Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: te dni

Te dni.... =(
Autor Wiadomość
moni_ja 
Miłośniczka forum

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-06-14, 14:58 

Dokładnie wiem co znaczy silny bol podczas okresu... pierwszy dzien jestem nie do zycia:( bol jest nie do wytrzymania nieraz az placze bo juz nie moge ;/ oczywiscie no-spa czy no-spa forte, ibupromy nic nie pomaga, pamietam ze w liceum bylo najgorzej musialam sie zwalniac z lekcji i wracalam do domu autobusem prawie mdlalam z bolu to bylo okropne,robilo mi sie juz czarno przed oczami:( na szczescie znalazlam mocny lek przeciwbolowy jest tylko na recepte APO 250 i on pomaga chociaz czasem zmuszona jestem wziasc az 2 tabletki
jedyne wytlumaczenie jest takie ze takie bole ma rowniez moja mama i siostra i miala moja babcia... no coz genetyka

dronka.dronka

Wysłany: 2009-06-15, 12:46 

odkąd biore tabletki to nie mam bolesnych miesiączek, lekko tylko pobolewa brzuszek przed okresem :-)
czsami mam ssanie na słodycze jak odkurzacz, ale to miałam od zawsze, ufff dobrze, ze mam okres aż 3 dni :mrgreen:

Anelka 
Miłośniczka forum
Anelka

Wysłany: 2009-06-15, 12:53 

dronka.dronka napisał/a:
czsami mam ssanie na słodycze jak odkurzacz

Też tak mam! Ale wtedy to i czekolada i batoniki i wafelki... Wszystko!

Ziel 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-06-15, 14:01 

Od kiedy biorę tabletki antykoncepcyjne jest mi obcy uciążliwy ból brzucha czy dosłowne uczucie, że "krew mnie zalewa". Ale co to było przed tabletkami... ^^".
Ale jedno się nie zmieniło - podczas okresu jestem wcieleniem zła, które najchętniej zawinęłoby się w kłębek pod jakąś kołdrą czy kocem. Ewentualne naruszenie mojej przestrzeni wybaczam po otrzymaniu czegoś bardzo słodkiego - paru chałw czy czekolad ^^"

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-07-02, 23:05 

ja kiedyś miałam straszne bóle miesiączkowe, zwykle przez 1-2 pierwsze dni i notorycznie lądowałam u szkolnej pielęgniarki. ginekolożka powiedziała mi, ze to pęcherzyki graffa (miałam robione USG) i że na to jedyne lekarstwo to hormony. miałam 14 lat, więc się nie zgodziłam i dostałam Ketonal, który jako jedyny przeciwbólowy proszek mi pomagał (ani nospa, ani pyralgina, ani żadne ibupromy czy apapy). po niedługim czasie bóle same przeszły i już się tak dzięki Bogu nie męczę (teraz mam co najwyżej taki tępawy ból pierwszego dnia w podbrzuszu albo ból krzyża, więc jak się ostrzej zaczyna, to biorę Ketonal i problem mam z głowy.

Ketonal jest mocny, teraz na receptę ale nic sie po nim nie dzieje, nie jesteś śpiąca ani nic w ogóle. poza tym oczywiście, że znika ból :-)

a co do przeciekania to nigdy nie mam takiego problemu. zaś niesławnych fintyfluszek (podpasek) już nie używam, używałam ich z początku, bo temat tamponów nie był jakoś jeszcze na czasie ;-) tampony mam zawsze, zmieniam regularnie i zaczynam od Superków a kończę na Comfortach (o.b. oczywiście). Śpię z tamponem, idę pływać do basenu z tamponem (to juz w końcowe dni). jeszcze mam taką ciekawostke, że 3 lub 4 dzień jest u mnie "dniem odpoczynku", krwawienie praktycznie wcale nie występuje, więc jadę tego dnia na samych wkładkach :-)

moni_ja 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-07-03, 21:29 

nie wiem czy uzywanie praktycznie samych tamponow to dobre rozwiaznie...

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-07-03, 21:38 

Nie lubię podpasek, na co dzień używam tamponów. Jednak na noc zakładam podpaskę - dlaczego? Ponieważ przez tampona nie wyleci to, co powinno, sory za dosadność. Potem powstają nadżerki i inne, więc chyba warto to przemyśleć. A znam osobę, która non stop na tamponach "jechała" i na szczęście w porę się zgłosiła i wyleczono ją.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2009-07-03, 21:52 

leelo napisał/a:
zaś niesławnych fintyfluszek (podpasek) już nie używam

Teraz jest taki wybór, że na pewno się wybierze coś dla siebie. Ja na noc zawsze podpaska, a na dzień to różnie, ale gł tampony.

kngz 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-07-05, 19:39 

Mój komfort się skończył, nie mogę używać tamponów, przez obfitość miesiączki tampony zatrzymywały większość w "środku" przez co miałam różne zapalenia, teraz wiem już dlaczego... :-(

spacegirl81 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-07-08, 10:34 

Ja mam też problem z bólami miesiączkowymi, a już pierwszy dzień to po prostu leżę i kwiczę :cry:
Od wielu lat jestem non stop na tabletkach (już ich sporo wypróbowałam), ale żadne mi jak dotąd nie pomogły...
Ibuprom max i termofor na brzuchu pomagają mi jakoś przetrwać.
Takie życie...

kicia09 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-08-06, 14:48 

ja na szczęście nie mam takich problemów. Około 3 dni przed okresem bolą mnie plecy, zmęczona jestem, i wyżywam się na wszystkich :P. A w okres to plecki dalej bolą i chodzę zła jak osa cały czas, ale nie jest tak zle da sie wytrzymać :). A dla tych co mają ciężkie okresy to naprawde współczuję :(

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2009-08-06, 16:23 

U mnie z bólami to różnie, raz są, a raz nie ma.

kicia09 napisał/a:
i wyżywam się na wszystkich :P

Hehe chyba każda tak ma :D

Blk 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-08-06, 19:53 

a ja muszę powiedzieć, że te dni mam naprawdę spokojne ;)
czasami tylko jak mnie ktoś wkurzy to potrafię nieźle odpowiedzieć... ale to normalne :D

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-08-18, 18:44 

Od kilku dni stosuję tabletki anty ;) Zobaczymy czy mi to coś pomoże bo jak nie to ja już nie widze innego wyjścia...

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-08-18, 20:01 

ja moje miesiączki przed rozpoczęciem zażywania tabletek antykoncepcyjnych wspominam tragicznie:-( do szkoły w te dni nie chodziłam i wychowawcy o wszystkim wiedzieli, leżałam w domu, zwijałam się z bólu i płakałam... moja rodzinka koło mnie na paluszkach biegała a jedyne tabletki które pomagały to musujący Eferalgan(polecam cierpiącym). Pielgrzymowałam od ginekologa do ginekologa, faszerowali mnie hormonami, pigułkami anty-, przeciwbólowymi środkami na receptę, nie pomagało i 2 lata temu na szczęście dostałam tabletki, dzięki którym już nie cierpię... mam tylko bóle jajników, ale to związane z zapaleniem :-/ ale współczuję wszystkim tym kobietkom, które tak strasznie się męczą, szczególnie gdy latem jest tak upalnie

Odpowiedz do tematu