Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: mieszane, suche, wlosy/tluste

suche włosy/tłuste - mieszane?
Autor Wiadomość
malinkowy 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-15, 21:20 suche włosy/tłuste - mieszane?

MAm problem z włosami, sa przesuszone, ale jak ich nie umyję codziennie to na drugi dzień są tłuste. Jak powinnam o nie dbać i jakich kosmetyków używać?

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-02-15, 21:22 

A jakiego szamponu używasz?

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-02-16, 07:54 

Pewnie suche na końcach, a u góry tłuste?

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-04, 16:17 

Powiem ci, że nie jesteś jedyna. Dość dużo dziewczyn boryka się z podobnym problemem. I jedynym sposobem na to, żeby zapobiec takiemu zjawisku jest ich częste mycie oraz dobór odpowiednich kosmetyków.
Dobrze by było gdybyś napisałam jakiego szamponu używasz wtedy byłoby nam łatwiej coś ci doradzić.
A jak masz problem z tym, że u nasady masz tłuste włosy to moim zdaniem taki szampon jest bardzo dobry. Specjalnie dostosowany do przetłuszczającej się skóry włosów.

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-07, 02:07 

No cóż, jest zima, czyli okres, który nie jest najlepszym sprzymierzeńcem dla naszych włosów. Mrozy i suche powietrze nie wpływają dobrze na ich kondycję (są suche, łamliwe, bez połysku i elektryzują się), podejrzewam, że po zimie masz przesuszone włosy, a to, że się przetłuszczają jest kwestią tego, że mają tendencję do przetłuszczania się.
Proponuję Ci zacząć od porządnego nawilżenia włosów. Jest wiele kosmetyków, które powinny je zregenerować. Przede wszystkim kup sobie szampon do włosów suchych, razem z odżywką (najlepiej tej samej firmy, żeby wzajemnie się uzupełniały). Możesz udać się do salonu fryzjerskiego na zabieg nawilżający, lub robić sobie takie nawilżenie sama w domu. Bardzo fajnie do tego nadaje się takie serum intensywnie nawilżające. Stosuje się je raz w tygodniu; jest silnie nawilżające i odżywcze. Bądź też zobacz sobie ten olejek przeznaczony do włosów suchych i bardzo suchych. Możesz też spróbować ze zwykłym jedwabiem, bo również ma właściwości nawilżające, aczkolwiek te dwa produkty wyżej są znacznie lepsze, jedwab trzeba ostrożnie nakładać na włosy, żeby nie przedobrzyć.
Myślę, że po kuracji nawilżającej Twoje włosy powinny wrócić do normalnego wyglądu i nie będą już takie suche.

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-08, 14:46 

Z takimi mieszanymi włosami zawsze jest problem. Przede wszystkim nie można dobrać odpowiednich kosmetyków do pielęgnacji takich włosów i zaczynają się w tym miejscu schody. Słyszałam, że podobno takie kompleksowe działanie ma URT-OIL z nafta oczyszczoną. Środek nie jest drogi, więc może warto go wypróbować. Czy ktoś z was stosował?

Fleur 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-09, 12:31 

Ja używam tej nafty. Firmy Anna, tak? Fajna rzecz. Wcieram sobie ją 10 minut przed myciem włosów w skórę głowy i trzymam. A potem myję włosy normalnie szamponem. Mam wrażenie że są sztywniejsze i na pewno skóra głowy ma się lepiej. Nie przetłuszczają mi się włosy i zniknął łupież. Czasami przemywam nią też twarz (wacikiem).

dzakarta 
Początkująca

Wysłany: 2010-06-11, 10:00 

Mam podobny problem. Zdecydowanie zainwestuj w dobry szampon, taki z apteki, . Stwierdzam, że te z drogerii mają więcej ulepszaczy i substancji zapachowych niż składników, które mają np. zapobiegać przetłuszczaniu. A co do tej nafty oczyszczonej, to myślę, że taki preparat może świetnie wspomóc walkę z tłustymi/ mieszanymi włosami. Poczytałam sobie o składzie i działaniu tego kosmetyku i jest tam pokrzywa i ta nafta oczyszczona, dlatego też Fleur twoje włosy są sztywniejsze - pokrzywa świetnie oczyszcza, a nafta pakuje we włosy mnóstwo odżywczych składników. Kiedyś robiłam sobie takie maseczki na bazie nafty i to one doprowadziły moje włosy do porządku po zbyt forsownym farbowaniu. :))

Odpowiedz do tematu