Ostatnio widzialam reklame buscopanu w tv, wiec chyba dostepny jest bez recepty, ale sama go nei probowalam, zawsze lepiej podpytac niz testowac na samej sobie
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 1571 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-02-02, 16:56
Z tego co ja wiem Buscopan to lek właściwie na wszystko, tak jak Apap, tylko ma silniejsze działanie :)
Nadaje się na ból brzucha, głowy, menstruacyjne itp czyli warto spróbować jego działania.
Magia reklamy TV na szczęście działa i ostatnio w desperacji testowałam Buscopan...na mnie działa - złagodził ból na tyle, że mogłam funkcjonować w pracy i nie prosić szefa o wolne.
Tak sie zastanawiam, po ilu tabletkach takiego buscopanu mozemy normalnie funkcjonowac, bo ja takie zwykle przecibolowe to na dzien dobry biore 2, a pozniej kolejna po ok 5h, i mam wrazenie, ze tylko faszeruje sie chemia, ale nie mam wyjscia niestety, bez tego umieram
Tak się zastanawiałam czy tylko ja mam takie dziwne objawy i wymiotuje 1 i 2 dnia @. Może Buscopan na tyle rozkurczowo zadziałał, ale tym razem obyło się bez tego przykrego dodatku. Jaka dawka to chyba zależy od organizmu i gabarytów - ja mam całkiem słuszne rozmiary - więc zazwyczaj biorę podwójną dawkę.
Przeciwbólowe działają na każdy rodzaj bólu, rozkurczowe sprawdzają się podczas stanów skurczowych mięśni gładkich :)... Ale na mnie np. No spa w ogóle nie działa. Żadna dawka nie jest w stanie zlikwidować bólu.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Juz przygotowuje sie do walki o dobre samopoczucie, buscopan zakupiony, a co tam, przetestuje :), ale srodki przeciwbole na wszelki wypadek tez spakowane :), i cos na dobre samopoczucie: zakup nowego perfumiku, jak umilac sobie zycie to kobiecymi sposobami :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum