Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: te dni

Te dni.... =(
Autor Wiadomość
aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
  Wysłany: 2007-11-03, 13:42 Te dni.... =(

Mam problem. Zawsze gdy mam okres w pierwszy dzień dla mnie jest straszny...Ostatnio na Wszystkich Swietych ze cmentarza musiałam przyjechac do domu bo nie byłam w stanie już dłuzej wytrzymać. Tak mnie strasznie boli i do tego jeszcze mam wymioty. Nie biore zadnych tabletek typu Apap, Ibuprom bo to nie pomaga. Znacie jakies inne tabletki inne sposoby aby jakos wytrzymać? Przykładam sobie butelke z ciepła woda do brzucha i cos niby pomaga....
Musze wybrac sie do lekarza i zobacze co on na to powie....
Ma któras z was tez takie objawy?

Lemonka 
Stała bywalczyni
Lemonka

Wysłany: 2007-11-29, 09:06 

moj sposob na bol to masaz prysznicem .. strumien cieplej (nie goracej wody) i "kraze":) i mi to pomaga

margo

Wysłany: 2008-06-05, 11:38 

moja koleżanka swego czasu miała także równie bolące miesiączki, dramat, co miesiąc jeździła do szpitala na zastrzyki przeciwbólowe... proponuję jak najszybciej udać się do lekarza, takie bóle niczego dobrego nie rokują... tak przy najmniej myślę

[ Dodano: 2008-06-05, 12:40 ]
aaa:) zapomniałam dodać, iż ja nie mam problemu z bolącym brzuchem podczas okresu, aczkolwiek czasem zdarza się, że łamie mnie w krzyżu na wysokości jajników, ale na to mam już swój sekretny sposób - plastry rozgrzewające za 1,70zł z apteki:D pomaga!

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-07-11, 18:01 

A pyralginum czy jakos tak:) mojej mamie tylko on pomaga-inne juz nie, mnie tez boli brzuch na poczatku, ale np apap itp pomaga :mrgreen: ale do lekarza powinnas sie udac ;-)

Darish:)

Wysłany: 2008-07-11, 21:05 

mnie niegdy brzuch podczas i przed okresem nie bolal, moze dlatego ze okres mialam zadko;pp dostalam tabletki hormonalne na wyrownanie cykli i tez nie bolal mnie brzuch ale odkad mam tabletki antykoncepcyjne, ktore wystepujace bole brzucha powinny zwalczac, u mnie dzialaja odwrotnie;p teraz brzuch mnie boli i leki na to nie pomagaja takze mecze sie przez ok 2-3dni :P

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2008-07-31, 12:20 

No ja w pierwszy dzień to czasem zostaje w domu... I też nie dość, że nie mogę znieść bólu, to też wymiotuję... Ponoć to jest normalna reakcja... Jedni przechodzą miesiączkę tak, jedni inaczej... Ale chyba mamy to samo, więc wiem, co czujesz i wiem, jakie to jest okropne... Gorszego bólu nie ma... No nie ma po prostu :/ Następnym razie wypróbuj NUROFEN... I główka do góry :*

Wysłany: 2008-07-31, 15:00 

ostatnio na bol zeba wzielam ibum i o dziwo podzialalo na mnie jak zawsze leki nie pomagaja, ciekawe czy w te dni tez mi pomoze ;))

kubeczek

Wysłany: 2008-07-31, 18:53 

A mi tabletki antykoncepcyjne pomogły. Czasem tak bardzo mnie bolał brzuch, że nie mogłam wstac i bez kilograma tabletek przeciwbólowych nie funkcjonowałam...Poza tym pierwsze dni okresu to był istny,,potok"...
Myslę,że po prostu trzeba dobrze dobrac tabletki do organizmu i bedzie lepiej.

Kraksa 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-08-01, 01:59 

Dziewczyny widze,że jest nas troche, mam dokładnie to co Wy, pierwszego dnia tak mnie boli brzuch, że czesto po prostu nie wychodze z domu. Jest mi niedobrze, pozostałe przygody żołądkowe tez gwarantowane....Koszmar. Żadne proszki przeciwbólowe zupełnie nie łagodza tego bólu, swoje trzeba przecierpiec :-?

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-08-01, 16:08 

Nie no ja aż tak żle to nie mam :lol:

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-08-02, 15:52 

miskaa5 To masz szczęście, bo dla mnie ten pierwszy dzień to należy do najgorszych dni w roku :-(

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-08-02, 18:06 

Ale troche na początku też mnie boli:/

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2008-08-03, 08:14 

My kobitki to mamy przekichane nie? :P

Wysłany: 2008-08-03, 08:19