Mam pytanko, czy któraś z was używa tabletek Yasmin? Chodzi o to że biorę je od 3 lat i zauważyłam u siebie mniejszy popęd. Czy to normalne? Poczytałam trochę że tak mogą generalnie wpływać tabletki. To może zmienić na jakieś inne?
Ja brałam Yasminelle są lżejsze od Yasmin.
Fakt faktem tabletki anty mogą zmniejszać popęd. 3 lata to już długo, a zmiany w twoim organizmie mogły się pojawić także w innych miejscach, ale ty tego nie wiesz. Może pora je rzucić i zmienić formę antykoncepcji?
Ja brałam Yasminelle przez 3 miesiące z powodu bolesnych miesiączek. Ale miałam wyrzuty sumienia, że się tym świństwem faszeruję i rzuciłam je. Poza tym miałam pewien problem ze zdrowiem i podejrzewam, że to przez tabletki, ale nie chce o tym rozmawiać... Było minęło jest ok.
Hm, no jak by nie patrzeć to chemia jest chemią, ale niestety w moim przypadku odstawienie nie wchodzi na razie w grę. Może po prostu przemęczona pracą jestem :)? Albo trzeba wymienić na lepszy model....
Te Yasminelle one są podobne? Czy tylko zbieg nazw?
a pomyślcie tylko jak działały tabletki antykoncepcyjne kiedyś... nagły przyrost wagi, rośnie wąsik, rosną włosy na nogach itd... Teraz to tylko tycie w znikomych przypadkach no i ta oziębłość....
Yyy... Nic się nie zmieniło, tablety nadal szkodzą. A to, że ktoś nie tyje, to tylko uwarunkowania genetyczne. Nie tyje ten, kto nie ma do tego tendencji. Nie ma na co liczyć, biorąc tablety, trzeba się liczyć z tyciem, bo lekarz nie zagwarantuje, że nie będzie nagłego przyrostu wagi. Każdy organizm reaguje inaczej. A Agnieszka nie tyła, bo ma taką, a nie inną budowę. Ja też jestem dość drobna. A w innych przypadkach niestety pojawia się i waga i nadmierne owłosienie. Więc uważać z tym dziewczyny, bo nie na każdego działa to tak samo.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
To nie jest tak do końca z tym tyciem. Kiedyś te leki działały dużo gorzej i miały więcej skutków ubocznych. Polecam artykuły na temat wczesnych leków GSK w Usa. Kobiety tyły na potęgę a teraz jednak nie ma aż tylu takich przypadków. Ponoć często pomaga zmiana tabletek na inne.
Ja cały czas pozostaje przy tabletkach Yasmin i nie miałam problemów, zero tycia, żadnych objawów złego działania tabletek. Chociaż nie wiadomo co się stanie po paru latach. Oczywiście zgadzam się że tabletki szkodzą ale jedne w mniejszym stopniu inne w większym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum