Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: oczyszczajaca, organizm, terapia

Terapia oczyszczająca organizm
Autor Wiadomość
Beatryce 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-09, 11:05 

Jasienko a coś więcej możesz napisać o swoim samopoczuciu teraz? Czy zmieniłaś jakieś nawyki dzięki tej terapii? Robiłaś badania itp.?

pinka79 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-15, 09:52 Czy to bezpieczne

Dziewczyny czytając was mam wrażenie że w końcu trafiłam na terapię dla mnie, stosowałam ostatnio dietę kapuścianą, zupka była bardzo dobra, ale tak jak szybko straciłampare kilo tak szybko a może jeszcze szybciej odzyskałam je. Ostatnio przechodziłam paskudne przeziębienie, faszrowałam się milionem leków i teraz mam wrażenie że mój organizm jest totalnie wyjałowiony. Potrzebuje czegoś co pomoże mi ponownie stanąć na nogi. Mam tylko pytanie czy tą terapię można stosować bez porozumienia z lekarzem. Czytając wasze komentarze mam wrażenie że jesteście zadowolone i oczyszczone - ja też tak chcę :-)

jasienka1980 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-15, 11:42 

Poddając się terapii moje wyniki badań były w porządku, więc nie potrafię cyferkami stwierdzić na ile mi ta terapia pomogła. Na pewno widać, że mam więcej energii, nie czuję się wiecznie zmęczona i śpiąca to jest jak dla mnie najważniejsze.
Dodatkowo mam mniejsze problemy z cerą. Nawyki żywieniowe raczej się nie zmieniły, za mało silnej wolnej :roll:

Beatryce 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-03-22, 11:13 

Tak to prawda ta terapia ma działanie takie, że stajemy się pełni energii. Poza tym czujemy się lepiej, przynajmniej tak było u mnie. Nawyki żywieniowe niestety często wracają, ale można się pokusić o ponowną detoksykację organizmu. I ja tak chyba zrobię po świętach.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-03-22, 23:07 

Codzienni rano przez 20 minut ssac olej lniany i wypluc i tez sie organizm oczysci. Tylko WYPLUC, nie polykac.

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-13, 16:44 

Pierwszy raz słyszę zarówno o takim homeopatycznym detoksie, jak i o ssaniu oleju lnianego. Po pierwsze czy ta terapia jest na prawdę skuteczna (heel), a po drugie jak można SSAĆ olej skoro on ma płynną konsystencję? Przepraszam z góry na głupie pytania, no, ale od tego jest forum, aby człowiek się różnych ciekawych rzeczy dowiedział :mrgreen:

UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-17, 10:53 

ja już o tym słyszałam, ale też nie wierzyłam.. ale ostatnio czytałam, że się to stosuje ( nie wiem z jakim skutkiem) tak samo jak ssanie migdałów podobno dobre jest na głód.
Co do oczyszczania to nic nie piszecie o suplementach. Nie ma żadnych, czy są nie skuteczne?

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-22, 14:53 

Odnośnie suplementów ułatwiających oczyszczanie organizmu to jest ich pełno w aptekach, ale ja bym im nie wierzyła, bo przecież detoksykacja to pozbywanie się całego syfu w organizmie, a jak się tu oczyszczać skoro człowiek faszeruje się tabletkami?? Tego nie rozumiem i chyba nie zrozumiem :-P
Co innego przy kroplach, bo wlewam je do wody i pije, a przecież najskutecznie oczyszcza organizm woda - co z tego, że z "dopalaczami", niemniej są one w formie płynnej, a homeopatia jest bezpieczna.

Sama chciałabym aby mi ktoś wyjaśnił sens detoksykacji organizmu za pomocą tabletek, bo wg. mnie to jest niepojęte :P

UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-24, 12:50 

Nie koniecznie mi chodziło o tabletki - suplementy to też różnego rodzaju napoje, herbatki czy krople. Co do kropli to też nie wydaje mi się, żeby były wolne od chemii. Teraz chemia jest wszędzie :D

Odpowiedz do tematu