Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czy, innych, szczescie, wlasne

Szczęscie własne czy innych?
Autor Wiadomość
kicia09 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-12-12, 14:10 Szczęscie własne czy innych?

Co jest dla was ważniejsze? Własne szczęście, czy może szczęście innych? Wolicie uszczęśliwiać, czy być uszczęśliwianymi? Czy to zależy od sytuacji?

dla mnie to jest ważne innych szczęscie ale i też moje..

klaudunia 
Użytkowniczka
Konsultantka AVON

Wysłany: 2009-12-12, 14:51 

Dla mnie ważniejsze jest szczęście innych i ich uszczęśliwianie. Tak już mam, że wszystkim dookoła radzę, pomagam, etc a swojego życia czasem nie potrafię ułożyć.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2009-12-12, 15:56 

To wszystko zależy od sytuacji jaka jest, wiadomo, że nikomu źle nie życzę i chce aby druga osoba była szczęśliwa, ale są takie przypadki, że te drugie osoby myślą tylko o sobie więc czemu mam je uszczęśliwiać, skoro one dla mnie by nic dobrego nie zrobiły, wręcz odwrotnie. Jednak lubię uszczęśliwiać inne osoby ;]

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-12-12, 16:38 

Ja lubię uszczęśliwiać innych tak samo jak siebie:)
I podobnie jak Anula, nie lubię uszczęśliwiać egoistów...

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-12-13, 10:27 

"Uszczęśliwianie innych jest marzeniem ludzi szczęśliwych"

UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-12-17, 19:22 

Chyba wybiorę 'innych'. A na Święta to już szczególnie lubię uszczęśliwiać :) uwielbiam dawać prezenty!

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-12-18, 01:48 

"Sprawiaj innym radość. Zobaczysz wtedy, że radość cieszy." :->

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-01-02, 19:09 

dziwne pytanie, bo każdy niezależnie od tego co naprawdę myśli napisze, że szczęście innych ;-)

ja przyznaję się szczerze, że jestem egoistką, ale nigdy nie dążę do celu po trupach. wiele razy były po temu okazje zarówno na studiach jak i w pracy, ale ja odwracałam się i szłam w inną stronę. o ile jestem egoistką, o tyle nie potrafiłabym zranić kogoś, żeby uzyskać coś, czego chcę. z przykrością przekonałam się, że sa inni, którzy to umieją, ale to nie spowodowało, że zaczęłam myśleć w kategoriach: "skoro on/a jest taki/a, to ja też będę".

moim zdaniem wiele też zależy od osoby, naszych uczuć do niej i sytuacji (mówimy to u luźnych sytuacjach typu: "kocham go to pojadę z nim w góry, choć nienawidze wędrówek i wolałabym morze" albo coś w tym stylu, a nie na zasadzie, że "podpier*olę go do szefa, bo go nie lubię" ;-) )

ale nie czuję się też źle z moim egoizmem, bo lubię dbać o siebie :-) byle nie ranić przy tym innych i jest w porządku ;-)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-01-07, 14:46 

ja tam jestem ogistka.
najwazniejsze szczescie moje, moich bliskich.
reszta mniej wazna.

taka 
Gaduła ;)

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-01-15, 09:14 

piękny temat :)

aagnieszkaa1 napisał/a:
"Uszczęśliwianie innych jest marzeniem ludzi szczęśliwych"

i chyba tu się sprawa zamyka - wielu ludzi marzy o tym, żeby na świecie nie było głodu, żeby była tolerancja, dostęp do edukacji, wreszcie, żeby nie było pieniędzy i każdy był równy, żeby papierki przestały być wyznacznikiem bogactwa a stało się nim piękno serca..

ale to są chyba tylko takie marzenia, nawet jeśli nasza cywilizacja dorośnie- dokładnie, dorośnie do tego my już nie zobaczymy tego cudownego świata. plus, że są małe szanse, że tak się stanie :)

dla mnie szczęście moje jest bardzo ważne, zaraz po mnie jest rodzina chociaż nie zapominam też o naszym świecie. w końcu jesteśmy jednym organizmem i dziećmi jednej matki Ziemi.

Odpowiedz do tematu