Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: taniec

taniec
Autor Wiadomość
missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-24, 11:59 taniec

tańczycie ?? Jeśli tak to co tańczycie?? Jaki styl najbardziej wam odpowiada?? Mnie bardzo kusi, żeby się zapisać na taniec brzucha, a czy któraś z was może chodziła na takie zajęcia?? Chciałabym, żebyście podzieliły się ze mną swoimi wrażaniami.
Aha a może macie jakieś namiary na szkoły tańca brzucha w Krakowie??

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2010-02-24, 13:48 

Ja kiedyś chodziłam na balet :P co do szkoły tańca brzucha w Krk, to zapewne jest dużo, bo to dość popularne ostatnio, tylko teraz trzeba wybrać taką, która będzie Ci odpowiadać, chodzi mi o dzień i godziny zajęć oraz o cenę, bo zapewne są różne.

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-25, 13:09 

Mnie to cieszy bardzo, że taniec brzucha jest tak popularny ostatnio bo jest świetny. Sama się do niego przekonałam dopiero po jakimś występie, który mnie zachwycił i się zapisałam do szkoły tańca. W Krakowie jest super szkoła tańca Ananday w której mają też taniec brzucha. Zapisz się tylko do dobrej nauczycielki, która będzie w stanie Cię naprawdę nauczyć tego tańca. Ja chodzę do Sary Damm, którą Ci szczerze polecam. Świetnie potrafi wywijać i równie dobrze uczy tańczyć.

olimpia 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-27, 15:49 

Taniec to moja wielka miłość :) Co tańczę? Chyba nie mam jakiegoś ulubionego stylu, choć ostatnio byłam przypadkiem z koleżanką na tzw. milondze. Polega to na tym, że przychodzisz do miejsca gdzie wszyscy tańczą tango. Na wstępie jest krótki kurs tego tańca, a potem już profesjonalni tancerze i wielcy zwolennicy tanga, biorą do pary kogo chcą. Zabawa świetna. Polecam, bo nawet nie zdawałam sobie sprawy jak w ten sposób szybko można opanować technikę i czuć się całkiem swobodnie na parkiecie.

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-01, 11:36 

fajnie, że tańczycie ;) Bo taniec jest naprawdę świetny. dzięki za informacje dotyczące tańca brzucha w Krakowie. A czy możecie mi udzielić więcej informacji, gdzie można znaleźć w jakich dniach i godzinach można uczestniczyć w zajęciach??
Byłam kiedyś na pokazie, w którym tańczyła Sara i bardzo mi się spodobało w jaki sposób tańczy. Rozmawiałam z jej uczennicami i mówiły, że jest ona świetną nauczycielką.
Więc jeśli znacie więcej szczegółów, gdzie i za ile Sara udziela lekcji to dajcie mi znać;)
Ale piszcie też co innego tańczycie??:)

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-01, 15:18 

Olimpia zazdroszczę! Zawsze chciałam iść na Milongę bo słyszałam, że jest to świetna zabawa (w sumie również świetna okazja do poznania nowych osób), ale nawet nie wiem gdzie szukać informacji o organizowanych takich imprezach.
Missbutterfly bardzo proszę, tu masz informacje dotyczące tego kiedy i jak Sara udziela lekcji:

I. ZAJĘCIA PRZY UL. ŁOKIETKA 12A/1O, KRAKÓW

Poziom średniozawansowany - 90 min., zakończone rozciąganiem i relaksacją:

wt. 20.30 - 22.00 tribal fusion
śr. 20.00 - 21.30 taniec orientalny (brzucha)
sob. 15.15 - 16.45 taniec orientalny (brzucha) nowo otwarta grupa

II. CENTRUM TAŃCA ANANDAY , UL BOZEGO CIAŁA 10 I UL. RACŁAWICKA 26, KRAKÓW

Poziom początkujący, przy ul. Bożego Ciała 10:

wt. 17.00 - 18.15 - wdzięk i klasa na obcasach (bądź sexy) - nowo otwarta grupa
śr. 17.00 - 18.15 - taniec orientalny (brzucha)

Poziom średniozaawansowany, przy ul. Bożego Ciała 10:

śr. 18.15 - 19.30 - taniec orientalny (brzucha) - nowo otwarta grupa

Poziom początkujący, przy ul. Racławickiej 26:

pt. 18.15 - 19.30 - taniec orientalny (brzucha) - nowo otwarta grupa
19.30 - 20.45 - wdziek i klasa na obcasach (bądź sexy)

III. CENTRUM AQUA I FITNESS ENERGICA, AL. SŁOWACKIEGO 64, KRAKÓW

Poziom początkujący:
śr. 20.00 - 21.30 - taniec orientalny (brzucha) - nowo otwarta grupa
czw. 11.30 - 13.00 - taniec orientalny (brzucha) - nowo otwarta grupa o intensywnym przebiegu
sob. 11.00 - 12.30 - taniec orientalny (brzucha) - nowo otwarta grupa

IV. OŚRODEK ZDROWIE I URODA Fitstyl, ul. MIODOWA 21, KRAKÓW

Poziom początkujący:
wt. 18.40 - 19.40 - taniec orientany z elementami tribal fusion - nowo otwarta grupa
czw. 18.40 - 19.40 taniec orientalny (brzucha)

Poziom śceredniozaawansowany - taniec arabski
czw. 19.50 - 20.50 taniec orientalny (brzucha)

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-08, 12:18 

dzięki za namiary. Teraz tylko trzeba się zastanowić nad tym, kiedy będę miała czas na to, żeby na te zajęcia się wybrać;)
bo wiecie z tym czasem to różnie bywa, czasem mam go mnóstwo, czasem zbyt mało;/ W każdym razie dzięki za ten cały grafik. A może kiedyś się spotkamy na zajęciach?:)

UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-03-10, 15:09 

A ja taki zestaw na Warszawę bym poprosiła :D choć nie wiem czy znajdę czas. Ale chciałabym bardzo. Kiedyś uwielbiałam tańczyć a teraz nie pamiętam kiedy to ostatnio robiłam:(

Klepsydra 
Coś już napisała
Lubin moim miastem

Wysłany: 2010-03-11, 20:04 

Ja chciałabym się zapisać, ale po pierwsze mój partner nie chce, po drugie brak czasu :( Ale to takie moje skryte marzenie, zobaczycie kiedyś się zapiszę! :)

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-29, 13:46 bellydance

Dziewczyny, czy któraś z Was tańczy taniec brzucha?? Ostatnio trafiłam na pokaz tańca Sary Damm i strasznie się zajawiłam na ten taniec. Seksowne kręcenie biodrami, uwodzicielski wzrok i te dłonie tak fajnie się przeplatające. Co o tym sądzicie? Bo ja z miłą chęcią zapisałabym się na takie zajęcia taneczne. Oglądnijcie zresztą same: http://www.youtube.com/wa...feature=related

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-03-29, 14:03 

Mam być szczera? Dla mnie nic nadzwyczajnego... Wręcz przeciwnie - okropny ma ten brzuch! :P A taniec? Ykhm... Naprawdę nic szczególnego, ale to moje zdanie :P Za to mam ciary na plecach, jak oglądam akurat ten taniec, powala mnie ta lekkość i idealne zgranie z muzyką.

http://youcandance.plejad...o.html#autoplay

czekoladowa 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-04-22, 11:38 

A ja tancze w domu, puszczam muzyke i pozwalam ruszać sie mojemu ciału tak, jak ma na to ochotę :) oczywiście, zwykle robie to gdu jestem sama ;P

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-04-23, 20:40 

czekoladowa napisał/a:
A ja tancze w domu, puszczam muzyke i pozwalam ruszać sie mojemu ciału tak, jak ma na to ochotę :) oczywiście, zwykle robie to gdu jestem sama ;P

mam tak samo ;-) uwielbiam tańczyć sama, moje ciało rusza się jak mu pasuje, czasem dodaję takie troszke baletowe ruchy, czasem zupełny hip-hop, czasem takie wymyślone kroki do muzyki kabaretowej - zależy od nastroju i muzyki :lol:

czekoladowa 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-01, 23:04 

A skoro mowa o tańcu, to ja na przyklad jestem fanka You can dance :D a Wy co o tym sadzicie? wole to niz na przyklad taniec z gwiazdami, bo wlasnie w ycd tancza wg wlasnego stylu i nie ma to nic wspolnego z tymi scisłymi regułami, które są w tańcach towarzyskich :)

Patii 
Początkująca

Wysłany: 2011-01-21, 20:04 

Ja chodziłam na taniec brzucha i powie, ze jestem bardzo zadowolona, z zajęć wychodziłam mokrusieńka :-P , lepsze niż aerobik. Świetnie działa na mięśnie talii i brzucha, a przede wszystkim jest świetnym sposobem na zdrowy kręgosłup! Bardzo poleca!! :!:

[ Dodano: 2011-01-21, 21:39 ]
AAaaa jeszcze chciałam dodać, że facetom się to bardzo podoba, sprawdziłam :lol:

Odpowiedz do tematu