Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: suplementy

Suplementy
Autor Wiadomość
Fleur 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-12-11, 13:53 Suplementy

Ja schudłam stosując Slim Formula z Cali Vity. Suplementy stały się teraz bardziej popularne niż diety. Są bezpieczne, bo to preparaty z naturalnych składników. Można je kupić w aptekach i sklepach internetowych. Ja swoje kupuję w suplementydiety.istore.pl. Slim Formula składa się na przykład z zielonej herbaty, nopalu, l-karnityny nasion kopru włoskiego kurkumy imbiru, chromu, lecytyny. Chcę sobie kupić oprócz tego coś oczyszczającego organizm z toksyn, gdyż walczę z paleniem i mam nadzieję, że pomoże mi to rzucić nałóg. Czy stosujecie jakieś suplementy? Jak oceniacie ich działanie?

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2009-12-11, 15:42 

Sam suplement Cię nie odchudzi, jedynie wspomoże, do tego potrzebna jest dieta plus ćwiczenia ;]

klaudunia 
Użytkowniczka
Konsultantka AVON

Wysłany: 2009-12-11, 18:31 

Tak na prawde te wszystkie suplementy są tylko takim wspomaganiem w diecie. Ich działanie głównie zależy od dłuższego, systematycznego brania ich.

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-12-12, 10:44 

ta cal vitę to teraz n a każdym forum promują :lol: ale nie o tym

suplementy jak Anula napisala nie pomoga, jk ktoś chce szybko i latwo i nie koniecznie bezboleśnie, to liposukcja ale tez nie namawiam.

wczoraj na jakimś portalu widziałam artykuł o babce ważącej 380 kg :shock: nawet tego nie czytalam ale fotka była okropna. żadnych słodyczy od dziś :-)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-12-12, 11:55 

Joan, pewnie na onecie o tych dokarmiaczach ludzi, mąż ją tak utuczył, ale potem ta kobieta zdecydowała się na operacje zmniejszenia żołądka. Ja kiedyś oglądałam film na ten temat.

klaudunia 
Użytkowniczka
Konsultantka AVON

Wysłany: 2009-12-12, 14:52 

Ja również dużo czytałam o zmniejszaniu żołądka.

soffie 
Stała bywalczyni
soffie

Wysłany: 2009-12-13, 10:45 

Ja nie jestem zbytnio za suplementami.Chyba,że l-karnityna 1000mg.Ale to jako dodatek.Jestem za zdrowym odżywianiem się i dużą porcją ruchu.Ogólnie uważam,że każde sztuczne suplementy zmodyfikowane nie są do końca zdrowe.Jedynie co mogę polecić to inneov na celulit.To składniki naturalne.niestety to tylko poprawia wygląd skóry ale nie spala tłuszczu.

klaudunia 
Użytkowniczka
Konsultantka AVON

Wysłany: 2009-12-13, 13:16 

Jak ktoś chce zrzucić zbędne kilogramy to musi się wziąśc za sport. Dużo ruchu to podstawa, żadne suplementy nas nie wyszczuplą.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-12-13, 13:45 

Ale sam sport nie pomoże, do tego potrzebna też jest odpowiednia dieta, dlatego dieta + sport = sukces ;]

klaudunia 
Użytkowniczka
Konsultantka AVON

Wysłany: 2009-12-13, 18:47 

Dieta nie koniecznie. To też zależy gdzie masz te zbędne kilogramy. Wcale nie musisz stosować jakiś diet, itp Można jeść wszytko tylko trzeba bardzo często ćwiczyć dobierając sobie odpowiednie ćwiczenia.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-12-13, 19:09 

Nikt nie każe się od razu głodzić, tylko zmienić sposób odżywiania na lepszy, efekty powinny być widocznie i co najważniejsze takie odżywianie poprawia samopoczucie ;]

soffie 
Stała bywalczyni
soffie

Wysłany: 2009-12-14, 19:31 

Zgadzam się ja po zmianie diety nie tylko miałam efekty widoczne w kilogramach(unormowała się waga) ale poprawił się stan skóry i samopoczucie:)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-01-03, 00:28 

soffie napisał/a:
Ogólnie uważam,że każde sztuczne suplementy zmodyfikowane nie są do końca zdrowe

z tym chyba zgodzi się każdy - moja koleżanka uważa "suplementy" za efekt placebo i ciosa mi kołki na głowie za każdym razem, kiedy o takowych wspomnę. raz tak się na mnie wkurzyła, że przyniosla mi do pracy siatkę włoszczyzny i kazała mi to wrzucić do garnka z wodą a potem wszamać i popić tą wodą, w której się do gotowało :lol: :lol:

ogólnie jednak doszłyśmy w pracowym pokoju do wniosku, że suplementy to w dużej części chemia i że lepiej spożywać witaminy w ich naturalnych nośnikach, nawet tych pryskanych, bo ostatnia witamina umiera wraz z warzywem i owocem...

masha 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-01-14, 22:48 

soffie napisał/a:
Ja nie jestem zbytnio za suplementami.Chyba,że l-karnityna

Ja też jestem za tym, żeby się zbytnio nie faszerować, a L-karnityna to fajny pomysł. Z tym, że ja stosowałam dwie - jedną w rozpuszczalnych w wodzie tabletkach, a drugą L-karnitynę Direct - w proszku:) I powiem tyle - tak jak dziewczyny pisały, suplementy pomagają, ale w przypadku L-karnityny ćwiczenia są niezbędne. Niestety ;)

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-01-21, 21:13 

Większość suplementów jest bezpieczna dla zdrowia, ale jak najbardziej należy ćwiczyć przy zażywaniu suplementów - wtedy efeky będzie lepszy. Ostatnio znalazłam bardzo fajny sklep z suplementami hellhound.pl. Mają tam bardzo duzy wybór suplementów, można wybrać odpowiedni dla siebie. Warto tam zajrzeć!

Odpowiedz do tematu