Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cellulit, surer, zabieg, zmarszczki

SURER ZABIEG NA CELLULIT I ZMARSZCZKI!!!
Autor Wiadomość
themarpis 
Początkująca

Wysłany: 2007-04-25, 22:00 SURER ZABIEG NA CELLULIT I ZMARSZCZKI!!!

Jestem bardzo zadowolona z najnowszych osiągnięć techniki jakie stosuje się teraz w gabinetach kosmetycznych.Ostatnio poddałam się\kompleksowej kuracji likwidującej cellulit i zmarszczki w Studio Urody Q10 w Piekarach Śląskich, gdzie wykonują jako jedyni na Śląsku mezoterapie bezigłową, a efekty są poprostu SPEKTAKULARNE!!Pozbyłam się zupełnie cellulitu!POLECAM WSZYSTKIM zmagającym się z pomarańczową skórką.

Darish:)

Wysłany: 2007-04-26, 14:18 

a ja ostatnio odkrylam, ze mata ozonowa tez pomaga na wyglad skory ;-) sama stosuje czasami :-)

Chilli 
Początkująca
Chilli

Wysłany: 2007-05-01, 12:26 

Z nowoczesnych zabiegów na cellulit polecam zabiegi przy zastosowaniu aparatury SONIX. Są skuteczne nawet przy zaawansowanej "skórce pomarańczowej", choć wtedy trzeba poddać się całej serii. Jeśli masz niewielki cellulit, SONIX szybko go rozbije, ultradźwięki wyrównają skórę, a Twoje uda znowu będą gładziutkie i kuszące ;-) Zbliża się lato, więc warto o tym pomyśleć, jeśli chcemy się cieszyć krótkimi spodenkami w upalne dni!
Polecam.

Darish:)

Wysłany: 2007-05-02, 11:07 

slyszalam o tym ;) chyba wystarczy kuracja 3 tygodniowa i celulit mamy z glowy :-D

makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-05-18, 21:53 

no i oczywiście potrzebny jest worek kasy

arabeska 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-03-14, 17:32 

W moim Gabinecie Kosmetycznym ,,Arnika" w Warszawie wykonujemy Mikrodermabrazje

Mikrodermabrazja należy do zabiegów mechanicznego ścierania naskórka i/lub skóry właściwej. Pozwala ona na powolne ścieranie powierzchni skóry, mikrowarstwa po mikrowarstwie, aż do pożądanego poziomu, pod stałą kontrolą wizualną. W porównaniu z innymi zabiegami takimi jak peelingi chemiczne, dermabrazja, nie niesie ryzyka przebarwień i blizn, a efekty są widoczne od razu i można wrócić do normalnej aktywności. Pomimo powierzchniowego oddziaływania, zmiany histologiczne obserwowane w mikroskopie elektronowym dotyczą nie tylko naskórka ale też skóry właściwej. Obserwuje się pogrubienie naskórka i wzmożenie syntezy kolagenu i elastyny. Dzięki temu metoda ta znalazła szerokie zastosowanie do odmładzania skóry, korekcji zmarszczek zmarszczek blizn, eliminacji plam przebarwieniowych, czyszczenia skóry, leczenia trądzika.

Cena zabiegu od- 160 pln

Wskazania do mikrodermobrazji:

* trądzik pospolity (zaskórnikowy, grudkowy),
* blizny potrądzikowe,
* łojotok,
* suchość skóry,
* zaskórniki, prosaki,
* rogowacenie przymieszkowe,
* rozszerzone pory,
* blizny zanikowe i przerosłe,
* przebarwienia i odbarwienia,
* uszkodzenia dosłoneczne skóry (twarz, ręce, szyja),
* szorstki, zrogowaciały naskórek,
* odmładzanie skóry i likwidacja delikatnych zmarszczek wokół oczu, ust i szyi,
* wiotkość skóry,
* zabieg jest idealnym przygotowaniem do zabiegów laserowych: fotoodmładzania rozszerzonych, popękanych naczyń krwionośnych oraz przebarwień.

Wpływ mikrodermabrazji na skórę:

* poprawa jakości skóry (struktury i kolorytu),
* zwiększenie elastyczności,
* zmniejszenie rozszerzonych porów, usunięcie zaskórników,
* spłycenie powierzchownych zmarszczek, wygładzenie skóry,
* usunięcie przebarwień dosłonecznych(lub starczych),
* zmniejszenie łojotoku,
* skóra świeższa i młodsza.

Częstotliwość zabiegów mikrodermabrazji:

Po każdej mikrodermabrazji poprawa jest coraz bardziej widoczna. W celu podtrzymania i utrwalenia uzyskanych wyników zaleca się co 4 - 6 zabiegów w odstępach 10 - dniowych.
Zabiegi mikrodermabrazji można przeprowadzać na wszystkich typach skóry (od łojotokowej i trądzikowej do bardzo wrażliwej i suchej, od białej do bardzo opalonej, od bladej do bardzo ukrwionej) i każdej części ciała np. twarzy, szyi, dekoltu, pleców, dłoni czy nóg.

Przeciwwskazania do mikrodermabrazji:

* zakażenia wirusowe: brodawki, opryszczka, mięczak zakaźny,
* zakażenie bakteryjne: liszajec zakaźny, figówka gronkowcowa,
* zakażenia grzybicze,
* trądzik krostkowy, ropowiczy,
* trądzik różowaty,
* nadżerki (uszkodzenia ciągłości skóry),
* nowotwory skóry i znamiona,
* terapia przeciwtrądzikowa Roaccutanem - wskazana co najmniej 3 miesięczna przerwa,
* skłonność do koloidów (bliznowców).

