Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: tabletki, yasmin

Tabletki Yasmin
Autor Wiadomość
dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-04, 19:40 Tabletki Yasmin

Mam pytanko, czy któraś z was używa tabletek Yasmin? Chodzi o to że biorę je od 3 lat i zauważyłam u siebie mniejszy popęd. Czy to normalne? Poczytałam trochę że tak mogą generalnie wpływać tabletki. To może zmienić na jakieś inne?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-05-04, 19:50 

Ja brałam Yasminelle są lżejsze od Yasmin.
Fakt faktem tabletki anty mogą zmniejszać popęd. 3 lata to już długo, a zmiany w twoim organizmie mogły się pojawić także w innych miejscach, ale ty tego nie wiesz. Może pora je rzucić i zmienić formę antykoncepcji?
Ja brałam Yasminelle przez 3 miesiące z powodu bolesnych miesiączek. Ale miałam wyrzuty sumienia, że się tym świństwem faszeruję i rzuciłam je. Poza tym miałam pewien problem ze zdrowiem i podejrzewam, że to przez tabletki, ale nie chce o tym rozmawiać... Było minęło jest ok.

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-05, 13:06 

Hm, no jak by nie patrzeć to chemia jest chemią, ale niestety w moim przypadku odstawienie nie wchodzi na razie w grę. Może po prostu przemęczona pracą jestem :)? Albo trzeba wymienić na lepszy model....

Te Yasminelle one są podobne? Czy tylko zbieg nazw?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-05-05, 14:24 

Są podobne, ale lżejsze... zalecane dla początkujących.
Wybierz się się do ginekologa on ci doradzi :)

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-05, 14:42 

:), dzięki

mrowcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-06, 17:51 

Wszystkie tabletki tak wpływają. Ja biorę Yasmin bardzo długo i nie narzekam :D Wręcz odwrotnie a przy tym nie przytyłam ani grama

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-05-06, 18:06 

Ja też nie tyłam...

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-07, 14:42 

a pomyślcie tylko jak działały tabletki antykoncepcyjne kiedyś... nagły przyrost wagi, rośnie wąsik, rosną włosy na nogach itd... Teraz to tylko tycie w znikomych przypadkach no i ta oziębłość....

mrowcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-07, 16:24 

Nie ma co się dziwić ... Czasy się zmieniają a medycyna tak posunęła się do przodu że szok !!!

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-05-07, 17:33 

Yyy... Nic się nie zmieniło, tablety nadal szkodzą. A to, że ktoś nie tyje, to tylko uwarunkowania genetyczne. Nie tyje ten, kto nie ma do tego tendencji. Nie ma na co liczyć, biorąc tablety, trzeba się liczyć z tyciem, bo lekarz nie zagwarantuje, że nie będzie nagłego przyrostu wagi. Każdy organizm reaguje inaczej. A Agnieszka nie tyła, bo ma taką, a nie inną budowę. Ja też jestem dość drobna. A w innych przypadkach niestety pojawia się i waga i nadmierne owłosienie. Więc uważać z tym dziewczyny, bo nie na każdego działa to tak samo.

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-07, 20:53 

To nie jest tak do końca z tym tyciem. Kiedyś te leki działały dużo gorzej i miały więcej skutków ubocznych. Polecam artykuły na temat wczesnych leków GSK w Usa. Kobiety tyły na potęgę a teraz jednak nie ma aż tylu takich przypadków. Ponoć często pomaga zmiana tabletek na inne.

mrowcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-08, 08:34 

Ja cały czas pozostaje przy tabletkach Yasmin i nie miałam problemów, zero tycia, żadnych objawów złego działania tabletek. Chociaż nie wiadomo co się stanie po paru latach. Oczywiście zgadzam się że tabletki szkodzą ale jedne w mniejszym stopniu inne w większym.

Odpowiedz do tematu