Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: doczepic, pasemka-jak, sztuczne

SZTUCZNE PASEMKA-jak doczepić?
Autor Wiadomość
angelaxxx 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-05, 14:33 SZTUCZNE PASEMKA-jak doczepić?

zamówiłam tpasemka niby tam jest pokazane ale krok 4,5 i 6 nie wiem jak zrobic?? :-?
mozecie mi to wytłumaczyc albo jakis filmik pokazac jak to zrobic?? :-(

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-05, 15:12 

Jak zrobisz to sama to stracisz masę włosów :). Takie przedłużanie powinno się robić tylko w salonie fryzjerskim. A nawet jeśli robisz to w salonie to masz pewne jak w banku że z tych włosów co masz to niewiele zostanie. To bardzo obciąża włosy.

angelaxxx 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-05, 15:15 

ale zamówilam tylko 9 a poza tym są one bardzo cieniutki(te pasemka) na zdjęciu nie widać jak bardzo są cienkie i lekkie.Tylko jak je przymocowac:(

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-05-05, 15:29 

Sama nie założysz, musisz iść do fryzjera. Mogłaś kupić takie pasemka które się zakłada i zdejmuje kiedy się chce, bo z takimi pasemkami na stałe to później tylko problemy.

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-05, 15:37 

Dokładnie, same problemy potem z tym są. Sama miałam założone zgrzewami, porażka. Połowę włosów straciłam.

angelaxxx 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-05, 16:13 

ale tam jest pokazane ze wystarczy tylko zacisnąć?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-05-05, 21:26 

Zacisnąć ale takimi specjalnymi obcęgami. Więc możesz iść do fryzjera żeby ci to wpiął, ale już nie zdejmiesz, a później będziesz musiała iść żeby to zdjął jak włosy odrosną.
Są też do kupienia takie włosy Clip In czy Clip on... No w każdym razie jest to pasmo włosów na pasku który łatwo można samemu wpiąć pod naturalne włosy, można to zakładać i zdejmować kiedy się chce, prostować, lokować i wszystko. Takie włosy kosztują około 100zł i są to 3 paski, tak że na całą głowę starcza. Fajne to i praktyczne:)

angelaxxx 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-05, 21:34 

Agusia77 napisał/a:
Zacisnąć ale takimi specjalnymi obcęgami. Więc możesz iść do fryzjera żeby ci to wpiął, ale już nie zdejmiesz, a później będziesz musiała iść żeby to zdjął jak włosy odrosną.
Są też do kupienia takie włosy Clip In czy Clip on... No w każdym razie jest to pasmo włosów na pasku który łatwo można samemu wpiąć pod naturalne włosy, można to zakładać i zdejmować kiedy się chce, prostować, lokować i wszystko. Takie włosy kosztują około 100zł i są to 3 paski, tak że na całą głowę starcza. Fajne to i praktyczne:)

dzięki dzięki:)

aga.1985 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-06, 21:14 

Ja miałam pasemka w zeszłym roku ale załozyła mi je kuzynka fryzjerka. Tez polecam wizyty u fryzjera z takimi sprawami :)

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-07, 14:38 

moja koleżanka eksperymentowała sama i jej trochę włosów wypadło po tym. Tu trzeba mieć wprawę przy zakładaniu tego. To nie takie hop siup jak domowe farbowanie włosów....

kasia_86 
Początkująca

Wysłany: 2010-08-11, 21:13 

Ale zamówiłaś pasemka, czy taśmę? Jak pasemka to może jednak lepiej zrezygnuj. Szczerze radzę.

mammamia 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-12, 11:26 

Jej, te pasemka to fatalna sprawa. Sama miałam kupować sobie coś takiego, ale jak zobaczyłam co się mojej koleżance porobiło, to podziękowałam - po 3 tygodniach miała ich dość, a przy zdejmowaniu faktycznie straciła mnóstwo włosów...

urodawdziek 
Początkująca

Wysłany: 2010-08-16, 19:36 

Nic nie zastąpi profesjonalistki która je założy, warto zainwestować...

hairservice 
Początkująca
hairservice.pl

Wysłany: 2010-10-09, 03:25 

zakladanie pasemek nie jest trudne, jednak jesli ktos sie na tym nie zna lub robi to pierwszy raz to moze nie przyniesc zamierzonego efektu :) na youtube jest masa filmikow instruktazowych

Najlepiej udac sie do kogos kto ma o tym pojecie
dobra alternatywa dla pasemek czy to keratyna czy microring sa wlosy na tasmie z klipsami potocznie nazywane clip in on, na youtube mozna znalezc sporo filmikow z przerozynymi filmikami, zaleta tej metody jest fakt iz wlosy nie nieszcza sie jak w przypadku pasemek, wlosy w kazdej chwili mozna zdjac po czym w kilka minut spowrotem zalozyc

miskamisia_86 
Użytkowniczka
miskamisia_86

Wysłany: 2010-10-29, 18:37 

Czy to robi profesjonalista czy koleżanka - i tak tracisz swoje włosy po zdjęciu. Mi zostały łyse placki i rok się męczyłam zanim mi wróciły do formy. Teraz trzymam w szufladce clip-in'y jak mam ochotę mieć długie włosy, a na codzień śmigam w swoich :)

Odpowiedz do tematu