Nie ma przeciwwskazań w przypadku:

* menstruacji,
* skóry opalonej.

Zapraszam na zabiegi

Gabinet Kosmetyczny ,,ARNIKA"
ul. Piękna 11 Warszawa-Wesoła [dzielnica]

http://www.gabar.webd.pl

OTWARTE: od godziny 9-21 pon-sob.

Tel . 022 7734728
Tel .kom. + 48662143481 [/b]
Ostatnio zmieniony przez arabeska 2008-09-26, 22:08, w całości zmieniany 1 raz  

marzeniem 
Początkująca

Wysłany: 2008-05-16, 23:42 kompleksowa Eris

a ja odwiedzam gabinet ireny Eris w Bełchatowie. pomarańczowej skórki pozbywam się przez endermologie (juz 12 zabieg i kilka cm ubyło ;).
ale powiem, ze prawdziwą perłą jest tam Skin Master- postanowiłam pożegnać zmarszczki i przebarwienia na mojej twarzy.
przy okazji można zrobić bezpłatne badanie skóry - i pani kosmetyczka dobiera odpowiednie kosmetyki z najnowszej serii Prosystem home care :-D
kompleksowa obsługa :-)

Melonik_ona 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-06-13, 12:22 

A ja byłam w Warszawie w Erisie na zabiegu na celulit:) dokładnie nie wiem jak to się nazywa, bo byłam tak podekscytowana że zapomniałam:) dopiero na 2 zabiegach bylam i już widzę że moja skóra na udach się zmienia. Do tego stosuję kosmetyki z serii Body Art, warte są tych pieniędzy.
W przyszlym tygodniu idę na perły:)

berenika 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-12-16, 23:11 

Czyli te wszystkie gabinety stosują tą mezoterapię bezigłową na cellulit? Czy jakieś inne zabiegi? Słyszałam o różnych zabiegach na cellulit i bardzo chciałabym się dowiedzieć, które są naprawdę warte polecenia... Żelazko antycellulitowe? Pompa termiczna Thermal Shaper? A może jeszcze coś innego? Próbowałyście tych zabiegów?

agnes5498 
Początkująca

Wysłany: 2008-12-19, 17:06 

Witam,

Skuteczna jest Elektrostymulacja, Endomasaż, Cellulogia, Mezoterapia bezigłowa - wszystko można łączyć ze sobą , ale ...........najskuteczniejszy zabieg na cellulit i nadwagę jest zabieg o nazwie ULTRACONTUR ( 100% utraty cellulitu + 16 cm mniej : talia, biodra, uda) albo FALE RADIOWE ( odbudowa w 100% kolagenu, efekt 5 lat )

wiem z własnego doswiadczenia :lol:

Pozdrawiam :mrgreen:
agnes

berenika 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-12-22, 19:36 

agnes5498 napisał/a:
zabieg o nazwie ULTRACONTUR ( 100% utraty cellulitu + 16 cm mniej : talia, biodra, uda) albo FALE RADIOWE ( odbudowa w 100% kolagenu, efekt 5 lat )

A czy to nie jest coś podobnego jak Ultrasonic? Tam działają ultradźwięki :)

Marikaa 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-10, 12:10 

ja byłam właśnie w Laime na cellulogii i lipomaxie. Efekty ogromne, cellulitu pozbyłam się całkiem , spadłam o 2 rozmiary!! do tego dietka i sport i w 2 miesiące można zdziałać cuda. Zabiegi bardzo skuteczne i przyjemne a dodatkowo z 50% rabatem! Teraz juz tylko ćwiczę i pilnuję tego co jem i jest super :)
Stronke podała agnes5498 w poście wyżej

misha85 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-14, 21:46 

Zależy, jaki się ma cellulit, ja się pozbyłam bez kosztownych zabiegów. Wystarczyła dieta, dużo ruchu i ćwiczeń, masaże codziennie wieczorem i okłady z takiego błota. Błotko jest świetne, cudownie wygładza ciało i naprawdę pomogło pozbyć się cellulitu. Podobały mi się te seanse błotne, niczym w spa.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-09-15, 10:57 

wszystko zalezy do rodzaju cellulitu. w poczatkowym stadium czesto wystarczy sie troche poruszac, zeby sie go pozbyc. jak sie nie myle poczatkowe stadium to cellulit wodny, po ktorym nastepnie pojawia sie ten tluszczowy gdzie juz trzeba sie bardziej napracowac. cwiczenia, odpowiednia dieta [bogata w blonnik] i masaze, z ktorych najbardziej pozyteczny bedzie drenaz limfatyczny. po cellulicie tluszczowym pojawia sie tkw. skora materacowa, ktorej juz nie da sie zlikwidowac. mozna jedynie pomniejszyc jej widocznosc.

osobiscie wole stosowac i na pacjentkach i na sobie naturalne metody niz maszynerie. czesto tak naprawde zapomina sie o intensywnych peelingach, naprzemiennych prysznicach [ciepla i zimna woda], naturalnych kosmetykach ktore pomagaja nam w zwalczaniu cellulitu i masazach ktore za pomoca odpowiedniach gabeczek mozemy sobie zrobic same :)

ola87 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-28, 09:47 

bardzo dobrze sprawdzaja sie zabiegi z kwasem haliuronowym, wiem ze w waie robi je dr Widerkiewicz.

Odpowiedz do tematu