Ja kiedys równiez walczyłam z pryszczami... ciezko było sie pozbyć, ale wiem ze to głupio zabrzmi : zaczełam chodzic na solarium i uzywałam do tego krem vischy normaderm na dzień. Mi pomogło. Czasem wyjdzie mi 1 syfek przed okresem, ale tak to nie mam problemu. Mam problem tylko z swiecaca cera.
4GreatHair Stała bywalczyni
Wysłany: 2011-03-02, 20:36
Pewnie miałaś lekki i młodzieńczy trądzik,a walka z prawdziwym trądzikiem jest dużo bardziej zaawansowana i wymaga sporo czasu. Mój znajomy miał z nim bardzo duże problemy.
A jak myślisz dlaczego dermatolodzy nie zalecają wizyt na solarium? Bo przez pierwsze miesiące pryszcze rzeczywiście się zasuszają, buzia nabiera ładnego koloru, natomiast wzmaga się łojotok, pory się zatykają i od tego już tylko niewielki krok do ponownego trądziku.
Przecież wczesną jesienią, tuż po wakacjach, gabinety dermatologiczne przeżywają istne oblężenie - dziewczynki opalają się na skwarki, a później płaczą bo mają łojotok, trądzik i przebarwienia skórne :P
Do tego typu skóry trzeba odpowiednich kosmetyków - wpominałam już o jednych z lepszych kilka postów wcześniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum