salonie jest bardziej sterylnie, no i do takiej depilacji potrzebne jest przeszkolenie, żeby nikogo nie poparzyć. Także mimo wszystko wybieram profesjonalny zabieg w salonie, chociaż muszę przyznać, że na pewno takie domowe urządzenie byłoby o wiele wygodniejsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum