Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: te dni

Te dni.... =(
Autor Wiadomość
aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-08-21, 09:30 

Skutki uboczne ....

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-08-21, 12:21 

rozumiem:-)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-08-21, 12:58 

;-)

[ Dodano: 2009-11-14, 15:13 ]
Wiecie co biorę już 4 opakowanie tych tabletek i już przy pierwszym bóle całkowicie zniknęły :) Teraz jak mi się skończy to 4 przerywam branie i zobaczę co i jak ;)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2010-01-02, 22:40 

nadal używam tamponów na noc, ale po tym co przeczytałam może faktycznie warto się zastanowić :?: w czasie dnia tampony zmienia się często, ale w nocy, jak się śpi zwykle więcej niż pięć godzin nie mówiąc o weekendach, jak zdarza się spać i po 13 (właśnie z wczoraj na dziś mi się tak zdarzyło, choć obecnie nie mam okresu) - no coś jest w tych nadżerkach...

zaś co do Ketonalu, o którym wypowiadałam się w tym temacie w związku z bólami miesiączkowymi chciałabym zaansosować, że mam zabronione jego przyjmowanie. miałam któregoś jakiś dziwny ból w podbrzuszu, w ogóle nie związany z okresem i wzięłam ketonal. następnego ranka musiałam jechać do lekarza ze względu na pogarszający się ból żołądka i inne dolegliwości. dostałam zastrzyk w "tyłek" i informację, że Ketonal to lek, który przyspiesza owrzodzenie żołądka. potem przez tydzień jechałam na łagodnych zupach i przecierach dla niemowląt i nie mogłam się napić kawy (to był dla mnie największy dramat) - chcieli mnie zmusić do picia siemienia lnianego, ale nie mogłam przełknąć tych glutów. odstawiłam Ketonal, przestawiłam się na kawę Astra i oddaliłam od siebie myśl, że wychoduję sobie na własnym żołądku prywatnego wrzoda, tak dużego, że będzie wypadało dać mu imię i może kupić obrożę...

ZakazanyOwoc12 
Stała bywalczyni
Pozdrawiam :))

Wysłany: 2010-01-28, 02:00 

Moja miesiączka trwa zwykle-najdłużej 7 dni.
Przez pierwsze 2 dni lub czasem nawet i 3 dni nie mogę normalnie funkcjonować,mam problemy z chodzeniem=co się poruszę,to wydaje Mi się,że sie rozpadam ... :-(
Na same słowo miesiączka reaguję płaczem,nie znoszę krwawień i tych bólów podbrzusza ...
Chodzę do gina z tym i oni biedni :!: :evil: rozkładają ręce bo nie umieją Mi pomóc
żal :evil:
Mój Jareczek twierdzi jak widzi,że się tak męczę,że"My Kobiety mamy ostro przechlapane" i taka jest prawda.
No,i dodam jeszcze,że nie było takiej tabletki która by Mi pomogła,dopóty Mój Skarb nie polecił Mi do przeczytania jednej ulotki-w tej chwili nazwy leku nie pamiętam.
A co do tabletek antykoncepcyjnych,też brałam na wyregulowanie Mi miesiączek,no i co ...-przytyłam,sporo czasu nie miałam okresu,już po i jak już okres powrócił totalnie Mi się zwaliło wszystko :!: :!: :-(

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-01-28, 21:27 

Po przerwaniu tabletek bóle wróciły ;( Masakra....

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-01-28, 21:44 

Ano właśnie... Więc kolejny minus na tabletki... Ja teraz radzę sobie z tym tak, jak czuję, że ból nadchodzi w 1 dzień, to od razu biorę tabletkę. Nie dopuszczam do bólu... Bo jak mnie BOLI to jest już za późno... Dlatego biorę już, jak czuję, że będzie źle. I metoda się sprawdza. Co prawda biorę wtedy 2/3 tabletki dziennie. Ale jest ok ;)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-01-28, 22:41 

Właśnie zaczęłam brać trzecie opakowanie tabletek, na początku trochę przytyłam, ale teraz jest już ok. Bóle minęły:) ostatnio wzięłam tylko 1 tabletkę w ciągu całego okresu, wcześniej 1 opakowanie nie starczało. Okres mam 3-4 dni, wcześniej tydzień.
Zanim brałam tabletki mdlałam z bólu!
Dla tych które mają bolesne okresy polecam pić napar z macierzanki (sypkie zioła za 1,80 w sklepach zielarskich) 1czubata łyżka na kubek, parzyć pod przykryciem, najlepiej w takim kubku z zaparzaczem lub w sitku.

ZakazanyOwoc12 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-01-29, 00:15 

Sprawdzę ten napar.Mam nadzieję,że pomoże :-)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-01-29, 00:50 

Ja miałam mega silne bóle, jak stosowałam pierwszy raz to działał tak sobie, ale w drugim miesiącu już było lepiej.
Pij 2-3 szklaneczki dziennie, na tydzień przed okresem. Jest smaczna bez cukru:)

ZakazanyOwoc12 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-01-29, 02:16 

Ja nie lubię słodzonych naparów,tym bardziej słodkiej herbatki z melisy czy mięty .... :evil: :-/

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-01-29, 10:44 

A ja polecam Ci moje sprawdzone tabletki musujące Eferalgan, mi bardzo pomagają, gdy odczuwam bóle miesiączkowe, choć teraz rzadziej, od kiedy biorę tabletki.

ZakazanyOwoc12 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-01-29, 23:30 

Czy one są bez recepty i jak się je bierze ???? :-)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-01-30, 20:50 

ZakazanyOwoc12 napisał/a:
Czy one są bez recepty i jak się je bierze ???? :-)

Są bez recepty, dostępne w każdej aptece, jednak nie kupuj z witaminą C tylko zwykły Eferalgan. Cena za 20 tabletek musujących to około 15 zł. A zażywa się tak, że gdy tylko poczujesz delikatny ból rozpuszczasz sobie tabletkę w przegotowanej wodzie 1/3 szklanki, nie jest smaczny, ale bardzo skuteczny ;-)

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-01-30, 09:58 

Ja polecam nospę

ale ogólnie nie odczuwam jakiegoś mega bólu. więc nospa wystarcza

Odpowiedz do tematu