Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: oczyszczajaca, organizm, terapia

Terapia oczyszczająca organizm
Autor Wiadomość
jasienka1980 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-09-03, 11:52 Terapia oczyszczająca organizm

Chciałabym poddać się terapii oczyszczenia organizmu, detoksykacji. Idąc tym tropem znalazłam stronkę o oczyszczaniu organizmu przy pomocy kropelek homeopatycznych tu
Bardzo wierzę w homeopatie, bo nie jest tak strasznie przesiąknięta chemią jak inne leki/suplementy.
Czy miałyście do czynienia z tymi kropelkami? jakie efekty?

submarino 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-07, 14:04 

Ja nie miałem ale to może dobry pomysł na pozbycie się z organizmu wszelkiego paskudztwa. Ja mam kłopoty z cerą , ciekawe czy taka terapia pomogłaby mi na to?

jasienka1980 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-09-07, 14:42 

No właśnie tez jestem ciekawa czy cera się oczyści. Ale wydaje mi się, że skoro tak jak tam piszą
" * eliminuje toksyny z organizmu
* odtruwa tkankę łączną
* stymuluje wątrobę, nerki, jelita i układ limfatyczny do wydalania szkodliwych substancji
* poprawia funkcjonowanie układu immunologicznego i przewodu pokarmowego"
To jeśli skóra od wewnątrz będzie "czysta" t na zewnątrz również.
No ale ciekawe jak to wygląda w praktyce...

pati 
pati

Pomogła: 21 razy
Wysłany: 2009-09-07, 14:44 

Trzeba być troszkę ostrożnym, jeśli chodzi o takie terapie, zanim czemukolwiek się poddasz, poczytaj w internecie więcej na ten temat, może ulotki i konsultacja z odpowiednimi osobami...

Beatryce 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-09-08, 10:58 

Witam, znalazłam przypadkowo te forum i to od razu na interesującą mnie tematykę. Sama chciałam podzielić się własnymi doświadczeniami właśnie dotyczących tej terapii. Jestem w trakcie przyjmowania tych kropelek. Od ponad 3-ech tygodni je stosuje i chętnie napiszę swoją opinię, czy wrażenia. Narazie jednak mogę napisać, iż cera moja się oczyszcza, gdyż pojawiły mi się krostki na twarzy(kilka), a to chyba jest tego skutkiem. I dobrze, co więcej czuję się jakby lżejsza.

jasienka1980 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-09-08, 12:06 

pati napisał/a:
Trzeba być troszkę ostrożnym, jeśli chodzi o takie terapie

Wiem właśnie dlatego szukam opinii.
Ale homeopatia sama w sobie wydaje mi się bezpieczna.
Beatryce a czy odczuwasz jakieś sensacje żołądkowo-jelitowe biorąc te kropelki?

Beatryce 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-09-09, 10:11 

Jasienko nie odczuwam żadnych takich problemów. Niemniej jednak jestem bardzo częstym gościem w toalecie, gdyż leki te są moczopędne. Jednak właśnie to poprawia pracę nerek i wiem, że działają one prawidłowo.

Netinka 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-10, 12:39 

Napisz coś więcej o tych kapsułkach co właściwie zawierają jak wygląda taka kuracja? No i czy są jakieś skutki uboczne poza tym że działają moczopędnie?

jasienka1980 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-09-10, 13:19 

Netinka to nie są kapsułki tylko kropelki homeopatyczne.
Ich skład znajdziesz na stronce, którą podałam w pierwszym poście.
A terapia polega na tym, że pijesz dużo wody lub herbatek ziołowych do których wkropiony jest ten specyfik.
Ja na razie przymierzam sie tylko do tej terapii dlatego zbieram informacje na jej temat od osób, które już przetestowały ją na sobie.

Beatryce 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-09-11, 12:49 

Terapię tą zaleca się stosować minimum 6 tygodni. Jestem w połowie tej terapii i żadnych skutków ubocznych nie odczuwam. Jedynie co, to pojawiły mi się krosty na twarzy. Myślę, że to reakcja mojego organizmu na zanieczyszczenia cery i te "brudy" zostają wydalane na zewnątrz. Leki homeopatyczne wlewasz 30 kropli z każdego rodzaju (są 3 leki) do butelki z 1,5 litrowej z wodą mineralną lub też może to być herbata ziołowa. Zatem to wszystko i pijesz ją przez cały dzień.

jasienka1980 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-09-11, 13:12 

Beatryce a gdzie można kupić te kropelki i jaka jest cena całej sześciotygodniowej terapii?
A można dodawać te krople do ciepłej herbaty ziołowej? bo już raczej są chłodne dni i picie tak dużej ilości zimnej wody mineralne to dla mnie trochę trudne.

Beatryce 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-09-14, 08:40 

Leki homeopatyczne zazwyczaj kupuje się w aptece i też tam bez problemu je kupiłam. Zapłaciłam za jeden zestaw czyli każdego leku bo jednej buteleczce ok. 80 zł. Jednak terapia zalecana jest na minimum 6 tygodni, a to za mało taki jeden zestaw. Zatem jutro lecę po następny. Jasienko teraz przy chłodniejszych dniach wlewam te kropelki właśnie do ciepłej herbaty ziołowej i mam wrażenie, że jeszcze bardziej są one wtedy moczopędne:)

jasienka1980 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-09-14, 12:43 

Chyba też sobie muszę zafundować taką terapie oczyszczającą, bo ostatnimy czasy byłam zmuszona wiele leków brać, które na pewno strasznie zaśmieciły mój organizm.
A jeszcze takie pytanie, jakbym się poddała terapii sześciotygodniowej, to kiedy należy powtórzyć taką terapię, pisze tam coś w ulotce z jaka częstotliwością należy poddawać się terapii?

Beatryce 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-09-14, 14:21 

Jasienko byłabym ostrożna w stosowaniu terapii zbyt często. Myślę, że raz w roku to jest w zupełności wystarczające. Być może są tacy, którzy poddają się takim terapiom częściej np. 2 razy do roku. Choć najlepiej zapytać o to lekarza. Ja już po 4 tygodniach jej stosowania zauważam coraz więcej pozytywnych efektów brania tych kropelek.

jasienka1980 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-08, 13:58 

Jestem po sześciotygodniowej homeopatycznej terapii oczyszczającej i faktyczne efekty są świetne.
Schudłam troszkę, mam dużo więcej energii i o dziwo nie łapię tak często infekcji.

Odpowiedz do tematu