Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: ciele, skora, sucha, tradzik

Trądzik na ciele i sucha skóra
Autor Wiadomość
Iwon 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-13, 20:42 Trądzik na ciele i sucha skóra

Witam walczę z trądzikiem od kilku lat i udawało mi się go zwalczać bo wystarczało mydło i ciepła wada teraz niestety dostałem takiego ze nie mogę sobie z nim poradzić.Doradźcie mi jakimi preparatami można go zacząć zwalczać i maskować chodzi mi głownie o twarz bo mam 18 lat a tu taki trądzik brzydko wyglądam z nim i trzeba z nim walczyć niestety tez wysypało plecy klatka piersiowa i uda.Czytałem już trochę i na pewno preparatem na bazie alkoholu nie będę smarował trądziku bo skórę wysuszy.I przy okazji 2 pytanie znacie jakiś krem do twarzy i rak bo po kąpieli i jak wyjdę na pole to zaraz mam sucha skórę rąk i twarzy.
I jakieś preparandy co dobrze działają na skórę bo cza o siebie dbać już ale zielony jestem proszę pomoc kobiet i nie tylko bo będą wiedziały więcej nisz ja na pewno co dobrać itp

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2011-02-14, 01:05 

Powinieneś iść do dermatologa, bo drogeryjne kosmetyki pomagają raczej na pojedyncze pryszcze niż na trądzik.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-02-14, 18:40 

Dokładnie dermatolog, nie ma co samemu się leczyć na własną rękę, bo można sobie zaszkodzić niż pomóc.

I pod żadnym pozorem nie myj twarzy mydłem.

werkaa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-02-14, 23:52 

Być może powienieneś stosować jakieś środki farmakologiczne? Warto przejść się do lekarza tak jak piszą dziewczyny. Lekarz poradzi ci też jak radzić sobie z przesuszeniem skóry...

gg83 
Miłośniczka forum
gg83

Wysłany: 2011-03-10, 20:27 

Ja też Ci radzę: Idź do dermatologa i to jak najszybciej!

4GreatHair 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-03-24, 15:52 

Zgadzam się z powyższymi opiniami. Na własną rękę możesz sobie tylko zaszkodzić,wiec o wiele lepiej i bezpieczniej jest poradzić się specjalisty.

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2011-03-25, 12:02 

Tylko dermatolog tu zaradzi. Ja też mam suchą skórę i zmagałam się w dodatku z trądzikiem na plecach :-/ Na szczęście moja dermatolog po kilku próbach, dobrała odpowiednią mieszankę i od jakichś dwóch lat stosuję płyn tzw. "robiony", który łagodzi objawy trądziku i nie wysusza, nie podrażnia przy tym skóry :D

Poszukaj dobrego dermatologa, który dobierze Ci odpowiednie leki, zobaczysz, jaka będzie różnica:)

SALEM-kosmetyka 
Coś już napisała
www.e-salem.pl

Wysłany: 2011-03-27, 12:29 

Co wy na to??? Czy dieta może mieć wpływ na trądzik??? Może ma ktoś z Was jakieś spostrzeżenia na ten temat??

Znalazłem coś takiego w internecie...

"Aby nasza dieta działała na cerę pielęgnacyjne i zapobiegała tworzeniu się trądzika, sprawdźmy najpierw co należy jeść i co powinno znaleźć się każdego dnia na naszym talerzu.

Najważniejsza w tym przypadku będzie witamina A, która normalizuje wydzielanie sebum. W witaminę A organizm zmienia z kolei beta-karoten, a ten znajdziemy we wszystkich czerwonych oraz pomarańczowych warzywach.

Nadmiar sebum powoduje blokowanie się porów i przyczynia się do powstawania podskórnych stanów zapalnych, dlatego tak ważne jest, aby jego wydzielanie było pod kontrolą.

Nasze menu powinno zatem być obfite w czerwone i pomarańczowe warzywa i owoce, ale nie tylko:

* czerwoną i żółtą paprykę
* pomidory
* marchew
* czerwone melony
* sałata
* szpinak
* brokuły

Zielone warzywa liściaste bogate są w witaminę B6 i wpływają tonizująco na naszą skórę, jednocześnie zmniejszając liczbę wyprysków.

Warto także wiedzieć czego unikać, kiedy układamy nasz jadłospis, bo możemy sobie nie zdawać sprawy z tego, że przyczyną trądziku jest nieodpowiednia dieta, a nie pielęgnacja.

Przede wszystkim zwróćmy uwagę na te produkty, które pobudzają wydzielanie sebum. Należą do nich wysoko jodowana sól, krewetki oraz wodorosty (np. sushi).

Unikamy także wszelkich fast foodów (skóra osoby, która często stołuje się w tego typu barach zdradza wszystko), ale także słodyczy."

Żródło
http://mamzdrowie.pl/dieta-na-tradzik/
- kosmetyka specjalna
- biżuteria magnetyczna

KolagenColway 
Stała bywalczyni
www.KolagenColway.com

Wysłany: 2011-03-28, 15:29 

Na trądzik wpływ ma bardzo dużo rzeczy,w tym również dieta. To co jemy jest niezwykle istotne i pamiętajmy o tym. Do autora tematu: zdecydowanie dobry dermatolog,nie widzę innego rozwiązania.

feni 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-04-19, 19:55 

U mnie świetnie zadziałały tablety o nazwie Visaxinum (czy może Visixanium? jakoś tak); polecam - w połączeniu z dietą i peelingiem raz na 2-3 dni dawały radę ;)

4GreatHair 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-04-28, 15:26 

Mam znajomego który przyjmuje antybiotyk na trądzik i jest to ostatnia część kuracji,ale widać już efekty. Także udaj się czym prędzej do dermatologa,bo im wcześniej zaczniesz leczenie,tym lepiej.

tolcia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-04-28, 18:47 

Jest taki leczniczy korektor na trądzik o nazwie ACNE CAMOUFLAGE AKNE SPECIAL. Naprawdę szybko usuwa niedoskonałości skóry i nie zatyka porów. Pamiętaj jednak, że dla profilaktyki przeciwko trądzikowi powinnaś pomyśleć również o odpowiedniej diecie i zabrać się za aktywność fizyczną.

xenia928 
Początkująca

Wysłany: 2011-05-18, 23:16 

Zdecydowanie leć do dermatologa. Mój chłopak też walczył z takim trądzikiem - na twarzy, na plecach i na udach. Nic nie pomagało - żadne pure zone czy inne herbatki z bratka o których ludzie piszą na forach. Po prostu trzeba iść do lekarza. Mojemu chłopu przepisał maść epiduo i jakiś antybiotyk w tabletach. No i rewelka -po kilku miesiącach mial spokój.

kaja897 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-28, 00:36 

Na pewno warto przestać myć twarz wodą z kranu, - najlepiej przejdź na specjalne delikatne emulsje o neutralnym PH. Wycieraj twarz ręcznikiem jednorazowym - to nie będziesz narażał się na kontakt z bakteriami, które lubią siedzieć w ręcznikach. No i poszewka na poduszkę - koniecznie bardzo często zmieniaj - to kolejne skupisko bakterii. I jeszcze dotykanie twarzy brudnymi rękoma podczas siedzenia przed kompem, na lekcjach czy w knajpie - koniecznie tego unikaj.

zgadzam się z przedmówczyniami, że bardzo ważna jest też dieta, ale wpływ może też mieć stres, papierosy - a w najgorszym przypadku (bo trudnym do wyleczenia) gronkowiec.

I najlepiej używaj wyłącznie naturalnych kosmetyków - zero chemii - coraz częściej to właśnie chemia którą przepełnione są kosmetyki wpływa na naszą cerę, potencję, libido, powoduje raka, problemy z zajściem i utrzymaniem ciąży... i tak dalej - ale to nie dotyczy rzecz jasna autora postu - rozpędziłam się - sorki.

Odpowiedz do tematu