Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: podklady-porady

PODKŁADY-PORADY
Autor Wiadomość
aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-02-15, 20:31 PODKŁADY-PORADY

:-) Przed przystąpieniem do nałożenia podkładu, należy twarz dokładnie oczyścić, przemyć mleczkiem lub tonikiem i wklepać lekki krem na dzień. Podkłady o gęstszej konsystencji lepiej niż lekkie chronią twarz przed mrozem, wiatrem, śniegiem czy klimatyzacją w pomieszczeniach.

Po nałożeniu podkładu można na koniec przyłożyć dłonie do twarzy, dzięki ich ciepłu podkład lepiej zintegruje się z naszą skórą.

Najlepiej nakładać podkład przy dziennym świetle, ponieważ sztuczne światło może fałszować kolory i uniemożliwić perfekcyjne rozprowadzenie przy linii włosów. W lusterku musimy widzieć całą twarz.

Gąbki lateksowe do rozprowadzania podkładu, dostępne są w różnych kształtach, co umożliwia precyzyjne nałożenie podkładu we wszystkich zagłębieniach twarzy.

Podkład nie powinien być nakładany na szyję i dekolt, ponieważ może zabrudzić nam ubranie, jeśli chcemy wyrównać koloryt skóry zastosujmy puder w kolorze jak najbardziej zbliżonym do koloru podkładu.

Jeśli twoja twarz nie ma jednolitej kolorystyki, twoją zmorą są rozszerzone naczynka, lub zmiany trądzikowe, musisz bardzo dokładnie pokryć je korektorem lub podkładem by wyrównać cerę, dzięki temu twoja twarz nabierze blasku.

Chcąc poprawić makijaż w ciągu dnia wystarczy, iż użyjesz bibułek matujących, które delikatnie usuną sebum, nie niszcząc makijażu. Nakładając podkład musimy pamiętać, że pod oczy i na powieki nadają się tylko podkłady płynne, inne mogą podkreślać zmarszczki i załamania mimiczne w skórze.

info pochodzi z mojego bloga :arrow: www.badzpieknaaa.blog.onet.pl

Darish:)

Wysłany: 2007-02-17, 09:48 

Teraz sa modne te pudry w formie musu :-) osobiscie tego nie uzywalam jeszcze ani razu i nie wiem czy to dobre. Panie uzywaly :?: :-)
A co do korektora to tylko w 50% jestem przekonana. Pierwszy jaki mialam wlewal sie w zagiecia skory i tyle jego bylo, hehe normalne zmarszczki mi robil. Pozatym odznaczal sie. Drugi mialam troszke twardszy i jest lepszy ale tez bez rewelacji :-)

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-02-18, 23:17 

Ja uwielbiam te pudry w musie. Dobrze się rozporwadzają a skóra delikatna i wygładzone zostają niedoskonałości. :-D

Wysłany: 2007-02-19, 16:28 

no to jak sa lepsze i lzejsze od fluidów to czas zakupic :-D :lol: :-D

Kiara

Wysłany: 2007-03-06, 19:27 

a jak nakladacie podklad, puder itp ?? :-)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-03-07, 16:00 

no tym duzym pedzlem puder heh i zaczynam od srodka twarzy nos czoło...

Wysłany: 2007-03-07, 16:47 

ja pedzlem puder albo gabeczka ;-) a podklad reka ;p;p

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-03-07, 21:17 

Ja podkład nakładam najczęściej ręką ale zdarza się że i gąbką. Puder sypki oczywiście pędzlem. Przed użyciem nadmiar pudru osypuję z pędzelka żeby nie zrobić sobie pudrowej maski :lol: Nakładanie rozpoczynam od nosa potem czoło policzki i na końcu podbrudek na zakończenie delikatne muśniecie pędzlem po twarzy.

Wysłany: 2007-03-08, 09:04 

hihi ja tez strzepuje pedzelek :-P bo inaczej by straszne plamy byly ;-)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-03-08, 17:19 

ja podkładu nie uzywam :->

Wysłany: 2007-03-08, 18:51 

to dobrze, bo on bardziej chyba niszczy skore..

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-03-09, 14:11 

no własnie niszczy i własnie dlatego nie uzywam nie chce miec na sobie maski :-o pudru troche mi wystarczy ;-) ;-)

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-03-09, 21:45 

Wszystko w nadmiarze jest szkodliwe nawet nieodpowiedni do naszej cery krem może nam na długo pozostawić po sobie ślad.

[ Dodano: 2007-03-09, 21:46 ]
Dlatego wszystko należy stosować z rozsądkiem a bedzie dobrze

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-03-10, 15:20 

co za dużo to nie zdrowo :mrgreen:

Wysłany: 2007-03-10, 19:39 

hehe czyli maską STOP ! :-P :-P

Odpowiedz do tematu