Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: antykoncepcyjne, tabletki, wlosow, wypadanie

Tabletki antykoncepcyjne a wypadanie włosów
Autor Wiadomość
zielona.oliwka 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-02, 15:57 Tabletki antykoncepcyjne a wypadanie włosów

Witajcie dziewczyny,
czy któraś z was spotkała się z podobną reakcją na tabletki hormonalne, co i ja, a mianowicie z nadmiernym wypadaniem włosów? Stosowałam przez kilka miesięcy Yasmine, a w kolejnym okresie czasu Yaz i w obu przypadkach byłam załamana dramatycznie pogorszoną kondycją włosów, które leciały garściami (a muszę dodać, że na co dzień nie mam żadnych problemów z włosami, wręcz przeciwnie). Teraz znów zdecydowałam się na tabletki, od trzech miesięcy stosuję Atywię, póki co - odpukać - włosy mają się dobrze. Moja ginekolog sama się dziwiła, gdyż jak twierdzi, estrogeny zawarte w tabletkach powinny wzmacniać włosy, takie jest ich działanie. Ciekawi mnie, czy macie na to jakieś inne wytłumaczenie, może same tego doświadczyłyście?

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-08-08, 18:53 

Ja się z tym nie spotkałam, a tabletki biorę już kilka lat. Włosy mi wypadały tylko gdy miałam anemię. I nigdy nie słyszałam, żeby komuś wypadały. Ale bardzo możliwe, że stres, osłabienie organizmu i burza hormonów się skumulowały i włosy zaczęły wypadać :(

Kokaina 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-08-09, 11:06 

Pierwszy raz o czymś takim słyszę. Myślę, ze to nie wina samych tabletek, ale pewnie paru nakładających się czynników.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-08-09, 19:36 

Ja nie zauważyłam żeby bardziej wypadały...

ElizaSch 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-11, 11:26 

tez nigdy nie słyszałam o tym, aby wypadanie włosów było spowodowane przez tabletki antykoncepcyjne..

pretty smile 
Stała bywalczyni
Nudno jest tu bez ciebie...

Wysłany: 2012-01-30, 13:57 

ja też nie słyszałam, ale poczytaj uważnie ulotkę -możliwe działąnie niepożądane :!:

Odpowiedz do tematu