pvc Początkująca
Wysłany: 2010-02-03, 14:11
Tonik Clearasil
Witam!
Zawsze używałem toniku Clearasil, ale od pewnego czasu nie mogę go nigdzie dostać. Nie wiecie co się stało? Firma upadła? Może można jeszcze go gdzieś kupić? I czy możecie mi polecić równie dobry tonik? Próbowałem kilku, ale żaden nie jest tak dobry jak Clearasi.
Clerasil to nie jest wcale dobra firma... O ile się nie mylę, zawiera alkohol i wysusza... Kup sobie tonik z Ziaji (ja polecam ALOESOWY, ale dziewczyny chwaliły też OGÓRKOWY). Tonik kosztuje max 6zł. Polecam ;).
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
pvc Początkująca
Wysłany: 2010-02-03, 15:30
Dzięki Pati, z tym że tonik z Ziaji pożyczałem od siostry i tak dobrze nie oczyszczał, może jeszcze jakiś inny?
Ale nadal mnie ciekawi, czemu nigdzie w sklepach nie ma Clearasil`a.
Nie wiem, dlaczego nie ma. W każdym razie nic nie tracisz, bo naprawdę nie jest on dobry. A uczucie dobrego oczyszczenia, to może tylko za sprawą WYSUSZANIA skóry.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
balalajka Początkująca
Wysłany: 2010-02-04, 17:34
hej, ja tez zdecydowanie oradzam Ci clerasil i wszystkie podobnie dzialajace toniki. Zawierają one alohol i wysuszają skórę, na początku jest obrze, ale potem, za każdym razem, jak go nie użyjesz, problem się nasila. Produkty te nie leczą problemu, tylko go fałszywie tuszują. Polecam Ci pójść do dobrego dermatologa (czasem jest to spory koszt, ale naprawdę warto - on Cię wyleczy i potem będziesz musiał po prostu nawilżać skórę). Ewentualnie polecam wizytę w aptece i tam prośbę o radę. Dobre są produkty La Roche, a z tańszych Ireny Eris, zwłaszcza do cery młodej. Ziaja jest bardzo miła, ale dla zdrowej cery.
pvc Początkująca
Wysłany: 2010-02-05, 10:25
Dzięki, z tym że ja takiego problemu z trądzikiem nie mam. Raz kiedyś coś małego wyskoczy, a tak to jest ok, więc do dermatologa nie ma potrzeby. No to może faktycznie nie będę sie upierał przy Clearasil. Przejdę się do Rossmanna i wybiorę coś dobrego.
balalajka Początkująca
Wysłany: 2010-02-08, 13:55
pewnie, skoro nie masz problemu, to nie musisz isc do dermatologa. Kup sobie po prostu cos bez alkoholu. Na poczatku nie bedziesz zadowolony, skora musi sie przyzwyczaic, ze nie musi juz sie sama natluszczac, bo jej nie wysuszasz, ale po kilku dniach lub tygodniu powinno byc juz w porzadku:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum