Witajcie,
Czy którakolwiek z was, dziewczyny, była na jakimkolwiek szkoleniu w szkole Pro Activ w Warszawie?
Mają szeroką ofertę, ale wiadomo, że oferta to jedno, a praktyka to drugie?
Jakieś opinie, doświadczenia?
astarte Użytkowniczka
Wysłany: 2010-09-22, 19:54
Ja również znam szkołę Pro Activ tylko ze słyszenia, ale opinie są bardzo dobre, najbardziej podoba mi się to, że po ukończeniu kursu dostaje się certyfikat, a nie tylko zaświadczenie o ukończeniu szkolenia, z takim papierkiem łatwiej będzie pracę znaleźć
Warto za to uważać na inną warszawską, mocno reklamowaną szkołę. Mają wspaniałą stronę internetową, ale system nauczania - to tragedia. Stała zmiana wykładowców, ewidentne błędy merytoryczne, brak materiałów do szkoleń - ale ręka wyciągnięta po kasę, głęboko sięga do kieszeni. Kończąc tam podstawowy kurs stylistki, nie masz kompletnie pojęcia o co chodzi. Ale certyfikat tez dawali...
_________________ Tania
odette Początkująca
Wysłany: 2011-03-25, 15:45
co z tego, że dają certyfikat, jak i tak niczego tam nie uczą. zamiast obiecanej pracy na modelkach pani kursantka wykonywała zabiegi na sobie, przez co polowe zajęć była modelka, a więc przekazała nam połowę wiedzy. jak dla mnie to zwykłe oszustwo, i jeszcze beznadzeijny stan sal zajęciowych...
zdecydowanie odradzam tego miejsca!Warunki szkolenia koszmarne,jakbym co najmniej o 20 lat sie cofnela do tylu!Gabinety szkoleniowe obskurne ,brak podstawowych materialow szkoleniowych.Calodniowy kurs a nawet pani" wlascicielka" nie zapytala czy sie napije kawy ,nie wspomne o lunchu ktory powinien byc zorganizowany w trakcie takie szkolenia.Wedlug mnie jesli ktos sie decyduje na prowdzaenie takiej dzialanosci powinien sam sie zapisac na kurs jak sie postepuje z klientami i podtawy biznesu.A nie tylko kasiorka do szuflady i spadaj.Jesli chodzi o te certyfikaty , to dziewczyny jesli sie juz zdecydujecie na szkolenia w tym miejscu ( chociaz odradzam) to po zakonczeniu szkolenia poproscie o dyplomy od reki , ja czekalam dwa miesiace i pani "wlascicielka" ciagle to miala jakies wymowki , az w koncu zapytalam czy mam jej zrobic przelew na znaczki jesli zaluje wydac 10 zl na poczcie.Dla nie to typowe oszutswo i niewlasciwe podejcie do kursantow.
Na szkoleniu tez sie malo co nauczylam,co prawda dziewczyna ktora mnie akurat szkolila byla bardzo sympatyczna ,ale tak naprawde nie wiedziala od czego zaczac szkolenie i mnie pytala co jeszcze chce wiedziec???Pseudo egzamin....zrobiony na kolanie!!!zaplacilam za ten 3 kursy 1000 zl ,ale tak naprawde po fakcie nie zaplacilabym za to 100 zl!
Przykro mi to stwierdzic ale wlasciciele musze sie jesczze wiele nauczyc!
kasia1895 Początkująca
Wysłany: 2011-08-23, 14:44
Witajcie ;) Niestety o szkole mozna wyrażać się tylko w samych negatywach. To prawda, że panie prowadzące kurs są miłe i sympatyczne, ale chyba nie o to tu chodzi. Brak zupełnego profesjonalizmu. Sama "szefowa" to pani, która pomyliła miejsce pracy - brak szacunku do klienta i zupełna ignorancja. Tak jak Monik wspomniała wcześniej - pieniązki w kieszeni i mam Cię gdzieś!! Stanowczo odradzam to miejsce. Brak przygotowania kadry, miejsce szkoleń dość obskurne i bardzo źle oznaczone w budynku. Lepiej dopłacić trochę a skorzystać ze szkolenia, które naprawdę czegoś nauczy i da lepsze szanse na przyszłość. Pro Activ to wyrzucone pieniądze i stracony czas!
Cóż... jestem po szkoleniach w New Nails. Zawsze byłam zdania, że powinno się przede wszystkim stawiać na wysoką jakość szkoleń i teraz to podtrzymuję. Kiedy szukałam szkolenia dla siebie ważne były dla mnie opinie, rekomendacje i program. Cenę stawiałam na ostatnim miejscu. To wszystko czego się nauczyłam posiada ogromną wartość i jestem zadowolona z tego, że trafiłam właśnie do tej szkoły.
Pieknosc Coś już napisała
Wysłany: 2012-01-04, 10:45
Chyba każda dziewczyna ma takie samo zdanie, ale nie zawsze fundusze pozwalają na znalezienie takiego szkolenia. Osobiście jestem zdania, że jednak lepiej poczekać z tym szkoleniem, dozbierać kasy, by móc się uczyć gdzieś, gdzie faktycznie wiele się wyniesie.
Ale ja właśnie tak miałam - na szkolenie odkładałam przez jakiś czas i moim zdaniem to szkolenie komplex w New nails przygotowało mnie do pracy. Nie każda dziewczyna w ten sposób myśli. Pamiętaj, że wciąż zdecydowana większość dziewczyn raczej myśli o tym, jak przyoszczędzić
Pieknosc Coś już napisała
Wysłany: 2012-01-09, 10:16
Bo to polska cecha. Co tutaj dużo mówić - cecha głupia. Wydajemy w beznajdziejny sposób pieniądze, a później tego żałujemy. No i po co? Tacy już są ci Polacy
Może i polska cecha, ale wcale nie dotyczy nas wszystkich. A zresztą - ja takiego problemu nie mam, więc nad czym mam się rozczulać? Ludzie - zastanówcie się kilka razy, zanim udacie się w konkretne miejsca na szkolenie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum