Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: ale, juz, mlodej, mlodzienczy, nie, osobki, takiej, tradzik

Trądzik młodzieńczy ale już nie u takiej młodej osóbki
Autor Wiadomość
Woanilla 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-23, 09:29 Trądzik młodzieńczy ale już nie u takiej młodej osóbki

Nie jestem już nastolatką ale w to lato dostałam znów jakiegoś trądziku. Na początku tylko na czole a potem na całej twarzy i dekolcie. No wygląda jak trądzik młodzieńczy, ale moje sposoby z młodości nie pomagają, wręcz mi sie wydaje, że jeszcze większy mam ten trądzik. Nie wiem czy iść z tym do kosmetyczki, czy do dermatologa. Czy któraś z was miała podobnie? Jak leczyć taki trądzik nie u nastolatków?

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-08-23, 11:43 

Picie bratka na pewno pomoże, może dermokosmetyki Vichy, można tez Ziai z serii Nuno albo TinTin wypróbować, są tańsze, więc nie będzie szkoda pieniędzy.
Chociaż najbardziej użyteczna będzie porada dobrego dermatologa :-D

Woanilla 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-09-06, 09:39 

Eh myślałam przez chwile że te krosty to od potu mi wyskakują ale że już od tygodnia zimno i nadal są to chyba moja teoria upada. No właśnie toniki średnio mi pomagają. Czy myślicie że pomógłby jakiś zabieg typu mikrodermabrazja, kuzyn z okropnym trądzikiem chodził na coś takiego. To można bez konsultacji z lekarzem?

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-09-06, 11:36 

Mikro tak, ale pod warunkiem, że jest to trądzik pospolity - grudkowy, zaskórniki. Jeśli masz stan zapalny, albo zmiany ropne to już odpada.

Kolo 
Początkująca

Wysłany: 2010-09-06, 14:43 

Możliwe że to odpowiedź Twojej skóry na intensywne opalanie, reakcja na wysuszenie. Z tego co wiem to jednym z powodów powstawania pryszczy są zatkane pory, więc postaraj się intensywniej wycierać skórę po umyciu, by zetrzeć złuszczony naskórek, tylko bez przesady. Występowanie pryszczy zależne jest również od diety, upewnij się że nie ma w niej zbyt dużo tłuszczów. Ostatecznie możesz się udać do dermatologa być może będzie w stanie pomóc.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-09-06, 20:50 

Teraz pogoda się popsuła, wczęsniej było słonecznie, może przez to wyskoczyły pryszcze. Mi zawsze coś zaczyna wyskakiwać na jesień, ale po 2-3 tygodniach mija. Zamiast intensywniejszego wycierania twarzy polecam częste peelingi, bo mocno trąc ręcznikiem możesz podrażnić skórę.

purchawka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-09-09, 21:14 

a ja polecam wizytę u dermatologa. widziałam, jakie problemy miała moja siostra z trądzikiem i jak odwlekała wizytę u lekarza, a skończyło się na tym, że w końcu dostała lek z izotretynoiną - aknenormin, który brała około pół roku. pomógł na szczęście, ale trochę to trwało. także idź do dermatologa, zanim wydasz całą kasę na kosmetyki i inne sposoby walki z trądzikiem, które tak naprawdę odkładają ten problem na później i tylko go maskują, zamiast wyleczyć przyczynę.

magduska 
Coś już napisała
sercem zobaczysz wszystko!!

Wysłany: 2010-09-13, 14:40 

dokładnie dermatolog albo kosmetyczka. jak nie mikrodermabrazja to może peeling lekarski bo są bardzo dobre na trądzik tylko że no na tekie zabiegi to koniecznie musisz iść do kosmetyczki, żeby dobrała Ci odpowiednie, bo peelingi lekarskie maja różną moc, że tak powiem :) ja jak miałam delikatny trądzik to właśnie peeling z kwasu w spa ce-ce raz dwa to załatwił. jeżeli do tej pory zwykłe kosemtyki Ci nie pomogły to już pewnie nie pomogą i nie ma co na nie wydawać fortuny

lilka 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-09-15, 10:06 

walka z trądzikiem jest długa i żmudna . Nie obędzie bez wizyty o dermatologa, który zaleci odpowiednie leki i kosmetyki do pielęgnacji. przeważnie inne są na dzień inne na noc. Ważne jest porządne i dokładne mycie twarzy przynajmniej dwa razy dziennie. Poza tym codziennie warto zażywać cynk na noc. Powodzenia :)

KosmetykiNatury 
Użytkowniczka
Kosmetyki Natury

Wysłany: 2010-09-17, 17:42 

Woanilla napisał/a:
Eh myślałam przez chwile że te krosty to od potu mi wyskakują ale że już od tygodnia zimno i nadal są to chyba moja teoria upada. No właśnie toniki średnio mi pomagają. Czy myślicie że pomógłby jakiś zabieg typu mikrodermabrazja, kuzyn z okropnym trądzikiem chodził na coś takiego. To można bez konsultacji z lekarzem?

Najlepiej zasięgnąć rady lekarza dermatologa, bo może być to efekt uczulenia na słońce.
Co do mikrodermabrazji to nie powinno wykonywać się jej u osób z ropnymi wypryskami na twarzy, gdyż łatwo przenieść je na inne miejsca na twarzy nie dotknięte zmianami. W takim przypadku lepiej wykonać kwas owocowy albo peeling lekarski. O najlepszym leczeniu zadecyduje dermatolog.
Z domowych sposobów warto spróbować glinkę zieloną, błękitną glinkę krymską, specjalne preparaty do cery trądzikowej - tutaj polecam naturalne kosmetyki, które są łagodne dla skóry.
Firma Alissa Beauty w swojej ofercie posiada Synergię do cery trądzikowej - jest to profesjonalny preparat do leczenia trądziku.

Powodzenia!

Odpowiedz do tematu