Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: anty, tabletki

Przesunięty przez: forumadmin
2009-11-12, 14:16
Tabletki anty. :P
Autor Wiadomość
Elizabeth 
Gaduła ;)

Wysłany: 2007-06-21, 10:13 

Nie wiedziałam że można przytyć od tabletek... mam jeszcze jeden powód żeby ich nie brać..

skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-06-21, 10:45 

kiedyś tylko się od tabletek antykoncepcyjnych, teraz czasu się zmieniły i wbrew pozorom nie tyje się po nich.

Lemonka 
Stała bywalczyni
Lemonka

Wysłany: 2007-06-21, 20:52 

skrzydelTrzepot, no nie wiem czy nie tyje ale kiedys tez po nich przytylam i koniec z tym i teraz widzac po kolezankach to troche przytyly po nich

wskrap 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2007-06-21, 22:52 

skrzydelTrzepot, tabletki anty zatrzymują wode w organizmie..., po za tym jest to duża dawka hormonów- a reklamy i zapewniania niektórych producentów kłamią... owszem jak bedziesz kupowac co miesiac takie za 80 zł to moze i nie..juz nie bore tabletek przez pare powodów: zupełny brak ochoty na sex, pare kilo wiecej, a co najgorsze - zmnieniła mi sie strasznie psychika ... a to wszytsko przez hormony

skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-06-22, 09:56 

przecież już sami lekarze przepisujący tabletki mówią, że nie tyje się po nich... może to faktycznie zależy od tabletek i osoby?

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2007-06-22, 15:52 

wg mnie to zalezy od sposoby jedzenia...

tez biore tabsy i wcale nie widze zebym przytyla, cały czas mam taka sama wage... ale fakt faktem nie obzeram sie.... na noc malo jem lub w ogole... no i duzo sie ruszam - aerobik, bieganie...

sam ginekologi mi mowil ze to tylko takie gadanie bo przeciez na cos trzeba zwalic ze sie przytylo...
fakt tabl. zatrzymuja wode w organizmie i mozna miec kilo wiecej czy dwa... ale jesli sie skonczy brac tabl. to wszystko wraca do normy.

wskrap napisał/a:
skrzydelTrzepot, tabletki anty zatrzymują wode w organizmie..., po za tym jest to duża dawka hormonów- a reklamy i zapewniania niektórych producentów kłamią... owszem jak bedziesz kupowac co miesiac takie za 80 zł to moze i nie..juz nie bore tabletek przez pare powodów: zupełny brak ochoty na sex, pare kilo wiecej, a co najgorsze - zmnieniła mi sie strasznie psychika ... a to wszytsko przez hormony

jesli nie chcesz to nie odp. ale mam pytanie...

jak sie teraz zabezpieczasz nie bierac tabl. :] moze jest cos o czym nie wiem :P
// jesli chcesz to odp. na priv//

Elizabeth 
Gaduła ;)

Wysłany: 2007-06-24, 11:35 

wskrap napisał/a:

Jakie zauważyłaś zmiany w psychice? zaintrygowało mnie to.

wskrap 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2007-06-24, 23:43 

Elizabeth, ja ich na początku nie zauważałam, ale chłopak i znajomi mnie oświecili, było to bardzo częste strzelanie fochów, obrażanie sie... wiesz często miałam depresje, raz sie cieszyłam zyciem, wystarcyzło np. to że zabrakło w domu kawy... i odrazu łapałam straszne załamanie....strasznie szybko sie denerwowałam z byle powodu... no i jak już mówiłam o tym liblido... zupełna niechęć do seksu,a wręcz obrzydzenie... na szczęscie po zaprzestaniu.. popęd wraca do normy :mrgreen: :-P

Elizabeth 
Gaduła ;)

Wysłany: 2007-06-25, 14:27 

wskrap napisał/a:
Elizabeth, ja ich na początku nie zauważałam, ale chłopak i znajomi mnie oświecili, było to bardzo częste strzelanie fochów, obrażanie sie... wiesz często miałam depresje, raz sie cieszyłam zyciem, wystarcyzło np. to że zabrakło w domu kawy... i odrazu łapałam straszne załamanie....strasznie szybko sie denerwowałam z byle powodu... no i jak już mówiłam o tym liblido... zupełna niechęć do seksu,a wręcz obrzydzenie... na szczęscie po zaprzestaniu.. popęd wraca do normy :mrgreen: :-P

To jest przerażające, dobrze że już zrezygnowałaś!
Nie sądziłam że takie rzeczy też się mogą dziać, ale z hormonami nigdy nic nie wiadomo.

ChiQuitA 
Stała bywalczyni
=TheCurlyGal=

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-06-25, 22:39 

Co do tych innych metod... Jest ich od groma, tabsy nie są jedyna niezawodna. Maja dośc niski współczynniik Pearl'a (?) to prawda ale nie zerowy. Nie ma nic, co dawałoby 100% zabezpieczenia. I jest z nimi dosc duży problem. Wielu kobietom trudno dobrac odpowiednie, poza tym jest to kłopotliwe- zapominalskie mogą miec problem;) Z reszta długotrwałe przyjmowanie tabletek jest szkodliwe dla organizmu, nie teraz ale w przyszłości moze prowadzic do dośc powaznych schorzeń. Dlatego warto co pewien czas zmieniac metody, na np. plastry. Są drozsze, ale bezpieczniejsze dla gospodarki organizmu i praktyczniejsze w stosowaniu. Nie podrażniaja ukłądu pokarmowego, nie ma mowy o skutkach ubocznych typu tycie, cellulit, obrzmiałe piersi, "napompowany" brzuch, huśtawki nastrojów, nadcisnienie i choroby serca. Warto pomyślec, jak korzystac z zycia bez szkody dla naszego ciała. Czasem wygoda, nie idzie w parze ze zdrowiem.

wskrap 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2007-06-26, 00:59 

dla mnie to te plastry są przereklamowane...moje koleżanki stosowały, i cały czas plaster im się odklejał (zwrócmy uwage, że jest to jeden plaster na tydzien), wiadomo kąpiel, czy chocby zachaczyc nim o ubranie... poprostu nie są trwałe.. druga rzecz wlasnie ztym ze plaster jest na tydzien, wiec ma w sobie dużą dawke hormonów, wiec tez organizm może róznie zadziałac na takie cos...

słyszałam tez ze jest taki zastrzyk na pół roku antykoncepcyjny... to zupełnie odradzam...bo nie da rady przerwac skutków ubocznych, a są ogromne z tego co czytałam gdzieniegdzie..

kasia22213

Wysłany: 2007-06-26, 10:44 

Nawet jak plaster sie na chwile odklei to mozna go rpzykleic z powrotem a nie trzeba pamietac codziennie o tabletkach i nie obciaza przewodu pokarmowego.
Ja polecam

Lemonka 
Stała bywalczyni
Lemonka

Wysłany: 2007-06-26, 11:54 

i to jest plus plastra ze przyklejasz go raz na tydzien a minus to ze odkleja sie i nie zawsze jego "kanty" sa przyklejone tylko odstaja i to juz fajnie nie wyglada

weronika 
Miłośniczka forum
Wera

Wysłany: 2007-06-26, 13:04 

Ja antykoncepcji nie stosuję. Czekam na tego jedynego. Może wtedy coś naturlanego?

Darish:)

Wysłany: 2007-06-26, 15:23 

ja jak zaczne bawic sie w sex :-D to chyba bede uzywac plastrow, prezerwatyw i jednoczesnie kalendarzyka :-P
albo zamiast plastrow tabletki bede brac :-P

Odpowiedz do tematu