Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: tradzik

Trądzik
Autor Wiadomość
purchawka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-09-12, 21:19 

jedyny skuteczny sposób walki z trądzikiem to wizyta u dobrego dermatologa, który przepisze odpowiednie środki. moja siostra dość długo miała problem z trądzikiem, a dopiero dermatolog go rozwiązał - przepisał jej aknenormin :)

AmandaFernanda 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-09-21, 20:57 

Niestety, sama wizyta u dermatologa jeszcze nie gwarantuje efektów. Poza tym wielu dermatologów przepisuje od razu antybiotyki nie próbując łagodniejszych form leczenia. Aknenormin jest świetnym przykładem. Kurację z nim znosi się dość łagodnie (oczywiście jakiś wysyp na początku wystąpi, ale potem jest już lepiej) - znam przynajmniej dwie osoby, które brały i trądzik im faktycznie przeszedł. Poza sporadycznymi zaczerwienieniami i odpowiednią liczbą blizn, to po trądziku praktycznie nie ma śladu u nich.

Idacor 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-11-09, 18:36 

moje dziecko wypróbowało z tej serii Inside krem na noc, trochę czasu to zajęło za nim pokazał się jakis efekt a szczerze to już zaczynałam wątpić w to , że jednak pomoże ale jestem mile zaskoczona, co prawda trochę marudził narzekając , że "ciężki" w smarowaniu ale twardo smarował no i sam jest zaskoczony bo im dłużej go stosuje tym efekt jest lepszy, więc jednak sprawdza się powiedzenie, że dobrego złe początki :)

Amelka28 
Początkująca

Wysłany: 2010-11-09, 20:00 Re: Trądzik

betty_boop napisał/a:
Witam!
Moim odwiecznym bo trwającym już ok 10lat problemem jest trądzik czyli krosty wągry i zmiany zapalne na twarzy. Stosowałam już chyba wszystkie dostępne kosmetyki zaczynając od clerasil koncząc na Vichy, la roche posay itd. Z zabiegów wykonywałam kwas migdałowy, mikrodermabrazje oraz laser. Oczywiście wszystko pod pełną kontrolą dermatologa, a byłam już u 4 :) Nie pomogło nic:)
Dodam że od ok roku biore nawet tabletki antykoncepcyjne. Także nie pomaga.
Czego jeszcze mogłabym spróbować???? help!

buziaki

Ja przeżyłam ten sam koszmar. Ponad 10 lat walki z trądzikiem w różnej postaci, zaczęłam wykonywać regularne peelingi i mocno nawilżać skórę , a nie wysuszać i powolutku stan mojej skóry się polepszał. Jakieś 4 miesiące temu moja dermatolog poleciła mi kurację produktami DCL ( z tego co mi wiadomo są dostępne tylko w gabinetach lekarskich ). To zestaw 4 produktów żel do mycia twarzy, żel nawilżający, krem na noc i krem działający punktowo na stany zapalne i po raz pierwszy jestem tak bardzo zadowolona ze stanu mojej cery. Cenowo w zestawie zakup DCL też wychodzi korzystnie

Odpowiedz do tematu