Issa24 Coś już napisała Issa24
Wysłany: 2009-08-19, 11:13
Ja jakiś rok temu to nawet nie widziałam, że dostałam okres. Zero bólu, niczego. Teraz to już kilka dni wiem, że nastają ciężkie dni. Brzuch mam jak balon, opycham się słodyczami, mam humor taki, że najlepiej do mnie nie podchodzić:-) Najczęściej biorę apap albo nospe. Jak brałam piguły to nawet nie wiedziałam co to okres:-) A tampony są ok, ale w połączeniu z podpaską:) Czyli robię tak jak moje przedmówczynie:)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2292 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-08-19, 16:30
aagnieszkaa1, pomogły ale dopiero te co teraz biorę Microgynon21, a biorę je właśnie od maja 2007, a wcześniej miałam Yasminne czy coś takiego i Luteina jako hormon, a Ty jakie dostałaś?? dwu- czy jednoskładnikowe?
kurde, czemu to akurat my mamy okres, a nie faceci, wrr... :[ ja od kilku miesięcy mam tak, że pierwszego dnia totalnie umieram.. cały dzień leże w łóżku, zwijam się z bólu i płacze, zawsze wymiotuję i raz mdleje.. i tak co miesiąc :/ niestety moim problemem jest to, że nie połykam tabletek.. może są jakies tabletki do ssania? :( jedynym moim sposobem na pozbycie sie tego okropnego bólu są ciepłe okłady, ale kurde w tym miesiącu jakos mi to nie pomogło.. :/ a słyszałam, ze jesli sie cwiczy, to podczas okresu w ogóle brzusio nie bedzie bolał, albo bedzie delikatny ból, tak więc trzeba to wypróbowac ;) a mam takiego farta, że okres zawsze dostaję w weekend, to potem w szkole juz jest ok :P a u ginekologa jeszcze nie bylam, w jaki sposob mnie bedzie badac, czy wszystko jest ok?.. usg? pozdrawiam wszystkie cierpiące kobitki :*
_________________ ` Biegnę do swych marzeń, bo choć meta jest daleko - dogonię je!
Wysłany: 2009-08-20, 10:30
m1990, jak nie możesz połykać to możesz rozpuszczać sobie musujący Eferalgan i pić, nawet nie jest taki straszny w smaku:-) a jeśli chodzi o ginekologa to badanie zależy od tego czy jesteś dziewicą, bo jeśli tak to może się skończyć na wywiadzie albo na badaniu przez odbyt, jeśli nie jesteś dziewicą to będziesz badana tak jak wszystkie inne kobiety:-) naprawdę nie ma się czego bać, a każda kobietka powinna przejść badanie ginekologiczne
aagnieszkaa1, pomogły ale dopiero te co teraz biorę Microgynon21, a biorę je właśnie od maja 2007, a wcześniej miałam Yasminne czy coś takiego i Luteina jako hormon, a Ty jakie dostałaś?? dwu- czy jednoskładnikowe?
Ja mam Yasminelle. A masz jakieś skutki uboczne po tych tabletkach??
Szkoda że wcześniej się nie dowiedziałam o tym eferalganie bym to jeszcze wypróbowała zamiast te tabletki anty... ale zobacze jakie będą efekty. Bo przeciwbolowe na mnie żadne nie działały...
Wysłany: 2009-08-20, 16:06
jedynym skutkiem ubocznym jest to że z 45 kg mam obecnie 63, tak poza tym to miesiączka trwa krócej niż kiedyś ale to już zaleta:-) a jak skończysz ten blister pigułek to możesz przerwać branie i jeszcze spróbować Eferalganu, na której tabletce już jesteś??
Wysłany: 2009-08-20, 16:35
no ja już biore ponad 2 lata, a to że przytyłam w taki namacalny sposób zauważyłam rok temu w wakacje czyli po roku zażywania tabletek niektórzy nie zgadzają się z tym że przez tabletki można przytyć ale w moim otoczeniu u każdego zauważyłam to samo, a ginekolog stwierdził że jeszcze jestem w takim wieku(za miesiąc 20 lat) że mogę przytyć i nagle stracić na wadze bo mi się hormony "ustabilizują".... także różnie z tym może być u Ciebie, choć skoro przydaloby Ci się parę kilogramów to chętnie oddam kilka swoich-całuję:-*
Wysłany: 2009-08-20, 18:00
po jednym listku to trudno powiedzieć ale myślę że już coś powinno się dziać, bo skoro tabletki regulują cykl co do dnia to znaczy że powinny też już działać
Ja jeszcze muszę ustalić to z ginekologiem ile pasuję brać. Bo tak szczerze to ja chcę je brać jak najmniej... tylko żeby znowu nie powróciły bóle :( Ja się tak boje tych tabletek nie wiem... różne są o nich wypowiedzi (chodzi mi o te skutki uboczne), ale z drugiej strony nie ma tabletek na świecie żeby na ulotce nie napisali skutków ubocznych. Tylko te po anty są naprawdę poważne, ale to bardziej przy długoletnim stosowaniu... Plusem u mnie jest to, że może właśnie po nich co nieco przytyję ;) Tylko nie chudnąć! a też można ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum