Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: ciala, pilegnacja, tradzik

Trądzik i pilegnacja ciała
Autor Wiadomość
Iwon 
Początkująca

Wysłany: 2011-08-19, 13:16 Trądzik i pilegnacja ciała

Witam mam 19 lat i postanowiłem zadbać o skórę i ciało wiec proszę o rade jakich kosmetyków używać.Niestety jak na 19 latka mam troszkę dużo trądziku wiem ze na trądzik niema lekarstwa proszę o rade jakich preparatów używać by go zwalczać i zakryć.Trzeba jakoś dobrze wglądać a nie.Proszę o nazwy i jak je starostować ja się kompletnie nie znam na tym skórę mam sucha proszę o rade

CarrotShake 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-26, 12:26 

Przede wszystkim zawsze warto pójść do dermatologa i zasięgnąć opinii lekarza, zawsze możesz też dostać receptę na leki, które są skuteczniejsze niż kosmetyki. A co do pielęgnacji, ja stawiam w głównej mierze na naturalne kosmetyki: na cerę trądzikową działa świetnie olejek jojoba, może służyć do wieczornego oczyszczania - myjesz nim twarz spłukując lekko gorącą wodą, co 3, 4 dni możesz robić peelingi z glinki Ghlassoul. Co do kremów - zapytaj w aptece o krem Avene z kwasami, bardzo ładnie wysusza zmiany trądzikowe. No i popracuj nad dietą, ogranicz słodycze, tłuszcze zwierzęce i produkty wysoko przetworzone z konserwantami.

certyfikowani 
Początkująca
certyfikowane_piekno

Wysłany: 2011-08-29, 12:38 

Przy leczeniu trądziku ważny jest dobór odpowiednich kosmetyków do skóry. Dlatego też w walce z nim najlepiej pomoże Ci dobry i sprawdzony lekarz dermatolog. Dobierze Ci odpowiednie maści i powie jak je dokładnie zastosować. Nieleczony trądzik może spowodować wystąpienie blizn potrądzikowych, które są uciążliwe do usunięcia.

ElizaSch 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-29, 13:41 

ja natomiast w związku z problemami skórnymi polecam kremy apteczne dla dzieci.

Ewa Dębiec 
Początkująca
Ewa Dębiec

Wysłany: 2011-09-01, 13:24 

Z doświadczenia polecam Ci odwiedzenie dobrej kosmetyczki,która profesjonalnie wykona analizę skóry.W moim gabinecie wykonuję tę usługę nieodpłatnie. Należy tu podkreślić korzyści płynące z indywidulanego podejścia do twojego problemu .PROFESJONALNA KOSMETYKA EWA DĘBIEC

apc-Cosmetics 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-09-05, 13:38 

A ja na początek polecam odwiedzić dobrego dermatologa,który określi rodzaj trądziku,dopiero potem będzie można podjąć dalsze kroki. Ostatnim z nich jest dopiero kosmetyczka.

nutrena 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-11, 15:15 

Dobrze byłoby popracować nad dietą. Więcej pić. Mi pomagało na nawilżenie skóry jedzenie surówki z olejem na wieczór( ale unikaj soli i przypraw typu wegeta - strasznie po tym wychodzą wypryski). Nie wiem czy każdemu tak organizm reaguje jak mój w kwestii surówki z olejem ale ja to następnego dnia już czułam efekty. Na szybkie gojenie wyprysków dobry jest Acne-Stop. Nie podrażnia i nie wysusza skóry i wyjątkowo szybko leczy zmiany i zahamowuje nowo powstające;-) Możesz zamówić próbkę w mini pudełeczku z przesyłką 8,5.

kbeta 
Początkująca
kbeta

Wysłany: 2011-09-12, 13:08 

Na trądzik polecam laseroterapie IPL+RF E-Light. Jest to bardzo skuteczna metoda, a nie wymaga stosowania antybiotyków itp. Cena nie jest mocną stroną tego zabiegu, ale jeśli trądzik jest naprawdę uciążliwy to warto.

AccademiaTeN 
Początkująca
Accademia Ten

Wysłany: 2011-09-15, 19:42 

apc-Cosmetics napisał/a:
A ja na początek polecam odwiedzić dobrego dermatologa,który określi rodzaj trądziku,dopiero potem będzie można podjąć dalsze kroki. Ostatnim z nich jest dopiero kosmetyczka.

Bardzo często jest tak, że w salonie kosmetycznym jest współpraca kosmetyczki z dermatologiem.
Jak najbardziej, bardzo ważnym aspektem w walce z trądzikiem jest określenie jego przyczyn, pełna diagnostyka i rozległy ,,wywiad".
Dermatolog może wówczas przepisać pielęgnację doustną, wysłać na odpowiednie badania, natomiast kosmetyczka może zminimalizować defekty zewnętrzne.

marchewkowa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-09-19, 16:33 

Jasne - dermatolog zawsze doradzi, co najlepiej pomoże w konkretnym przypadku, jakie maści czy tabletki... Ja brałam swego czasu Derminax i w końcu coś ruszyło z moją cerą, bo do tej pory niewiele mi pomagało... Jest łagodny dla organizmu, oczyszcza krew, zawiera jakieś składniki bakteriobójcze, trądzik wymiękł w każdym razie...;)

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-09-28, 11:59 

A jak długo leczyłaś się tym Derminaxem, marchewkowa? I były jakieś skutki uboczne? Moja koleżanka teraz szuka jakichś dobrych tabletek, bo ma ogromny problem z trądzikiem.

tolcia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-09-29, 20:49 

Dobrego kosmetyku na trądzik możecie szukać wiecznie... Nie róbcie tego...
W każdym przypadku jaki przerabiałam skutecznie zadziałał zestaw LEROSETT + ACNE Kompleksowy zestaw do walki z Trądzikiem, Zaskórnikami, Wypryskami
Zestaw nie jest drogi, a naprawdę wam pomoże - obojętnie jakie jest stadium waszego trądzika.

marchewkowa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-09-30, 10:18 

Kilka miesięcy leczyłam się Derminaxem, ale tak około po trzech tygodniach widziałam poprawę, trądzik zbladł, wypryski zaczęły się zasuszać, goić. Nie miałam żadnych skutków ubocznych, nic nie zaobserwowałam i nie odczułam przynajmniej ;).

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-10-04, 13:08 

A jeszcze mam takie pytanie - kiedy przestałaś się leczyć? I nie wrócił trądzik? Bo wiesz, chcę wiedzieć, czy na pewno działa ten Derminax, bo tyle jest teraz tych leków, że trudno się na coś zdecydować...

marchewkowa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-10-05, 10:03 

W maju jakoś zakończyłam kurację i od tego czasu (czyli jakieś 4 miesiące) nie mam żadnych problemów z cerą. Bo to jest tak, że trzymiesięczna kuracja Derminaxem daje już porządne efekty i po tych trzech miechach trądzik nie wraca ;]

Odpowiedz do tematu