Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: madinette, tabletki

Tabletki Madinette
Autor Wiadomość
neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-07-01, 10:46 

Mnie kiedyś ginekolog powiedział, że jeżeli przy pierwszych miesiącach stosowania pigułek wystąpią jakieś plamienia to nie muszę od razu do niego z tym biec tylko mam wrzucić na luz bo to normalka i szybko minie. Co innego gdyby np. przez pierwsze 3-4 miesiące brania tabletek nie było żadnych plamień aż tu nagle dostałabyś takowych np. po pół roku - to wtedy ciupasem do lekarza :)

mamrotka 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-25, 19:48 

Biorę piąte opakowanie madinette i z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że pozbyłam się trądziku i łojotoku. Poprawa następowała bardzo powoli i stopniowo, ale obecnie włosów nie myję codziennie, wystarczy co drugi dzień, a twarz jest w milion razy lepszym stanie niż przed rozpoczęciem kuracji, najlepiej widać to na zdjęciach.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-07-26, 23:49 

mamrotka napisał/a:
Biorę piąte opakowanie madinette i z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że pozbyłam się trądziku i łojotoku. Poprawa następowała bardzo powoli i stopniowo, ale obecnie włosów nie myję codziennie, wystarczy co drugi dzień, a twarz jest w milion razy lepszym stanie niż przed rozpoczęciem kuracji, najlepiej widać to na zdjęciach.

a co z włosami :?: nie zaczęły się przerzedzać albo nie miałaś na odwyrtkę nadmiernego owłosienia :?:

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-07-27, 16:28 

Przy tych tabletkach raczej nie ma mowy o przerzedzeniu włosów, bo one właśnie hamują wypadanie włosów (działanie antyandrogenne).

mamrotka 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-09-23, 14:14 

Ani nadmiernego owłosienia, ani nadmiernego wypadania. Ja zawsze na jesień miałam skłonność do tego że bardziej mi włosy wypadaja, a w tym roku włosy jak marzenie.

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-10-01, 20:01 

Zwierzaki zawsze na jesień gubią sierść, tak więc może my - ludzie także mamy z nimi coś wspólnego hahaha :mrgreen: A tak na poważnie, to włosy lubią nastręczać nam problemów po lecie, po działaniu promieni słonecznych, słonej czy chlorowanej wody etc. Na jesień warto je odpowiednio wzmocnić np. poprzez stosowanie masek, albo poddaniu się zabiegowi sauny na włosy :)
Natomiast przy madinette rzeczywiście wlosy nie wypadają - w sensie, że nie wypadają nadmiernie, bo zdrowy człowiek każdego dnia traci 70-100 włosów co jest zupełnie normalne. W końcu włosy też się starzeją i obumierają, a na ich miejscu wyrastają nowe włosy :)

Odpowiedz do tematu