Moją suchą skórę traktuję mleczkiem Kozie mleko Ziai oraz mleczkami intensywnie nawilżającymi Oriflame- kiedyś używałam takiego pt. Trzy zboża, teraz go już nie ma, ale wprowadzili na jego miejsce inny, z olejem słonecznikowym tym razem. Używam też maseł do ciała z Farmony, a peeling mam z Perfecty z mleczkiem migdałowym, które od razu nawilża i koi skórę po wyszorowaniu ;P Aaa i oliwki dla bobasów też uskuteczniam, zwłaszcza lubię te w żelu, bo się nie kleją i nie ociekają jak płynne :)
W kwestii twarzy- nieśmiertelna Nivea, czasem Bambino ;)
ratunku!!!! zdjełam dzis z siebie czarną bluzkę i była dosłownie biała!!! mam tak suchą skórę,ze aż się cała sypię. Używałam juz chyba wszystkiego. Wydaje mi się,że te balsamy to tak tylko chwilę działają i nic nie wsiąkaja w skórę. Wieczorem się smaruje a za 5 min już powinnam drugą warstwę nakładać. Co polecacie?
ratunku!!!! zdjełam dzis z siebie czarną bluzkę i była dosłownie biała!!! mam tak suchą skórę,ze aż się cała sypię. Używałam juz chyba wszystkiego. Wydaje mi się,że te balsamy to tak tylko chwilę działają i nic nie wsiąkaja w skórę. Wieczorem się smaruje a za 5 min już powinnam drugą warstwę nakładać. Co polecacie?
A chodzisz może na solarium? Przeważnie po opalaniu się taki jest skutek... Choć po ostatnich mrozach też są tego typu dolegliwości... Peeling to dobra rzecz pod warunkiem, że robisz go regularnie co tydzień, poza tym polecam Ci maski do ciała i smarowanie balsamem rano i wieczorem...
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Ja zawsze zimą mam takie suche swędzące, łuszczące placki na ciele, a czasem też na twarzy, lekarz mi zapisał maść Cutivate, możesz spróbować, jest bardzo tania, a pomaga po 1 użyciu.
Edit: ta maść jest na recepte, ale nie musisz iść do dermatologa, idź do zwykłego rodzinnego lekarza i poproś o przepisanie. Najlepiej powiedz że kiedyś już ją mialas i Ci pomagała:> cena to około 10zł
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2011-03-15, 12:21
zonia30, wiem o czym mówisz, też miałam taki problem
I zrobiłam tak, że wypeelingowałam całą skórę, położylam dwie warstwy balsamu nawilżającego i okręciłam się folią. Tak ze dwie godzinki się "kisiłam". I tak co dwa dni. Tylko pierwszy peeling gruboziarnisty, a później tylko te lekkie-myjące. I Skóra jest faktycznie nawilżona i odżywiona
A używałaś może emulsji bądź balsamu La Roche Posay? Moja mama używa i jest bardzo zadowolona.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
cupcake Początkująca
Wysłany: 2011-03-17, 16:42
Tez tak miałam, ale w moim przypadku rozwiązaniem okazał się być proskin takie tabletki ze składnikami nawilżającymi. po trzech tygoniach zaczełam wygladac przyzwoicie a po dwóch nastepnych lepiej nawet. Równolegle stosowałam tylko zwykły krem nawilzajacy takze polecam
Jeśli już jesteśmy przy tabletkach, to Dziewczyny- macie jakieś doświadczenia ze stosowaniem Capivitu HydroControl? Zastanawiam się nad sięgnięciem po niego, bo czytałam pozytywne opinie, ale też takie, że jest nic nie wart i sama nie wiem- zakupić czy też nie
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Mi kiedyś babka w aptece powiedziała że te wszystkie Capivity nie działają i lepiej żeby wybrała coś innego:P
dobre są tabletki Hialu Femin, sama nie używałam, ale od wielu osób słyszałam pozytywne opinie.
O ile się nie mylę to Capivit jest droższy niż Belissa, a skoro mi Belissa pomaga to wole to tańsze:D
Wysłany: 2011-05-30, 07:54
Koleznaka używa kremu do ery przesuszonej Siquens. Mówi, że jest z niego zadowolona. Nie wiem jak się ten akurat sprawdza. Ja akurat używam do cery mieszanej - i rzeczywiście używam go raz dziennie i czuję że kremik działa cały dzień. Nawet makijaż sie na nim nie rozpływa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum