Mój kolor włosów to taki średni blond. Kupiłam sobie szamponetkę firmy Joanna Multi Effect Color, odcień orzechowy brąz. Zastanawiam się tylko teraz czy orzechowy brąz to raczej jasny brąz, czy ciemny, bo już nie wiem:D Obawiam się iż może być za ciemny do mojej karnacji. Jakby ktoś miał jakieś zdjęcie na którym widoczny jest kolor włosów zbliżony do tego orzechowego brązu i mógłby je wstawić byłabym bardzo wdzięczna :)
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-20, 21:24
Ja kiedyś farbowałam średnim brązem (też szampon, tylko inna firma) i wyszły czarne, tak więc uważaj z odcieniami. Lepiej zrobić jaśniejszym i ewentualnie przy następnym farbowaniu ciemniejszym, jeśli efekt będzie nie taki jak oczekiwałaś ;)
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Właśnie o to chodzi, że chcę go spróbować jednorazowo:) Także nawet jak będzie za mocny to i tak za kilka dni zniknie. A właśnie. Może być tak że kolor się do końca nie zmyje i zostanie trochę na włosach? Słyszałam że szamponetki z Joanny się generalnie zmywają do końca.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-05-21, 11:25
A ja jeszcze dodam od siebie, że Joanna baaardzo niszczy włosy i wiem to z własnego doświadczenia. Mimo, iż istnieje przekonanie, że szamponetka jest nieszkodliwa, jednak wpływa na kondycję włosa
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-05-21, 21:21
Kiedyś pomalowałam szamponetką włosy jak byłam mała, i niestety nie zmyła się całkowicie tylko regularnie kolor stawał się bledszy i taki matowy Nie pamiętam firmy, ale od tego czasu mam niemiłe wspomnienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum