Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: revita, szampon

Szampon Revita
Autor Wiadomość
krzysiek 
Początkująca
krzysiek

Wysłany: 2010-11-09, 14:05 Szampon Revita

Witam!

Czy miał ktoś do czynienia z w/w specyfikiem? Używam od jakiegoś czasu profilaktycznie (w celu zminimalizowania potencjalnych skutków bycia mężczyzną ;-) ) i zauważyłem, że po tym szamponie mam lekko tłuste włosy. Stosuję zgodnie z instrukcją i płuczę naprawdę starannie.

On ma jakieś olejki w składzie, może to tak działa? Na opakowaniu napisane jest, że składniki mogą się zmieniać, bo ciągle prowadzą badania nad właściwą formułą. Ja kupiłem ten szampon na Allegro po cenie o 40% niższej niż oferowana przez producenta. Może dostałem jakąś starszą wersję? Hmmm... to chyba trochę naciągana teoria.

Nie wiem czy w tym układzie działanie szamponu nie będzie odwrotne do zamierzonego (jeśli obciąża w ten sposób włosy). Nie wiem czy odstawić czy zmniejszyć częstotliwość używania? A może są jakieś inne dobre szampony pomagające na w/w przypadłość? Co o tym sądzicie?

Idacor 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-11-09, 18:47 

nie słyszałam nic oo tym szamponie , mówisz o łysieniu? no to jest problem

krzysiek 
Początkująca
krzysiek

Wysłany: 2010-11-10, 14:30 

O łysieniu. Ja go używam, co prawda, profilaktycznie - zgodnie z zasadą: łatwiej utrzymać włosy niż odzyskać. W sytuacji podbramkowej jeszcze nie jestem, ale nie chcę się obudzić z ręką w nocniku. Podobno to jest najlepszy szampon (a na pewno jeden z droższych).

4GreatHair 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-03-02, 20:29 

Może i jeden z droższych,ale co do skuteczności to krążą naprawdę różne opinie.. Trzeba poczytać wszystkie na forum. Jestem zdania,że na pewno nie zaszkodzi go użyć, chociaż wcześniej dobrze byłoby skontaktować się z dermatologiem i zapytać o radę.

Odpowiedz do tematu