lady m Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-02-28, 21:56
Stres dopada chyba każdego z nas i jak się nie nauczymy z nim walczyć i nie znajdziemy sposobu na wyciszenie się do oszalejemy. Z jednej strony stres mnie bardzo mobilizuje do działania i dzięki niemu jestem w stanie się sprężyć i zrobić rzeczy, których "na trzeźwo" bym nie zrobiła, ale jest to ten stres hmm nazwijmy to, pozytywny. Zdecydowanie gorszy jest ten, który wybija nas z rytmu dnia codziennego. I na taki mam prosty sposób: włączam ulubioną, spokojną muzykę, kładę się na łóżku i odpoczywam. Albo idę wyładować emocje na fitness lub też biegając. Sposobów na stres jest trochę, trzeba tylko umieć znaleźć ten swój odpowiedni. Ja w ogóle zauważyłam, że odkąd prowadzę zdrowszy tryb życia, zdrowo się odżywiam, wysypiam i dbam o siebie to ten stres łapie mnie rzadziej.
xuxus współczuję siostrze, mam nadzieję, że się leczy i to leczenie pomaga!
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2292 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-03-10, 18:25
U mnie niestety już egzamin z rachunkowości, bo na zwolnienie macierzyńskie się wybiera pani, która wykłada
A ze zdrowiem to serce niestety, wolałabym, żeby to była grypa
Stresy, stresy Dobrze, że już wiosna idzie i będzie można je na bieżąco rozładować - rowerek, rolki, bieganie. Słońce dobrze działa i dużo więcej się uśmiecham!!!
Czasami na "zajadanie" stresu pomaga pusta lodówka ;) Ja mam podobną reakcję na stres i przed @ - staram się wtedy ograniczać zakupy i zapasy do minimum!
Czasami na "zajadanie" stresu pomaga pusta lodówka ;) Ja mam podobną reakcję na stres i przed @ - staram się wtedy ograniczać zakupy i zapasy do minimum!
ja nawet jeśli dla siebie bym nic nie kupiła to jestem w stanie nawet dziecku zjeść deserki, jogurciki itd... a całkiem pustej lodówki mieć nie mogę bo reszta rodziny się nie stresuje :P
ale jakoś espumisan easy daje sobie radę z moim zajadaniem stresu, dzieki temu nie mam brzucha jak balon
ojej to ja bym się jeszcze bardziej zestresowała, że nie mam co jeść :D
ewelynka69 to ja szybkiego powrotu do zdrowia życzę! i egzaminu na 5 :)
U mnie ze stresem znacznie lepiej. Choć znów tyle śniegu!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum