Witam mam 19 lat i postanowiłem zadbać o skórę i ciało wiec proszę o rade jakich kosmetyków używać.Niestety jak na 19 latka mam troszkę dużo trądziku wiem ze na trądzik niema lekarstwa proszę o rade jakich preparatów używać by go zwalczać i zakryć.Trzeba jakoś dobrze wglądać a nie.Proszę o nazwy i jak je starostować ja się kompletnie nie znam na tym skórę mam sucha proszę o rade
CarrotShake Coś już napisała
Wysłany: 2011-08-26, 12:26
Przede wszystkim zawsze warto pójść do dermatologa i zasięgnąć opinii lekarza, zawsze możesz też dostać receptę na leki, które są skuteczniejsze niż kosmetyki. A co do pielęgnacji, ja stawiam w głównej mierze na naturalne kosmetyki: na cerę trądzikową działa świetnie olejek jojoba, może służyć do wieczornego oczyszczania - myjesz nim twarz spłukując lekko gorącą wodą, co 3, 4 dni możesz robić peelingi z glinki Ghlassoul. Co do kremów - zapytaj w aptece o krem Avene z kwasami, bardzo ładnie wysusza zmiany trądzikowe. No i popracuj nad dietą, ogranicz słodycze, tłuszcze zwierzęce i produkty wysoko przetworzone z konserwantami.
Przy leczeniu trądziku ważny jest dobór odpowiednich kosmetyków do skóry. Dlatego też w walce z nim najlepiej pomoże Ci dobry i sprawdzony lekarz dermatolog. Dobierze Ci odpowiednie maści i powie jak je dokładnie zastosować. Nieleczony trądzik może spowodować wystąpienie blizn potrądzikowych, które są uciążliwe do usunięcia.
Z doświadczenia polecam Ci odwiedzenie dobrej kosmetyczki,która profesjonalnie wykona analizę skóry.W moim gabinecie wykonuję tę usługę nieodpłatnie. Należy tu podkreślić korzyści płynące z indywidulanego podejścia do twojego problemu .PROFESJONALNA KOSMETYKA EWA DĘBIEC
A ja na początek polecam odwiedzić dobrego dermatologa,który określi rodzaj trądziku,dopiero potem będzie można podjąć dalsze kroki. Ostatnim z nich jest dopiero kosmetyczka.
Dobrze byłoby popracować nad dietą. Więcej pić. Mi pomagało na nawilżenie skóry jedzenie surówki z olejem na wieczór( ale unikaj soli i przypraw typu wegeta - strasznie po tym wychodzą wypryski). Nie wiem czy każdemu tak organizm reaguje jak mój w kwestii surówki z olejem ale ja to następnego dnia już czułam efekty. Na szybkie gojenie wyprysków dobry jest Acne-Stop. Nie podrażnia i nie wysusza skóry i wyjątkowo szybko leczy zmiany i zahamowuje nowo powstające;-) Możesz zamówić próbkę w mini pudełeczku z przesyłką 8,5.
Na trądzik polecam laseroterapie IPL+RF E-Light. Jest to bardzo skuteczna metoda, a nie wymaga stosowania antybiotyków itp. Cena nie jest mocną stroną tego zabiegu, ale jeśli trądzik jest naprawdę uciążliwy to warto.
AccademiaTeN Początkująca Accademia Ten
Wysłany: 2011-09-15, 19:42
apc-Cosmetics napisał/a:
A ja na początek polecam odwiedzić dobrego dermatologa,który określi rodzaj trądziku,dopiero potem będzie można podjąć dalsze kroki. Ostatnim z nich jest dopiero kosmetyczka.
Bardzo często jest tak, że w salonie kosmetycznym jest współpraca kosmetyczki z dermatologiem.
Jak najbardziej, bardzo ważnym aspektem w walce z trądzikiem jest określenie jego przyczyn, pełna diagnostyka i rozległy ,,wywiad".
Dermatolog może wówczas przepisać pielęgnację doustną, wysłać na odpowiednie badania, natomiast kosmetyczka może zminimalizować defekty zewnętrzne.
Jasne - dermatolog zawsze doradzi, co najlepiej pomoże w konkretnym przypadku, jakie maści czy tabletki... Ja brałam swego czasu Derminax i w końcu coś ruszyło z moją cerą, bo do tej pory niewiele mi pomagało... Jest łagodny dla organizmu, oczyszcza krew, zawiera jakieś składniki bakteriobójcze, trądzik wymiękł w każdym razie...;)
A jak długo leczyłaś się tym Derminaxem, marchewkowa? I były jakieś skutki uboczne? Moja koleżanka teraz szuka jakichś dobrych tabletek, bo ma ogromny problem z trądzikiem.
Dobrego kosmetyku na trądzik możecie szukać wiecznie... Nie róbcie tego...
W każdym przypadku jaki przerabiałam skutecznie zadziałał zestaw LEROSETT + ACNE Kompleksowy zestaw do walki z Trądzikiem, Zaskórnikami, Wypryskami
Zestaw nie jest drogi, a naprawdę wam pomoże - obojętnie jakie jest stadium waszego trądzika.
Kilka miesięcy leczyłam się Derminaxem, ale tak około po trzech tygodniach widziałam poprawę, trądzik zbladł, wypryski zaczęły się zasuszać, goić. Nie miałam żadnych skutków ubocznych, nic nie zaobserwowałam i nie odczułam przynajmniej ;).
A jeszcze mam takie pytanie - kiedy przestałaś się leczyć? I nie wrócił trądzik? Bo wiesz, chcę wiedzieć, czy na pewno działa ten Derminax, bo tyle jest teraz tych leków, że trudno się na coś zdecydować...
W maju jakoś zakończyłam kurację i od tego czasu (czyli jakieś 4 miesiące) nie mam żadnych problemów z cerą. Bo to jest tak, że trzymiesięczna kuracja Derminaxem daje już porządne efekty i po tych trzech miechach trądzik nie wraca ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum