KROPA Początkująca
Wysłany: 2010-12-22, 17:55
Świeży oddech, jak o niego dbać?
Drogie panie potrzebuję pomocy.
Obawiam się o mój oddech, pastylki miętowe i gumy oczywiście pomagają ale tylko na krótką chwilę. Słyszałam że to może być kwestia złego odżywiania się.
Proszę o pomoc.
KROPA
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-12-22, 19:17
Chyba potrzebna jest wizyta u stomatologa, który zbada stan zębów. Poza tym jedzenie też ma na to wpływ, kiedyś w aptece słyszałam o tabletkach, które neutralizują przykry zapach, jednak nie wiem jaka jest ich nazwa, trzeba zapytać :)
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-12-22, 21:53
Po pierwsze stomatolog, może tu tkwi problem. Ja z kolei słyszałam, że natka z pietruszki neutralizuje nieświeży oddech.
KROPA Początkująca
Wysłany: 2010-12-23, 11:53
Stomatolog mi nie potrzebny, wyczytałam że może być to wywołane białym pieczywem. Które nie jest zdrowe, mowa o tym kupnym w sklepach.
Sprawdzę w aptece czy są jakieś tabletki.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-01-06, 16:53
A byłaś u stomatologa, że wiesz? Stosuj płyny do płukania jamy ustnej.
KROPA Początkująca
Wysłany: 2011-01-12, 15:37
Tak, byłam i regularnie robię kontrolę, swego czasu nosiłam aparat na dół, później wybieliłam.
Doszłam do wniosku że to kwestia odżywiania. Białe pieczywo odstawiłam na bok.
nieświeży oddech będzie wynikał z tego, co zalega w Twoim żołądku. to raz. dwa: problemy stomatologiczne niekoniecznie widoczne na pierwszy rzut oka. a trzy: odpowiednia higiena, czyli mycie zębów min. 2 razy dziennie oraz coś odświeżającego. ja przestałam używać gum bo zawierają aspartam i przerzuciłam się na tic tac pomimo tego, że zawierają cukier - ssię je przed myciem zębów + stosuję mocnomiętowy płyn do płukania ust (zawsze po myciu ząbków).
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum